| МНЕНИЕ
 
ДСБ: Общественият съвет към министъра на вътрешните работи е срамен акт на реабилитация на тоталитарното минало

 
 14 септември 2005 | 11:51
 ДСБ


Декларация на ПГ на Демократи за силна България относно Обществения съвет към министъра на вътрешните работи

Министърът на вътрешните работи от социалистическото правителство създаде съвет към себе си. В него влизат известни фигури от репресивния апарат на комунистическа България. Любен Гоцев, Бригадир Аспарухов, Тодор Бояджиев, Георги Ламбов, Людмил Маринчевски и Павел Николов са висши ръководители на този апарат. Обучени в зловещото КГБ, те не могат да противодействат на българската мафия, защото са нейните архитекти и създатели. Те не могат да бъдат решение на проблема с престъпността и корупцията, защото са част от него.
Новопоявилият се съвет е срамен акт на реабилитация на тоталитарното минало, защото за първи път бившият репресивен апарат, освен легитимация, получава и обществена роля в демократична България.
Този борд от бивши висши офицери и генерали на Държавна сигурност е арогантна провокация срещу българската демокрация. Сред тези надзорници от бившата ДС има лица, които изложиха на риск членството на България в НАТО. Присъствието им като опекуни на министъра на вътрешните работи превръща България в ненадежден съюзник на НАТО и застрашава европейското ни членство.
Това, че БСП, НДСВ и ДПС приемат Генералски Борд върху политиката си за вътрешен ред и сигурност показва, че са тясно свързани с комунистическата система и нейния репресивен апарат.
Демократи за силна България настояват категорично министър Румен Петков да отмени позорната си заповед. Отказът да го направи ще покаже, че самият той е част от мафията.
В случай на отказ на министъра на вътрешните работи призоваваме Министерският съвет да обсъди и отмени неговата заповед.
Призоваваме политическите сили и гражданското общество да изразят своето възмущение и да отхвърлят този арогантен и антидемократичен акт.


Copyright 1998-2018 ®  OMDA Ltd. Всички права запазени