Milena Fuchedjieva

Имах тежката съдба още от 19 годишна възраст да вляза в множество жестоки битки с жестоки хора. Всякакви. В тази битка нямаше роднинство, нито любов. Тялото ми, с помощта на Силата, се пребори да оживея и да бъда майка. За следващите изпитания нямах идея, но щом оцелях, значи Силата знаеше, че имах сили да ги посрещна. Не знаех. Бях полу-дете. Изпитанията свързани с майчинството ще ме съпровождат до гроб. Но сега, както и тогава, ме води Бог.
Говореше се, че ми е било платено за да родя Радина. Говореха се и се говорят всякакви чудовищни неща, но Бог знае коя съм и защо ме остави жива.
Бях "момичето, което роди Радина", въпреки известната ми фамилия, въпреки че имах родители и мое собствено име. Бях виновна, че Ради го няма, бях виновна, че съм жива, или поне така ми се внушаваше индиректно от много хора. Бях изоставена от баща ми от момента в който ме взе от болницата и ме докара в къщи. Аз съм дъщерята на Дико Фучеджиев, но за да стана Милена Фучеджиева трябваше да избягам от всичко в Америка. Твърде рано разбрах, че нямах друг изход, освен да бягам от великите мъже около мен за да не завърша в лудница или да се самоубия. В България детето ми беше отгледано при сложни обстоятелства, защото не я дадох за подарък. Не бях оцеляла, нито бях мечтала за това дете за да се разделя с нея. В Америка отгледах Радина без финансова помощ от никого, нито от родителите ми, нито от семейство Радеви. Пращах я в България през лятото на мои разноски, понякога приятели ми помагаха. Не се оплаквам. Това, което не те убива, те прави по силна. Разбира се, бездната я нося в себе си и понякога се гледаме. Все по-рядко е, но е завинаги. Защо, защо?! Защо??? Защото така е преценила Силата. Защото е видяла нещо в мен.
Битката, която отключи всички следващи, е битката ми на майка и жена. Намерих любов и за тези, които ме раняваха, за другото съдник е друг. След някоя и друга година ще напиша автобиографията си на оцелял човек въпреки всичко. Без жал към себе си и грешките си. Просто без жал.
Тази сутрин реших да се почерпя с лимонова тарталетка в името на яснотата, че животът е кратък ???? Сълзите винаги са на пост, но когато той ти предлага лимони, правиш от тях лимонада или ядеш лимонова тарталетка ❤