Nikolay Slatinski - 05-09-2014

Nikolay Slatinski

преди 23 часа

Прочетох внимателно интервюто на колегата по наука за управление на рисковете доц. д-р Иван Костов в "Сега".

От това интервю разбрах какво предлага той:
1. Държавата чрез парите на редовия, обикновен български данъкоплатец да спаси КТБ.
2. "Изпуснали сме 14 банки", но "нека не се връщаме назад", важното е сега да спасим КТБ, вж. т. 1.
3. Да се актуализира спешно държавния бюджет чрез допускане напрекомерен дефицит и да се налеят пари (обществени), там, където те са профукани (от властта).
4. Служебното правителство да наруши конституционните си правомощия и само, без Народно събрание да си гласува бюджета на страната.
5. Сегашният финансов министър е почти Бог или поне невероятно голями крупен спциалист.
6. Следващото правителство да бъде максимално широко коалиционно и съставено без никакво обвързване с резултатите от изборите.
7. Прекрасно се справя като министър неговият колега по НБУ Йордан Бакалов.
8. И Йордан Христосков се справя великолепно (тук лично ма мен ми настръхват косите, ако точно този човек точно сега е за сочене като пример)

Има и други неща, но те са очевидни и очевадни, затова не се спирам на тях - с повечето съм съгласен. Наистина е по-хубаво човек да е богат, здрав и щастлив, отколкото беден, болен и нещастен...

5 споделяния

Вие, Emil Robert CohenBorislav GueorguievAngel Nedelchev и 38 други харесвате това.

 • Stefan Gaydarski Г-н Слатински, Костов директно прогнозира и удължен мандат на служебното правителство. Очевидно се чувства в достатъчна степен "на власт". Не се интересува от дреболии като съставяне на редовно правителство и какво трябва да предприеме то.

  преди 23 часа · Харесвам · 3

 • Nikolay Slatinski Аз в политически план не си и помислям да се сравнявам с Костов, затова не съм сред тези, които разсъждават първосигнално - Костов е злодей, Костов е виновен за всичко. Ако цитирам това интервю, то е защото заедно с някои умни неща, заради които не е нужно да се наричаш доцент и да имаш лична лаборатория (не знам как финансирана), се крият 3-4 изключително опасни, недемократични и даже тоталитарни идеи, 1-2 от които за мен са чудовищни! Това е потресаващо интервю именно заради тези 1-2 идеи. Не знам дали причина за тези идеи е само личната заинтересованост на Костов във връзка с абсолютно користно и алчно депозирания огромен влог не къде да е другаде, а в банката на олигархията и кръгове на, както се казва в СССР "воры в законе"...

  преди 23 часа · Харесвам · 4

 • Stefan Gaydarski Именно. Както напоително и по същество точно разяснява колко е важно институциите да работят в границите на своята компетентност, така и смята за нормално служебният кабинет драстично, респективно незаконосъобразно, да прекрачва точно пределите на своите правомощия.

  преди 23 часа · Харесвам · 2

 • Йовчо Ковацалиев А ако е прав! Ако това е начина за излизане от положението?

  преди 23 часа · Харесвам · 1

 • Nikolay Slatinski И това е възможност. Не споря. Нищо чудно отказът от демокрация да е ефективен. Само че на мен ми е обидно, че стигнахме до ситуация, при която се оспорва тезата, че проблемите на демокрацията се лекуват с повече, а не с по-малко демокрация. И също така ми е малко жал, че бивш лидер на демократичните сили застъпва антидемократични тези, вероятно воден от държавнически съображения. За мен, може би да се заблуждавам, но наистина пътят до ада е постлан с добри намерения.
  Щеше ми се да не беше съществувало това интервю. Може би то е знак за друг настрой, друго направление на мисълта. Или нещата са далеч по-прости - човек, когато стане твърде много богат, вероятно вече гледа на нещата с различна оптика...

  преди 22 часа · Харесвам · 5

 • Мима Василева Да.

  преди 21 часа · Харесвам

 • Angel Nedelchev 

  преди 20 часа · Харесвам

 • Tatyana Dronzina Все съм се питала защо трябва човек да е бивш премиер и да има подобна научна "единица", след като тия работи са напълно по силите на студентите ми от трети курс спациалност политология.

  преди 20 часа · Харесвам · 1

 • Maya Tomova Щом като на Вас, специалистът по национална сигурност, Ви настръхват косите, то само можем да кажем, че "ТЕ" единствено се спасяват, а нас "Вуци ни яли" като да ги спасим!

  преди 20 часа · Харесвам · 3

 • Angie Vasileva Какъв беше чичо Костов? Десен? Хахахаха

  преди 20 часа · Харесвам · 1

 • Mladen Petrov Mihaylov Ами към декември 2014 да обяват дефолт на България

  преди 19 часа · Харесвам

 • Svetla Velikova От тези две точки най-ми настръхва косата, а от другите ми се къдри....7. Прекрасно се справя като министър неговият колега по НБУ Йордан Бакалов.
  8. И Йордан Христосков се справя великолепно (тук лично ма мен ми настръхват косите, ако точно този човек точно сега е за сочене като пример)...Жестоки времена ни чакат, щом и този, и други като него продължават да дават акъли и най-вече да ги цитират тук и там....

  преди 17 часа · Харесвам

 • Chenka Lomski И пак Костов е виновен. Макар, че не е на власт от 2001 година, не беше в последният парламент, и дори и не е водач на политическата сила, която създаде, пак е виновен. Виновен е затова, че предлага варианти за изход от ситуацията. А тези, които създадоха тази криза, по никакъв начин не фигурират в анализите на уважаемия специалист по национална сигурност Слатински. Това ако не е гъонсуратлък, здраве му кажи!

  преди 10 часа · Харесвам

 • Angie Vasileva В БГ никой политик за нищо не е виновен 

  преди 9 часа · Харесвам

 • Todor Va Слатински ... тези момчета са в друга сфера на духа ... не ги чети, нито им вярвай на академичните титли  ... @Chenka Lomski ... Костов не може да бъде съден за това че е интелигентен и се постара да живее благо и богато ... а дали е десен и какъв българин е друг въпрос, аман от справящи се тутурутки, платени от някое посолство ... и от полуграмотни експерти ...

  преди 8 часа · Харесвам

 • Borislav Gueorguiev Дейността на Костов в прословутата Лаборатория ми напомня на едно стихче за Людмила Живкова: "Аз съм Людмила, дъщеря на Партията мила и под бащина закрила съм открила, че тракийските могили траките са ги строили." 

  преди 4 часа · Харесвам