Клуб за подкрепа на гласността и преустройството в България; Клуб за гласност и демокрация; Федерация на клубовете за гласност и демокрация; Федерация на клубовете за демокрация

 

 

ДО ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА АНТИКОМУНИСТИЧЕСКИТЕ

ДЕМОКРАТИЧНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ОРГАНИЗАЦИИ

 

Уважаеми дами и господа,

 

  Тази есен предстои провеждането на изключително важни за България избори за ново Народно събрание и за местни органи на властта. Миналата година на първите избори много партии и организации излязоха със самостоятелна листа срещу мастодонта БКП/БСП/. Известно е, че предизборната борба поляризира населението и Великото народно събрание всъщност беше поделено между БСП и СДС, като комунистите благодарение на предизборни манипулации и изборна география запазиха минимално мнозинство.

За съжаление днес демократичната опозиция е по-разделена от миналата година. Много е възможно СДС да излезе с три листи: на СДС-движение, на СДС-център, на СДС-либерали. Успоредно с тези листи ще бъдат и листите на други големи или нови демократични формации.

Няма съмнение, че разделението на опозицията обслужва БСП. А за нас свалянето на БСП от власт чрез парламентарни избори е основния въпрос за развитие на българската демокрация.

Нека в този труден за страната ни момент да покажем висока политическа зрялост, да положим усилия за единодействие в предизборната борба и да не допуснем опити за взаимно охулване и дискредитиране.

Нашата ръка е протегната за всички, които искат честно да сътрудничат с нас. 

 

 

Шумен, 03.08.1991 г.                                    Първа конференция на ФКД

 

 


Copyright 1998-2012 ® “OMDA” Ltd  All rights reserved.