Собствено Търсене 

 

 

Електронната книга щади гората, поради което увеличава кислорода на Земята. Тя се разпространява мигновено по целия Свят, с което се икономисва нефт, въглища и електричество. Тя не увеличава предметите в дома ни и така разширява жилищната площ. Не мухлясва, значи пестим препарати и не уронваме озоновия слой. Тя не събира прах, което ни позволява да дишаме по-леко и да пестим електроенергия. Мишките не я ядат, което силно намалява поводите да се ядосваме, значи тя увеличава времето, в което сме спокойни и ведри, с което удължава нашия живот.

Позволява с лекота да отбелязваме и запазваме важните мисли и по-късно без смущение да решим, че са наше хрумване, което укрепва самочувствието ни. Тя ни дава възможност да драскаме по нея, без да я повреждаме. Можем да я пъхнем в складовете си, без да се грижим за нея и мигновено да я намираме, с което расте времето, в което няма да четем, а ще спортуваме, което, както пише в книгите, също удължавало живота. Електронната книга позволява да я размножаваме, без да се уморяваме и харчим пари. Тя е подходящ подарък за приятели и врагове, при което пестим от пощенски разходи и не мислим за опаковката.

Няма как да я олеем с кафе. Не могат да ни я задигнат. Не можем да я загубим. Невъзможно е да ни ударят с нея.

Докато я четем, ако се ядосаме, можем да се свържем с издателя и да го наругаем, а понякога можем да си го изкараме и на автора.

В повечето случаи електронната книга е безплатна. Така тя едновременно удължава живота и увеличава нашите знания и доходи. Но дори да е платена, при толкова много предимства, тя фактически е без пари.

 

ЧЕТЕТЕ И СЪЗДАВАЙТЕ ЕЛЕКТРОННИ КНИГИ!

 

Ако обаче зажалиш някой ден за бяла хартия и черни букви - пусни я на принтера и плюнчи пръсти и чети, чети, чети - то сляпото окато прави.

През другото време -

 

ЧЕТИ ЕЛЕКТРОННИ КНИГИ!

 

Ефектът е същ.

За съжаление обаче и те имат неудобството на хартиените книги - четенето им също изисква съсредоточеност и време. Усилията да поправим това с левия и десния бутон на мишката дават незадоволителен резултат. Но перспективите са добри. В бъдеще ще ни вграждат чипове в мозъците и директно ще се свързваме с Мрежата, откъдето без усилие ще си наточваме всякакви книги. Главите ни на халби ще мязат и най-после ще заприличат на нещо смислено.

Какви книги ще си наточваме? Електронни, разбира се. Книжните са обречени на забрава.

 

    С коня ход напред

 


 


Карта на сайта

Христоматия "Омда" 

Библиотека "Омда"

Големите промени

Студентски форум

Гише "Справки"

 

 

Copyright 1998-2018  OMDA Ltd. Всички права запазени

Начало