Iveta Plamenova

Всеки човек, който е минал еди кой си паралел към арабския свят, е видял, че там няма бурки. Разбира се, тук не говорим за Иран, СА, Йемен, Катар или Афганистан и Сирия, окупирана от ДАЕШ, а за държави, като Мороко, Алжир, Турция, Египет, Малайзия, Индонезия и т.н. Защото, там, всяка трета жена шофира и е сама, без шамия на главата си, облечена е по европейски модел, с различен цвят на косата, с малко или повече грим, с поли, до коляното или над

... По бензиностанциите или в хотелите, те посрещат усмихнати млади жени с абсолютно европейско поведение и манталитет, по магистралите на арабска Африка, те наблюдават красиви белозъби жени с приятен грим и визия от билбордовете ...

Отивайки нагоре, минеш ли Гибралтар, към Европа, черните пингвини зачестяват, увеличават се - в Севия можеш да видиш бурка на всеки 5 метра, нещо, което няма как да видиш в Алжир или в Мороко. А решиш ли да пиеш едно кафе в Париж или в Брюксел, вече си добре дошъл в Саудитска Арабия.

Кой участва в този велик театър, който дори и мюсюлманските държави не го искат, защото най-малкото, икономиките им ще пострадат?

Кой кого лъже и защо?

Пропагандата за чии цели служи?

Европа прие най-безпросветната селска част от населението на най-бедните племена на света с идеята те да станат новия пролетарий. Иронията е смешен плач.