Петър Стоянов напуска НС
09:44


http://www.dnesplus.bg/Politics.aspx?f=100&d=183407

 

Председателят на ПГ на ОДС Петър Стоянов поиска да бъде освободен от правомощията му като депутат. Народните представители днес одобриха искането му. 119 гласуваха "за", 4 се въздържаха и 4 бяха против.

Петър Стоянов беше член на парламентарните комисии по европейски въпроси и по държавна администрация. Точката за освобождаването му влезе допълнително в дневния ред на Народното събрание.

Бившият лидер на СДС бе президент на България от 1997 до 2002 г. След напускането на НС Стоянов разпространи специално изявление. Публикуваме пълният текст от декларацията на бившия държавен глава и лидер на СДС.

"Днес подадох оставка като народен представител. Смятам, че дължа обяснение за това не само на хората, които ме избраха, но и на всички, с които през последните години преживяхме най-трудния и най-романтичен период на българската демокрация.

Напускам Народното събрание не защото не вярвам в способността на истинската българска десница да се възроди и да управлява България, а защото съм убеден, че сега политическите реалности и политическият морал изискват лидерите от моето поколение да направят в този момент крачка назад. Естествените разочарования и огорчения, които неизбежно носи политическото всекидневие, не ме направиха песимист нито за бъдещето на българската десница, нито за бъдещия просперитет на България тази вяра не ще ме напусне.

Излизам от Народното събрание, но не абдикирам от българския обществен живот. Убеден съм, че интересите на демократично мислещите българи и на България могат и трябва да бъдат защитавани навсякъде.

Ще продължа да го правя според силите и възможностите си - така, както съм го правил досега", се казва в края на изявлението на Петър Стоянов, народен представител от 16 Пловдивски МИР Президент на Република България (1997-2002 г.). /БГНЕС
 Copyright 1998-2019  OMDA Ltd. Всички права запазени

Обратно към "Какво пише в старите вестници"