Клуб за подкрепа на гласността и преустройството в България; Клуб за гласност и демокрация; Федерация на клубовете за гласност и демокрация; Федерация на клубовете за демокрация

 

ПРОТОКОЛ

От заседание на Изпълнителното ръководство на ФКД,

проведено на 28.08.1991 год.

 

Присъстващи:

1.         Петко Симеонов

2.         Еленко Божков

3.    Диан Гладичев

4.    В. Панайотов

5.    Петрана Евтимова

Ал. Бояджиев, Шаренкова, Абаджиев, Начков

 

 

Дневен ред:

1.         Предизборните задачи

2.         Разни

 

П. Симеонов: Основен документ в предизборната кампания е листата, в която трябва да има сериозни хора. Оставането на СДС-център и СДС-либерали отделно ще доведе до отделни искове за синия цвят. Трябва да сме готови за бяла бюлетина с чертичка, особено ако е синя.

След преврата БСП умира интензивно. Очевидно отпада като конкурент в изборите. СДС-движение излиза като сила. Основният му недостатък обаче е, че е обединено на основана на “анти-“. Според мен СДС-движение или ще бъде агресивно, или ще се разпадне поради идейните различия.

БЗНС /е/ ще реши в събота дали ще прави коалиция с нас.

Трябва да се работи по листата. Трябват ни юристи, икономисти, социолози. Трябва да ангажираме нашите хора от ФС в целодневна и активна работа. Листата е важна и за структурата на организацията ни. Тя или ще привлече, или ще отблъсне хората.

Божков: Цв. Томов настоява да излезем с отделна либерална листа. Прогнозира 10% /24 депутата/. При маскимално голяма коалиция трябва  да минем 45%.

Аз лично щях да настоявам за либерална листа, ако имахме още един месец.

В. Панайотов: Може да ви прозвучи драстично, но аз не се интересувам дали ще има дори един депутат в Парламента от нашата листа. Интересува ме единствено да се спре тъмносинята агресия.

Шаренкова: Пропагандирам широка коалиция в името на спасението на България от леви и десни екстремисти. Трябва ни гаранция за подкрепа от Ж. Желев.

В. Начков: От разговор с Корнаджев останах с впечатлението, че д-р Дертлиев също търси коалиция. Стремежът към голяма коалиция е общ.

П. Симеонов: Максималната коалиция е стара идея, обсъждана на Национална конференция и на Федеративен съвет. Условието на хората беше – да не е само с Дертлиев.

  

Беше проведена правна консултация кой има право на синия цвят според закона.

  

 

За протокола: ...............

   /Таня Маркова/

 

 


 

Copyright 1998-2012 ® “OMDA” Ltd.  All rights reserved.

Home