Агенция “Фокус” припомня:

http://www.focus-news.net/

 
“Клуб-10” Съюз на Демократичните Сили (Лозенец) регистриран в СДС-Лозенец (София) под номер 10, клубът е основан в рамките на новия устав на СДС от Александър Божков, Григорий Бояджиев, Евгений Дайнов, Едвин Сугарев, Елена Димитрова, Йордан Василев, Мария Арсениева, Мария Панчева, Методи Андреев, Никола Чолаков, Светослав Божилов и Филип Димитров.
Учредителната сбирка на клуба се проведе на 29 март 2004 г. На нея бяха избрани Председател – Светослав Божилов и Секретар – Мария Панчева.
Принципът, на който се събраха основателите на клуба е тяхната дългогодишна съвместна политическа работа, склонността им към екипност, както и намерението им да работят по структуриран начин в рамките на една партийна организация, за да бъдат по-ефективни в политиката на СДС.
Целите, които си поставят основателите на Клуб-10 включват:
· Да инициират дискусии и обсъждания, допринасящи за формирането на политиката и програмните намерения на СДС по важните въпроси на съвременността.
· Да инициират и поддържат публични дебати по значими за обществото теми.
· Да демонстрират предимствата на Устава на СДС за изграждането на автентична народна партия, в която загрижените за развитието на обществото да могат да членуват както териториално, така и по професионален или друг признак.
· Да демонстрират експертното и личностно разнообразие, което е предимството на СДС пред всяка друга партия в страната.
· Да окуражават създаването на подобни клубове “по интереси” и на други места в страната, които да съдействат активно за формирането на политиката на СДС и да привличат обществена подкрепа.
· Да окуражават връщането към СДС на разочарованите, на напусналите без значима политическа причина, както и да привличат към СДС нови и млади избиратели, симпатизанти и членове.
· Да участват активно в изработването на онази прогресивна дясна политика на развитие, от която се нуждае българското общество.
· Да допринасят за формирането на ведър, диалогичен и дружелюбен стил на дясна политика.

Членове на клуба са:
Методи Андреев - депутат в 38-ото НС и шеф на комисията по досиетата. Сега е служебен председател на СДС-Лозенвц и преподавател във ВИАС.
Едвин Сугарев - в СДС е от самото му създаване. Бе посланик на България в Монголия и Индия. Сугарев напусна СДС след скандал с Иван Костов.
Мария Арсениева - лекар, специалист по вътрешни болести. Работи в ИСУЛ.
Александър Божков - министър на икономиката в кабинета “Костов". Вицепремиер и в служебното правителство на Стефан Софиянски.
Светослав Божилов - член на СДС от две години. Завършил е физика в СУ. Банкерът в момента е прокурист на СИБАНК.
Йордан Василев - основател и първи главен редактор на в. “Демокрация'. Депутат във ВНС и 36-ото НС, което напусна.
Проф. Евгений Дайнов - политолог, председател на Центъра за социални практики. Преподава в Нов български университет.
Филип Димитров - лидер на СДС от 1990 г. до 1994 г. Премиер на първото синьо правителство през 1992 г. Бе посланик на България в ООН и САЩ.
Елена Димитрова - лекар, вирусолог. Работи в ИСУЛ.
Григорий Бояджиев - член на контролния съвет в СДС. Завършил в право в СУ. Член на СДС от 1999 г.
Мария Панчева - изпълнителен директор на Центъра за социални практики. Активно участваше в кандидаткметската кампания на Н. Михайлова.
Никола Чолаков - д-р е по икономика. От 25 г. преподава в УНСС. От 1997 до 2001 г. е заместник на Ф. Димитров в посолството ни в САЩ.


Copyright 1998-2019 ®  OMDA Ltd. Всички права запазени