Интервюта, статии, изявления

1990 | 1991 | 1992 | 1993 | 1995

1 юли 1991 г., в. "Демокрация", рубрика "Право на отговор"

 

ИЗЯВЛЕНИЕ НА БИВШИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЦИК НА СДС 

По повод на статия "Изборните резултати ни отделиха от Европа с година и половина", публикувана във в."Демокрация", брой 151 от 27.06.1991 г., в която са отправени три въпроса към мен, в качеството ми на бивш председател на ЦИК на СДС, ви информирам, че всички предадени копия от протоколите на секционните избирателни комисии се намират в ЦИК и се пазят и досега. Декларациите на наблюдателите на СДС, както и съобщенията от граждани за нарушения по време на предизборната кампания и в дните на самите избори, същи са на разположение в ЦИК. Всички заинтересовани могат да се запознаят с тези документи и подробното възражение на СДС, внесено от Мандатната комисия на ВНС с искане за касиране на изборите в 25-и едномандатен избирателен район.

ПЕТКО СИМЕОНОВ

 

5 юли 1991 г., в. "Демокрация", рубрика "Съобщения"

 

УТОЧНЕНИЯ

Във вчерашния брой на вестника в материала "Не е важно колко и как са гласували, важно е кой брои гласовете" на стр. 4 е допусната грешка. Разбран съм или съм цитиран неправилно, тъй като аз споменавам за касиране не 25-и едномандатен район, където още на първия тур проф. Чирков спечели убедително, а цели 25 на брой едномандатни района,  в които има основание за касиране.

 

15.07.1991 г., в. "Демокрация", рубрика: "Цитат от вчера" 

"...За мен е безспорно, че преустройството трябва да се извърши под ръководната роля на партията. Всеки друг път може да бъде катастрофален за обществото. Само партията, притежавайки цялата власт, е в състояние да приведе обществото от една структура в друга планомерно и без анархия..."

 Петко СИМЕОНОВ, из писмо до Милко Балев, 4 май 1988 г.

 

  

 

 


Copyright 1998-2012 ® “OMDA” Ltd.  All rights reserved.