Доган: Обръчът от фирми не е обезателно корупционна схема
Лидерът на ДПС отрече по него да е стреляно

 

Няма нищо лошо в обръча от фирми около една партия, защото обръчът не е обезателно корупционна схема, заяви в петък  пред журналисти лидерът на ДПС Ахмед Доган. По думите му обаче ДПС няма фирми.

Преди заседанието на Централния съвет на ДПС Доган лично отрече по него да е стреляно. По-рано тази информация от медиите бе опровергана от Националната служба за охрана (НСО). Доган, който от няколко седмици се движи с охрана на НСО, заяви, че това става по решение на самата служба и отказа каквито и да е подробности за заплахите срещу него.

На националната конференция на ДПС на 1 и 2 април той ще даде отговор за т.нар. "обръч от фирми". Понятието влезе в политическия словооборот след участие на Доган в “Шоуто на Слави” през юни т.г., когато заяви, че финансовите му възможности не са по-малки от тези на един банкер, че имал обръч от фирми, които му помагат, а той от своя страна им осигурявал поръчки.

Явно вие приписвате неща, които в моя отговор не са казани. Продължавам да твърдя, че всяка партия от Америка до Япония има такива обръчи и в това няма нищо лошо, посочи Ахмед Доган.

По повод публикациите, че фирми, близки до депутати от ДПС, печелят държавни поръчки след наводненията, Доган каза, че следи процеса и няма такава информация. "Вие предпоставяте, че ДПС има фирми, аз твърдя, че ДПС няма фирми", заяви Доган.

Той обаче добави, че от 16 години познава почти всички бизнесмени в страната и попита означава ли това, че те са близки до ДПС.

Оценката на Доган е, че досега ДПС няма гафове в управлението нито на  местно, нито на централно ниво, и може би е единствената партия, която втори мандат е на власт и няма гафове.

Той същевременно призна, че без проблеми не може, управлението е процес, в който могат да бъдат допуснати грешки, но те се коригират бързо.

Опозицията има право да иска оставки, каза Доган в отговор на въпрос дали са основателни исканията за оставка на Емел Етем за несправяне с последствията от бедствията. Когато нямаш друга работа, искаш оставки, коментира Доган.

По думите му проблемът за климата и наводненията е съвсем друг - с 50, 100 или дори с 200 милиона лева нищо не може да се направи и тепърва държавата трябва да се замисли по тези въпроси и да реши за перспективно възстановяване на цялата инфраструктура на страната - коритата на реките, основните водоеми, големите язовири. Според в момента дори няма управление на водите, с изключение на тези, които са към енергетиката.Copyright 1998-2023 ®  OMDA Ltd. Всички права запазени

Обратно към "ДПС - архив"