ПАРТИЯ "НОВОТО ВРЕМЕ"

На 1 октомври 1999 г. в 19:42 ч. в един малко, но уютно софийско кафене беше учредена групата за натиск "Новото време". Учредители бяхме екип от млади и гневни професионалисти, сред които Тончо Токмакчиев, Мирослав Севлиевски, Жоро Торнев, Емил Кошлуков, Камен Воденичаров, Дони, Стелиян Стойчев, Красен Кралев. Обединяваше ни стремежът да докажем, че всеки може да успее тук, в България, а всички заедно можем да направим и България успешна.
Групата за натиск "Новото време" реализира серия от публични кампании, чиито общ знаменател беше волята за освобождаване на потенциала на гражданското общество от мъртвата хватка на държавата.
"Новото време" подкрепи протеста на българските журналисти срещу безпардонната политическа инвазия в тяхната работа; издаде "Зелени карти за България"; проведе инициативата "Бъди BG"; положи началото движението "Подкрепи вярата"; срещна се с медии и граждански организации.

На 2 ноември 2000 г. със свое решение Софийски градски съд регистрира по Закона за юридическите лица с нестопанска цел сдружение "Новото време". Целта на тази неправителствена организация е да работи за по-голяма прозрачност на публичните институции, да се бори срещу корупцията, да промотира успешни публични инициативи и насърчава предприемчивостта.

На 10 април 2003 г. в рамките на Парламентарната група на НДСВ обособихме дискусионен клуб "Новото време". Целта ни беше да изградим фабрика за производство на политически иновации. Клубът бе отворен за креативни и добронамерени политици от всички парламентарно представени партии. Дискусионен клуб "Новото време" изнесе в публичното пространство дебатът за промяна на избирателната система, контрола върху финансирането на политическите субекти, регистрацията на лобистите, допитването до народа и др.

На 10 март 2004 г. сформирахме младата парламентарна група "Новото време". В нея първоначално влязохме 11 народни представители: Мирослав Севлиевски, Емил Кошлуков, Борислав Цеков, Румяна Георгиева, Ралица Агайн, Юлияна Дончева, Величко Клингов, Недялко Калъчев, Радослав Коев, Господин Чонков, Клара Петрова. Основната цел на ПГ "Новото време" е да изработи механизъм за синхронизиране на политическия дневен ред с дневния ред на обществото. Към нас се присъединиха и народните представители Сия Димовска и Владимир Димитров.
До този момент политиците от "Новото време" внесохме общо 47 законопроекти, като 15 от тях са предложения за изцяло нови закони, а 19 предложения вече са приети от Народното събрание, обнародвани в Държавен вестник и влезли в сила.

На 29 март 2004 г. създадохме Организационен комитет за учредяване на политическа партия "Новото време". В състава на Организационния комитет от 16 души - 11-те депутати и Красен Кралев, Стелиян Стойчев, Жоро Торнев, Тончо Токмакчиев и Добрин Векилов- Дони.
В рамките на Организационния комитет работят 5 постоянно действащи комисии, които подготвят пистата за учредяването на "Новото време" като една базирана на знанието, модерна политическа партия с пластична организационна структура, прозрачни процедури за изработване и приемане на решения, потенциал за провеждане на тематична политика.

На 10 юли 2004 г. в зала 3 на Националния дворец на културата в София събралите се над 600 делегати от 29 – те области на страната взеха единодушно решение за учредяването на Политическа партия "Новото време". Те гласуваха и приеха Устава на партията, нейната Платформа и състава на бъдещото ръководство.
На 11 юли 2004 г. Изпълнителното бюро избра от своя състав Емил Кошлуков за Председател на партията "Новото време" и четиримата негови заместници – Борислав Цеков, Красен Кралев, Мирослав Севлиевски и Юлияна Дончева.


Copyright 1998-2019 ®  OMDA Ltd. Всички права запазени


Обратно