Интервюта, статии, изявления

1990 | 1991 | 1992 | 1993 | 1995

 

28 февруари 1992, в. "Земя"

Оценки за мадридската среща

ДЕМОКРАЦИЯТА Е ЕДИН ПОСТОЯНЕН ДИАЛОГ, И ВСЕ ПАК ...

 ПЕТКО СИМЕОНОВ, председател на партия Либерали:

В една демократична страна политическите сили и политическите дейци независимо от своята идейна ориентация и партийна принадлежност трябва да поддържат контакти. Такива са необходими и между политиците, които поддържат противоположни идеи. Демокрацията  е един постоянен диалог. даже да имаме различни виждания по въпроса - република или монархия, трябва да има диалог за най-удачната форма на управление. В срещата на президента със Симеон Втори не виждам нищо особено. Подобни срещи трябва да бъдат баналност в политическия живот. Как ще градим България, ако не разговаряме по между си?

  

3 април 1992, в. "Труд"

 

ПЕТКО СИМЕОНОВ СПИ СПОКОЙНО СЛЕД РЕВИЗИЯТА

Рубрика: Агенция за чуждестранна помощ

Цветан ГЕМИШЕВ

 - Утре (днес - б.р.) Вие ще се отчитате пред пленарната зала на парламента. Как ще спите тази нощ?

- Ще се прибера спокойно в къщи, ще изчета последния брой на в. "Нощен Труд" и ще си заспя, като се надявам да сънувам красиви сънища.

- Вие навярно сте свикнали, тъй като вече два пъти Вашият отчет се отлага?

- Една от предишните нощи сънувах Мон Блан, вероятно сега ще сънувам Александър Йорданов, който изкачва Мон Блан на собствен ход.

- Смятате ли, че депутатите ще Ви прекъсват или освиркват?

- Очакванията ми са, че народните представители ще се отнесат доброжелателно към Агенцията за чуждестранна помощ и лично към мен. В българския парламент има интелигентни хора и възпитани хора. Отчетът ми е предаден на 4 март във вид на 200 машинописни страници, а в моето експозе само ще повторя неща, които като че ли се забравят.

- Например?

- Ами слушайте предаването по радиото.

- А какво ще премълчите?

- Все още няма да мога да изнеса резултатите от третата ревизия в Агенцията, защото процедурите не са завършили. Ревизията е тематична и е свързана с договорите. Прави се по "някои сигнали в СМИ". Но констатациите от ревизионния акт са, че договорите ни са изрядни. Аз и затова винаги съм викал по петима юристи, преди подписвам документи.

- Значи публикациите по Ваш адрес са измислени?

- Да. Това са глупости.

 

 

   

 

  

 


Copyright 1998-2012 ® “OMDA” Ltd.  All rights reserved.