А К Т У А Л Н О

30 април 1999

Онова, което информационните агенции не предадоха

 

  Една натовска ракета улучи българска къща. Експлодира на нейния таван. Ракетата е предназначена да унищожава радарни станции. Взривната й мощ е равна на един тон тротилов еквивалент. Дълга е четири метра.
  В момента на нейната експлозия в къщата е имало трима души, които се отървали с уплаха. Бабата на собственика първоначално помислила, че е станало късо съединение и е повредена акумулиращата печка. Керемидите са счупени, таванската плоча на къщата е напукана. Стъклата по прозорците на сградите в махалата също са изпочупени.
  Този българин, млад инженер, сам е строил къщата си. Строил е както трябва, защото е негова. Възниква един естествен въпрос: Защо  Великите сили, които са ни емнали от Берлинския конгрес насам, смятат българите и балканците като цяло за неспособни да строят живота си?
  Навремето един циганин хвърли ръчна граната произведена за нуждите на Варшавския договор в едно огнище. Около огнището седяло многолюдно семейство на негов съперник. От експлозията никой не пострада. Веднага беше назначено разследване: Защо? Защо никой не е пострадал? Ръчната граната беше снета от въоръжение. Тя не убивала, както трябва.
  Ракетата, която улучи българската къща, е като тази граната. Но ще бъде трагично, ако в НАТО и в балканските правителства тръгнат по пътя на военните от Варшавския договор. Не ракетата е негодна, жителите на Балканите трябва да строят своя живот сами! Ако в нещо не могат - ще се научат!

 

  Петко Симеонов

 * * * * * * *

 

Обратно в началото

 


<<Косово

Copyright 1998-2012 ®  OMDA Ltd. Всички права запазени