Красимир Гергов предлагал 425 000 лв. на шеф на БНТ!http://www.duma.bg/2006/0706/270706/index.html

Разследване

По следите на един подкуп

 

ДУМА разполага с два записа на заповед, с които Красимир Гергов е предложил на Кирил Гоцев в качеството му на шеф на държавната телевизия общо 425 хиляди лева.


Първият запис. Падежът на втория е след девет месеца

За този безпрецедентен случай отдавна се говори в медийните среди. Но нито една медия досега не поиска или не посмя да представи скандала. Вероятната причина за това е натискът, упражнен от Гергов, който се изживява като медиен магнат номер 1 в България.
Публична тайна са и други форми на натиск, използвани от магната, върху ръководители на БНТ или членове на СЕМ, както и срещу други личности, които не са му угодни. След като установи пълен монопол над рекламата, под благосклонния поглед на някои политици за кратко време и много често използвайки не особено ясни механизми, Гергов успя да овладее и контрола над няколко медии. Общото за всички тях е неясната им собственост и политическото покровителство при придобиването им. Както и опасността те да се превърнат в инструменти за политически натиск.
ДУМА ще следи с подчертан интерес отношението на прокуратурата към този скандал - може би най-големият в навечерието на приемането ни в Европейския съюз.
Горещо се надяваме този случай да не бъде прикрит. Защото той е несравнимо по-безобразен от скандала с крадливия шеф на Топлофикация, тъй като се е състоял на терена на медиите, които са призвани да се борят именно с корупцията.
Сега думата имат следствието и прокуратурата.

Б.Р. Във факсимилето личните данни на Гергов и Гоцев са заличени заради изискванията на закона

27.07.2006Copyright 1998-2018  OMDA Ltd. Всички права запазени

Обратно към "Какво пише в старите вестници"