Автор: news.bg / дата: 19.09.2004 16:28


“Новото време” иска мажоритарна избирателна система

“Новото време” започва мащабна кампания в търсене на широка обществена подкрепа за налагане на мажоритарната избирателна система у нас. Това съобщи в Пловдив лидерът на партията Емил Кошлуков, цитиран от БНР. Той уточни, че по този начин “нововремците” се надяват да окажат натиск върху парламентарно представените политически парти за приемането на техния законопроект за избирателен кодекс.

“Новото време“ има уверението на мнозинствто, че през тази парламентарна сесия ще продължи второто четене на Закона за референдумите, което ще позволи провеждането им да става след набирането на 500 хил. подписа, а решенията от вота ще влизат в сила, без да е нужно преди това да бъдат гласувани от Народното събрание.

Емил Кошлуков съобщи още, че следващата седмица в пленарна зала влиза друг техен законопроект – за меценатството, който предвижда данъчни облекчения за фирмите, които правят дарения в полза на българската култура.

В Пловдив той представи диска “Вечните песни на България”, издаден в 5-хиляден тираж в рамките на инициативата “Бъди BG”.
 


Copyright 1998-2012 ®  OMDA Ltd. Всички права запазени