Плъзна слух за стрелба по Доган

Тогава бе съобщено, че причина са заплахи за живота му. Доган попаднал на засада на излизане от вилата си в Бояна около 22 ч след заседание на ръководството на ДПС, твърди "Всеки ден". Двама неизвестни изстреляли 4-5 куршума по джипа на Сокола, а един от тях улучил колата. Единствено бързата реакция на шофьора, бивш кадър на УБО, спасила ДПС лидера. Джипът веднага се върнал обратно в двора на вилата, а колата със стрелците избягала, писа още изданието. Според него неуспешният атентат е повод НСО да поеме охраната на Доган.
Атентат срещу Доган? От вас научавам, каза главният прокурор Борис Велчев. Това е много любопитно, ще проверя, обеща той.
"Покушение!? Хубава работа! Недейте така!", каза зам.-шефът на парламента Юнал Лютфи. Колегите му от ДПС също бяха изумени от новината. Не съм чувал такова нещо и съм убеден, че не е имало, каза по телефона от Брюксел Хасан Адемов. Червените депутати също изразиха учудване от слуха за атентата. "Не съм чул такова нещо", заяви Атанас Мерджанов (БСП). Според негови колеги лидерът на ДПС не се движи с толкова засилена охрана, колкото предвиждат мерките на НСО при опит за убийство. През последния месец Доган се появи само с един гард на няколко областни конференции на движението в страната.

 

март 2006 г.

 

 


Copyright 1998-2023 ®  OMDA Ltd. Всички права запазени

Обратно към "ДПС - архив"