Интервюта, статии, изявления

1990 | 1991 | 1992 | 1993 | 1995

 

20.02.1993 г., Радио BBC

Из "Светът в действие"

ПАРТИЯ ЛИБЕРАЛИ ПРОВЕЖДА НАЦИОНАЛНО СЪВЕЩАНИЕ В КЪРДЖАЛИ

 Днес в Кърджали се проведе национално съвещание на Българска партия либерали. Председателят на партията Петко Симеонов изрази подкрепа за правителството на Любен Беров, но в същото време нарече политически гаф начина, по който кабинетът повиши цените на петролните продукти. От Кърджали слушаме Пламен Асенов.

 

П.Асенов: Очакванията на някои наблюдатели, че съвещанието се свиква в Кърджали, за да бъдат осъществени именно тук контакти по актуални политически въпроси с ръководството на Движението за права и свободи, бе се оправдаха. Но актуалната политика все пак бе в центъра на обсъждания. Ето какво каза председателят на партия Либерали Петко Симеонов за отношението си към правителството на Любен Беров.

П.Симеонов: Правителството на Беров дойде в подходящ момент за България. При ситуацията на Балканите България се нуждае от правителство, така че аз приветствам куража на Беров да поеме тази голяма национална отговорност в един такъв тежък момент.

П.Асенов: А каква е оценката за първата сериозна стъпка на правителството - повишаването на цените на петролните продукти, беше следващия ми въпрос към него.

П.Симеонов: Начинът, по който беше извършено увеличението, е просто политически гаф на правителството, а цените на бензина много отдавна трябваше да бъдат увеличени, а от това увеличение правителството на Филип Димитров бягаше по подобие на Луканов, както навремето той бягаше от освобождаването на цените. Така че те бяха принудени към тази стъпка, но от политическа гледна точка биха могли да го направят по много по-различен начин.

(Петко Симеонов в репортажа на Пламен Асенов от Кърджали.)

 

 

 

 

    

 

 

 


Copyright 1998-2012 ® “OMDA” Ltd.  All rights reserved.