Ognyan Minchev - 31.05.2014

(по повод статия в Дневник)

Повече от век и половина съвременна история ясно показват, че Русия никога няма да се примири със статут на България като европейска държава.

През 40-те години на 20 век Москва дори предприе цялостно физическо унищожаване на българския национален елит за да го замести с компрадорски ерзац на свои функционери от български произход през втората половина на века.

След рухването на режима през 1989 г. бяха мобилизирани всички усилия за да се предотврати възраждане на български национален елит и пълноценна българска национална държава. Задачата изпълниха отново руските мекерета от български произход с ресурсите на специалните служби и чрез организирания грабеж на българското национално богатство.

Днес Москва е в стратегическо настъпление и маските паднаха - целта е открито преследвана: България - в Евразийския съюз, т.е. - отново под руски ботуш. Нека никой не подценява предизвикателството пред българската нация - на дневен ред е нейното оцеляване във физическия и политическия смисъл на думата.

Да не се заблуждаваме, че Европа ще ни спаси, че Америка ще ни спаси... Можем да се спасим само ние самите - като се еманципираме от собствената си продажна руска пета колона.

На 29 май в Аулата на Софийския университет видяхме на живо как се преминава поредна граница на приличие - подставени лица се опитаха да осуетят една нормална публична дискусия.

България е в граждански конфликт - не си затваряйте очите за това. Ако днес не приемем една решителна публична идейна битка - утре ще трябва да приемем битки от типа на тези в Луганск и Донецк. Не си правете илюзии, че има съществена разлика.

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/05/31/2312148_uolstriit_djurnul_na_zapad_raste_trevogata_ot_ruskoto/