ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА
28 септември 2000 г.
 

  БЪЛГАРСКИТЕ МЕДАЛИСТИ НА ОЛИМПИАДАТА В СИДНИ

 • Армен Назарян спечели за България петата олимпийска титла в турнира по класическа борба в категория до 58 кг.
   
      
  ТЕМА НА ДЕНЯ
   

 • По данни на синдикатите 45% от българите са под прага на бедността.
   
   


  СВЕТОВНИТЕ НОВИНИ В БЪЛГАРСКИЯ ПЕЧАТ
   

 • Прага беше помляна от борбата между полицията и противниците на глобализацията.

 • Катастрофа с гръцки ферибот довете до много жертви.

   


  ПОЛОЖЕНИЕТО В СЪРБИЯ, КОСОВО И ЧЕРНА ГОРА, СПОРЕД БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ
   

 • Рязко увеличаване на напрежението в Югославия след като бяха обявени официалните резултати от изборите
   
   
   


  ОТНОШЕНИЯ С БАЛКАНСКИТЕ СТРАНИ
   

 • Президентът Стоянов изрази горещо желание в Белград да победи демокрацията.
   

   


  ОТНОШЕНИЯ С АРАБСКИТЕ СТРАНИ
   

 • Премиерът Костов определи посещението си в Египет като "изключително успешно".
   


  ОТНОШЕНИЯ С ЕС
   

 • Съмнения около излизането на България от черния визов списък на ЕС на първи декември.

   


  ОТНОШЕНИЯ С НАТО
   

 • Президентът Стоянов, висшето ръководство на НАТО и министрите на отбраната на България, Турция, Гърция и Македония наблюдаваха учението "Седем звезди 2000".
   
   

    


  АКЦЕНТИ В ЦЕНТРАЛНИЯ ПЕЧАТ
   

 • Производството на автомат "Калашников" е спряло, предстоят масови съкращения, а от МВР обявиха, че експлозията в комбината на 26 септември не е умишлен саботаж.

 • Парламентарното мнозинство подкрепи законопроекта на СДС за тълкуване на Закона за чужденците на първо четене, а според опозицията това ще доведе до произвол на МВР.

 • Дисциплинарното дело срещу градския прокурор на София Нестор Несторов бе отложено за 17 октомври.

 • Народен съюз отива на избори със СДС и коалицията ОДС ще се запази, заяви  парламентарният шеф Соколов.

 • Евролевицата иска сваляне на избирателната бариера за парламента от 4 на 3%.

 • На 2 октомври здравното министерство ще преговаря със синдикатите за увеличението на заплатите на медиците от Бърза помощ, чийто гладен протест в столицата продължава 11-ти ден.

 • Цените на телефоните скачат с близо 9%.

 • Стокообменът с Германия достигна рекордни 684 млн. марки.

 • 75% от държавните активи вече са приватизирани.

 • Две керамични пещи от предримска Тракия са разкопани в местността Халка бунар в района на Чирпанските възвишения.
   

   
     ТЕМА НА ДЕНЯ
   
   
  45% от българите са под прага на бедността, съобщава КНСБ
  Под прага на бедността в България живеят близо 1,6 млн. домакинства, което е 45% от общия им брой - съобщиха от КНСБ. Социално подпомагане са получили 600 000 души, което е 76% от нуждаещите се. Прагът на бедността според КНСБ е 88 лева, а гарантираният от правителството минимален доход е 37,30 лева. Под него живеят 45% от българите. Според профсъюзните сметки 1 576 000 домакинства тънат в мизерия. Държавата подпомагала 76% от бедните, цели 36% от помощите се изплащали със закъснение, а 10% се дават в консерви.
  Скандално сравнение показва, че американците с доход под 11,80 долара на ден се броят за бедни. В същото време, ако българин получава повече от 56 цента на ден, не се води за беден и няма право да получава помощи.
  С 16 449 души са се увеличили през тази година социално слабите в трудоспособна възраст, които имат право на помощ. Половината от тях са хора до 30-годишна възраст.
  /"Пари","24 часа","Новинар"/
   
   
   


  ПОЛОЖЕНИЕТО В КОСОВО,СЪРБИЯ  И ЧЕРНА ГОРА СПОРЕД БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ
   
  Рязко увеличаване на напрежението в Югославия след като бяха обявени официалните резултати от изборите
  След като два дни мълча, Съюзната избирателна комисия обяви резултатите от изборите. Според тях Кощуница печели 48, 22% от гласовете, а Милошевич - 40, 23%. Опозицията и Кощуница декларираха, че това е фалшификация и няма да се явят на балотаж на втория тур на 8 октомври. Зоран Джинджич от опозицията заяви, че комисията е откраднала от Кощуница 400 000 гласа и е прибавила още 200 000 гласа за Милошевич. Самият Кощуница заяви, че "Това е политическа измама и явна кражба на гласове". САЩ, Англия, Франция, Испания и др. западни страни изразиха увереност в победата на Кощуница и призоваха Милошевич да отстъпи властта. Въоръжените сили на САЩ се отнасят с "бдителност и предпазливост" към изборите, каза говорителят на Пентагона. Русия настоя да не се оказва външен и вътрешен натиск върху обстановката в Югославия. Според публикуваните резултати парламентарните избори се печелят от управряващата коалиция на левите сили, както за горната, така и за долната камара на парламента. За местните избори няма още окончателни резултати, но управляващите вече признаха, че са ги загубили. Турският министър на отбраната Чакмакоглу заяви в България, че НАТО може да се намеси в Югославия, ако президентът Милошевич предизвика криза в страната, но се надява, че до там няма да се стигне. /"Стандарт", "Монитор"/  
   


  ВЪНШНА ПОЛИТИКА
   
  Отношения с балканските страни
   
  Президентът Стоянов изради горещо желание в Белград да победи демокрацията
  Вчера на полигона "Корен", където наблюдаваше учението на мироопазващите сили, президентът Стоянов заяви: "Горещо желаем в Белград да победи демокрацията и Югославия да се нареди сред нас."
  Говорителят на външно министерство определи като "изключително смущаващо" разминаването на данните на избирателната комисия с данните на участващи във вота политически сили в СРЮ. Той посочи, че това дава основание за съмнения за начина на подготовка и провеждането на изборите. Най-важното за България в момента е демократичната опозиция в Сърбия да остане единна и да защити вота на народа, каза говорителят.
  Зам.-председателят на СДС Димитър Абаджиев отбеляза, че СДС, Народен съюз и Евролевицата смятат, че кандидатът на опозицията за президент Воислав Кощуница е спечелил изборите на първия тур. Вече има официално изявление на опозицията, че няма да участва във втори тур на изборите, ако има такъв. Ако опозицията е взела такова решение на основата на конкретни факти и данни, ние би трябвало да я подкрепим, подчерта той. /"Демокрация"/
  БСП публикува декларация, в която се отбелязва, че очаква вторият тур на президентските избори в Югославия да премине в дух на толерантност и търпимост. Само така югославските избиратели ще могат свободно и по съвест да се произнесат кой ще ръководи страната през следващите години. Според БСП високата активност на първия тур е израз на желанието на югославяните да участват активно в решаването на собствените си проблеми. /"Земя"/
   

   
   
   ****
  Отношения с арабските страни
   
  Премиерът Костов определи посещението си в Египет като "изключително успешно"
  Вчера при завръщането си от посещението в Египет премиерът Иван Костов го определи като "изключително успешно". Делегациите на двете страни са обсъдили възможностите за сътрудничество при производството на военна техника, машиностроенето, селското стопанстнво, фармацията и петрохимическата промишленост. В дългосрочен план е възможно България да започне внос на нефт и газ от Египет. На официалната вечеря египетският премиер Атеф Обейд е заявил, че в двустранните отношения се открива нова страница. Оценката на премиерът Костов е, че "България отваря нова страница в българо-арабските отношения, а по време на посещението почувствахме силните приятелски чувства и знаци за перспектива в отношенията между двете страни." Най-вероятно е в началото на 2001 г. презедентът Хосни Мубарак и премиерът Обейд да посетят България. Костов опроверга информацията, че е поискал помощ от Мубарак за делото в Либия срещу българските медици. "Не съм обсъждал с Хосни Мубарак помощ за делото срещу българите в Либия. Не зная откъде идва тази информация, на срещата бяхме само двамата. За Либия ние говорим само с Либия, а не с други страни", бяха точните думи на Костов.
  През втория ден от посещението българската делегация е посетила Долината на фараоните в Луксор и е разгледала гробницата на Тутанкамон, както и храма на единствената жена фараон Хашепсут. /"Демокрация", "Стандарт"/

   

  ****
  Отношения с ЕС
   
  Съмнения около излизането на България от черния визов списък на ЕС на първи декември
  Вчера главният преговарящ с ЕС и зам.-министър на външните работи Венцислав Кисьов заяви, че решението за изваждането на България от черния визов списък на ЕС ще бъде взето на заседанието на Съвета на министрите на вътрешните работи на ЕС на 30 ноември и 1 декември. Днес Съветът ще започне разглеждането на този въпрос. Кисьов е убеден, че през следващата година българите ще пътуват без визи в страните от ЕС. Има вероятност България и Румъния да бъдат разграничени, като и двете страни бъдат извадени от черния списък, но се въведе безвизов режим само за българите. /"Демокрация"/
  В. "Сега" предлага анализ, в който се подлага на съмнение изваждането на България от черния визов списък. Отбелязва се, че ЕС се страхува от нашествие на български и румънски цигани. На думи най-силно изваждането от черния списък се подкрепя от Франция, но тя същевременно най-много настоява България и Румъния да останат в пакет. Доброжелателно е отношението на Люксембург. Най-негативно напоследък е отношението на Белгия, която е пострадала от нашествие на българска циганска вълна. Австрия по традиция е против, а позицията на Германия е неясна, въпреки обещанията. Холандия, Швеция и Финландия се влияят от позицията на Германия. Гърция най-много се страхува от емигрантска вълна от България и Румъния и затова е против. Като най-вероятно решение в. "Сега" изтъква формалното изваждане на България и Румъния от черния списък, при който визите ще останат.
  Становището на в. "Монитор" е, че България ще остане в черния визов списък, защото решението в ЕС трябва да се приеме с консенсус, а сред сраните-членки има такива, които са против включването на двете страни в безвизовия режим.
  В. "Стандарт" пише, че "възможността България и Румъния да бъдат разделени по отношение на визите би имала важно значение за целия процес на присъединяването ни към Европа. Ако днес се появи съпротива в Съвета, тя ще е в тази посока. Защото със сигурност някои от водещите европейски страни ще са против изолирането на Румъния. Така че напълно е възможно процесът на отмяната на шенгенския списък да бъде забавен. Ако това стане до края на годината, със сигурност ще бъде използвано като един от главните предизборни козове на СДС."
   

   

  ****
  Отношения с НАТО

  Президентът Стоянов, висшето ръководство на НАТО и министрите на отбраната на България, Турция, Гърция и Македония наблюдаваха учението "Седем звезди 2000"
  Вчера президентът Стоянов, върховният главнокомандващ обединените сили на НАТО в Европа ген. Джоузеф Ралстън и главнокомандващият въоръжените сили на НАТО в Южна Европа адмирал Джеймс Елис, както и военните министри на България, Турция, Гърция и Македония, наблюдаваха учението на Многонационалните мирни сили за Югоизточна Европа край село Корен, Хасковско. Учението беше открито от президента Стоянов и продължи около час. Ген. Ралстън каза: "Приветствам сътрудничеството между 7-те нации, членуващи и нечленуващи в НАТО. Това учение показа, че те могат да работят добре заедно."
  Според генералите от НАТО бригадата е удивила всички със своята готовност и след една година тя вече ще може да бъде използвана при реални условия на Балканите. На учението беше разигран сценарий на влошаване на отношенията между две страни на Балканите, които имат тежки исторически етнически противоречия. Вследствие  конфликта между двете страни се изостря и сигурността в региона. От 23 до 29 септември на полигона са били разигравани ситуации на предотвратяване на демонстрации, масови безредици и действия на терористични групи. В маневрите са взели участие 1618 военни с 669 единици бойна техника. Учението ще завърши утре в щаба със спортни състезания. /"Сега"/    


  АРМИЯ
   
  Производството на автомат "Калашников" е спряло, предстоят масови съкращения, а от МВР обявиха, че експлозията в комбината на  26 септември не е умишлен саботаж
  Страх от предстоящите съкращения в оръжейния комплекс "Арсенал" е сковал работниците. Всеки месец те получават по 50 лв. аванс, информира "Новинар". Някога могъщият "Арсенал", прехранвал десетки семейства от района, сега постепенно спира редица производства. В Завод-1 няма работа, тъй като вече не се произвеждат правените там картечници поради липса на поръчки. Пред окончателно спиране е и работата в Завод-5, където се прави автомат "Калашников". Не се знае дали ще има производство и в завода за барут. Там работи само ремонтна бригада след аварията в завода на 26 септември, при която загина един работник, бяха ранени тежко трима, а 11 пострадаха по-леко. Взрив при ремонт на топлообменник на външна площадка до Завод-3 за производство на барут разкъса монтьора Петър Корумилев сутринта във вторник, тримата тежко ранени при аварията в завода в Казанлък  все още са зле, съобщават от районната болница в града. Лекарите се борят за живота им, а от "Арсенал" заявиха, че поемат всички разходи по лечението на пострадалите.
  Няма съмнение за терористичен акт, обяви шефът на Националната полиция ген. Васил Василев. Екипът на Службата за оперативно-техническа информация в МВР е установил, че няма данни за умишлен саботаж с взривно устройство.
  Шефът на СОТИ подп. Володя Пармаков съобщи, че първите експертизи и заключения на специалистите показват, че взривът е нещастен случай и недооценяване на обстоятелствата при работа в среда, където има взривни вещества. Взетите образци ще бъдат подложени на по-детайлен лабораторен анализ, с коет още установим дали в топлообменника има определени видове взривни вещества, заяви шефът на СОТИ.


  ПАРЛАМЕНТ
   
  Депутатите от мнозинството подкрепиха законопроекта  на СДС за тълкуване на Закона за чужденците на първо четене, а според опозицията това ще доведе до произвол на МВР
  Парламентът прие на първо четене вчера законопроекта за тълкуване на чл. 47 от Закона за чужденците, приет преди седмица от правната комисия по предложение на Васил Гоцев и Иван Димов от СДС и който бе наречен от опозицията и пресата закон "Анти-Чорни".
  115 депутати подкрепиха законопроекта на Гоцев и Димов на първо четене, 55 бяха "против", а 6 се въздържаха.
  Според тълкуването на чл. 47 от закона заповедите, с които се налагат принудителни административни мерки, непосредствено свързани със сигурността на страната, не подлежат на обжалване, не съдържат фактическо основание и подлежат на незабавно изпълнение. Ако Върховният административен съд е взел решение по такава жалба, то се счита за нищожно. Ако бъде приет, тълкувателният закон ще влезе в сила със задна дата от приемането на закона за чужденците.
  Противоречивата практика на Върховния административен съд /ВАС/ е причина да се гласува тълкуването, посочи в мотивите си Васил Гоцев.
  На упреците на опозицията, че законът се приема специално заради Майкъл Чорни, министър Йорданов отговори, че ако това е било така, дори съдът да уважи жалбата на Чорни, той щял да  подпише следващата заповед за експулсирането му. Шефът на МВР съобщи, че разполага с нови данни срещу Майкъл Чорни. Имам всички основания да издам нова заповед за експулсиране, заяви министърът в парламента. Той отказа да съобщи какви са данните, но се позова на изявленията на шефа на Интерпол Реймънд Кендъл от понеделник, 25 септември, че е разучил случая "Чорни" и е запознал България с всички данни.
  Депутатът от БСП Любен Корнезов оспори законопроекта, като изтъкна, че парламентът нарушава принципа на разпределение на властите и се превръща в част от съдебната система. Според Гиньо Ганев пък правото на изпълнителната власт да издава заповеди, без да ги мотивира пред съда, ще доведе до произвол на МВР.
  При решаване на делото "Чорни" ВАС ще се съобрази с тълкувателния закон на закона за чужденците, ако той бъде приет от парламента, заяви шефът на ВАС Владислав Славов.
  Според адвоката на Чорни Тодор Батков приемането на тълкувателния закон е "черна страница в историята на българския демократичен парламент". "Това е антидемократичен закон. Мракобесие. Считам, че това ще създаде сериозни проблеми на България не само по отношение на мониторинга, който Европейският парламент води, но и по отношение на преговорите ни за присъединяване", заявява Батков на страниците на "Стандарт". Той не знаел да има демократична страна, в която на чужденец да е наложена такава мярка, и той да е лишен от съдебна защита. За министър Йорданов Батков казва, че му е неприятно да коментира личността му и го обвинява, че дълго време е бил прислужник на една борческа групировка. "Това беше публичен факт", казва Тодор Батков. Според него приемането на тълкувателния закон на закона за чужденците е репресивна мярка, целяща да се обслужат бизнес или политически интереси. "Апелирам президентът да покаже, че е уважаван юрист - демократ, нека да упражни правото си на вето", завява адвокатът на Чорни. Той призовава и депутатите от опозицията да сезират Конституционния съд.

    

  Мнозинството отново отхвърли искането на БСП в дневния ред на парламента да влезе точката за анкетна комисия, която да проучи финансирането на фондацияна на Елена Костова "Бъдеще за България".
  112 гласуваха "против" предложението на БСП, 70 бяха "за", а 6 се въздържаха. Депутатът от СДС Дянко Марков гласува както и миналата седмица "въздържал се".    СЪДЕБНА ВЛАСТ
   
  Дисциплинарното дело срещу градския прокурор на София Нестор Несторов бе отложено за 17 октомври
  Дисциплинарното дело срещу градския прокурор на София Нестор Несторов не бе гледано вчера поради отсъствието на съдии. Съставът ще се събере на 17 октомври.
  Апелативният прокурор поиска наказанието на Несторов заради пропуски по делото срещу Валтер Папазки, което влиза в съдебна зала на 2 октомври.     ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ И ОРГАНИЗАЦИИ
   
  Народен съюз отива на избори със СДС и коалицията ОДС ще се запази, заяви  шефът на парламента Соколов в Плевен вчера. Според него не е беда, ако някои от партиите от коалицията отидат сами на изборите. Те изповядват синята идея и ако се представят успешно самостоятелно, нашите депутати ще са повече, е казал Соколов, цитиран в "Стандарт".

  Евролевицата иска 3% избирателна бариера за парламента
  Сваляне на избирателната бариера от 4 на 3%, избор на депутати по преференциалната избирателна система и въвеждане на лични избирателни книжки предлага в проектозакон Евролевицата. БЕЛ е решила да го внесе, след като е станало ясно, че мнозинството няма намерение да прави коренни промени в сега действащия закон, информира в. "Сега".
   

  Евродесницата водела частни разговори с ръководството на ВМРО за присъедияване на организацията към Евродесен съюз
  Лидерът на Евродесницата Ангел Георгиев обяви, че води частни разговори с шефа на ВМРО Красимир Каракачанов, за присъединяването на ВМРО към Евродесен съюз. В алтернативната на ОДС дясна коалиция щели да влязат най-вероятно Нова демократическа партия на Тодор Тодоров, Движение "Гражданска инициатива" на д-р Лорета Николова и Гражданско сдружение "Независимост". "Очаквам цели организации на СДС да се присъединят към нас", заяви за пресата Георгиев.
  Коалицията щяла да се оглави не от лидер, а от председателство. "Тръгваме по обратния на ОДС ред - от партия правим съюз. Целта ни е да възродим автентичния СДС. Не сме срещу СДС, а срещу някои личности там, обявяват от Евродесницата. Основната им цел била да убедят българите да гласуват. Всички парламентарни сили ще са доволни по-малко хора да гласуват, защото така ще се запази статуквото, е мнението на Ангел Георгиев. /"Сега"/  
   


  СОЦИАЛНА ОБСТАНОВКА
   
  На 2 октомври здравното министерство ще преговаря със синдикатите за увеличението на заплатите на медиците от Бърза помощ, чийто гладен протест в столицата продължава 11-ти ден
  Извънреден отраслов съвет по проблемите на Бърза помощ се свиква в понеделник, 2 октомври. Това съобщи за пресата  зам.-здравният министър д-р Стойчо Кацаров след среща с шефа на медицинската федерация към синдикат "Подкрепа" д-р Теодора Вълчева и д-р Венелин Стефанов от столичната Бърза помощ.
  От 2 месеца медици от Спешна помощ настояват за увеличение на заплатите. Лекари от София вече 11-ти ден са във верижен гладен протест.
  На извънредния отраслов съвет здравното министерство ще представи на синдикатите финансови разчети колко могат да се увеличат заплатите на медиците от Бърза помощ. От ведомството обещават, че ще търсят компромисно решение, е съобщила д-р Вълчева. До понеделник обаче гладният протест на медиците ще продължи.
  Веднага след срещата със синдикалистите зам-министърът на здравеопазването е посетил лагера на гладуващите в столицата. /"Новинар"/  
   


  ИКОНОМИКА
   
  Цените на телефоните скачат с близо 9%
  Предложението на БТК за т.нар. ребанлансиране  на тарифите вече е внесено за одобрение в Държавната комисия по далекосъобщения. Според предложението цената на един телефонен импулс се качва на 5 стотинки без ДДС (при сегашни 4,6 стотинки). С 1,50 лева се увеличава месечния абонамент. От БТК предлагат да се запазят цените на междуградските разговори, а на международните цената да бъде свалена с 20%. Ако тези тарифи бъдат одобрени днес, реално те ще влязат в сила от Нова година твърдят от компанията. /"24 часа"/

  Стокообменът с Германия достигна рекордни 684 млн. марки
  Стокообменът между България и Германия стигна 684 млн. марки през второто тримесечие на 2000 година, съобщиха от немското посолство в София, което се позовава на предварителни данни на Германската статистическа служба във Вистбаден. Българският износ е нарастнал с 15,8% спрямо първите три месеца на годината и е стигнал 253,7 млн. марки. Внасяли сме немски стоки за 430 млн. марки. Германия е най-големият чуждестранен участик на техническия панаир в Пловдив, където се представят 118 немски фирми. /"24 часа", "Пари"/

  75% от държавните активи вече са приватизирани
  от 1997 година до средата на тази година са раздържавени около 75% от държавните активи, подлежащи на приватизация. Сега над две трети от брутния вътрешен продукт се формира от частния сектор - съобщиха от Агенцията за приватизация. От сключените през последните четири години 2951 приватизационни сделки 1654 са за цели предприятия. Договорените плащания са в размер на 3,180 млрд. лева, а договорените инвестиции - 4,3 млрд. лева и 2,353 млрд. долара. Според анализите на Агенцията за приватизация към средата на годината не са били продадени пакетите от акции на 646 дружества, както и тези на 460 фирми, обявени в ликвидация или несъстоятелност. От средата на годината започна и раздържавяването на монополи и предприятия от сферата на обществените услуги. Затова се налага промяна в политиката на извършване на приватизацията. Ще бъдат изработени правителствени стратегии за преструктуриране на съответните сектори, въз основа на които ще се извърши тяхнта продажба. Освен това ще се проведе широк международен маркетинг, ще бъдат избрани процедури, които да осигурят конкурентност в процеса. /"Демокрация"/
   
   


  КУЛТУРА
   
  Две керамични пещи от предримска Тракия са разкопани в местността Халка бунар в района на Чирпанските възвишения
  Две керамични пещи от предримска Тракия са разкопани в местността Халка бунар в района на Чирпанските възвишения близо до с. Горно Белово. Съоръженията нямат аналог в Тракия от тази епоха. В новооткрития тракийски център се намира карстов извор с много голям дебит, от който започва река. Един от обектите, съществували около този извор, е в периода на разцвет на Одриската държава, т. е. през ранноелинистичната епоха (втората половина на IV век до началото на  III в. пр. Хр.) В тази местност е съществувал много оживен търговски и производствен център. Разкрити са голямо количество керемиди, култови огнища, многобройни древни предмети, които характеризират повече от един век много интензивен живот и богата култура. Сред откритията е великолепна главичка от гръцка теракота, накити, миниатюрна брадвичка, тежести. /"Земя"/
   
   


  БЪЛГАРСКИТЕ МЕДАЛИСТИ НА ОЛИМПИАДАТА В СИДНИ
   
  Армен Назарян спечели за България петата олимпийска титла в турнира по класическа борба в категория до 58 кг.
  Натурализираният българин, шампион за Армения от Атланта' 96, Армен Назарян демонстрира смазващо надмощие на тепиха в турнира по класическа борба в категория до 58 кг. Той достигна до финала с категорични победи и накрая помете тепиха с корееца Ким Им Суб. Титлата на Назарян е и първата от олимпийски игри за България в класическия стил след 12-годишно прекъсване.
   
   

 


Copyright 1998-2019 ®  OMDA Ltd. Всички права запазени

Обратно към "Новини в буркани"