Galya Goranova - 26-08-2014

Galya Goranova сподели връзка.

преди 3 часа

Духът на арогантната седесарщина се завърна! Простащина с претенция за елитарност!

Министърът-протестър: Мястото на Манолова е в Жабокрек

www.novini.bg

(Омда, ето го целия текст:

Министърът-протестър: Мястото на Манолова е в Жабокрек

26.08.2014

Призовавам всички политици да не говорят през медиите, а на експертно ниво Виктор Стоянов Етикети Министерство на културата, Мая Манолова, протестиращи, Георги Близнашки, политически назначения, Виктор Стоянов Други Снимки Мегафона стои винаги в багажника на колата ми. На ключовете ми от кабинета ми в министерството съм си залепил лепенка с текст: "Кой", за да ми напомня за какво съм тук. Влизането ми във властта не е самоцел, аз свиря на пиано от 4-годишен, имам доста спечелени конкурси, имам магистратура по философия. Аз съм човек, който през целия си съзнателен живот съм свързан с културата. Аз чувам гласа на гилдията. Това каза зам.-министърът на културата Виктор Стоянов в предаването "Тази сутрин" на БТВ. Основните проблеми в културното министерство лъснаха много бързо. Повечето хора били досега в системата са я използвали, за да се возят на нея, тя ги е опитомила. Политическите кабинети, които идват в системата разполагат със всички средства да променят статуквото, но те се опитомяват. Аз съм човек с име и с кариера, не съм анонимен, имам отговорност към моите съученици, които заминаха в чужбина, имам отговорност към моя съученик, който свири в подлеза. Аз се придвижвам с метрото. На този пост ме покани лично премиерът Близнашки. Аз мислих доста, защото това е много голяма отговорност. Това, че един човек има гражданска позиция, значи ли, че той не е професионалист и не може да работи. Ние не работим протестъри, а сме хора с кариери. Възможно е порочната политическа система да се промени, ако има воля за това. Попитан дали сега Мая Манолова ще протестира срещу него пред министерството, Стоянов се засмя. Тя не може да протестира срещу Министерство на културата, защото никой не сме уволнили все още. Той посочи, че има служители, които са превърнали оцеляването си на постовете в изкуство. Проблемът на държавата е сивият сектор, непрозрачността, коментира Стоянов. Той беше категоричен, че целта на служебното правителство е да върне прозрачността в институциите. Най-правилното място, от което се изказва Мая Манолова е Жабокрек. Каня я в Министерство на културата, за да поговорим. Призовавам всички политици да не говорят през медиите, а на експертно ниво. Призовавам моите колеги, които ще дойдат след мен - излезте сред хората, не се возете само в колите си, завърши Виктор Стоянов.

http://www.novini.bg/news/)

Харесвам

Ivo HristovBilyana GospodarskaКорнелия Станева и 22 други харесват това.
 • Yavor Dachkov Точно така - простащина с претенция за елитарност. Завършен глупак със самочувствие. Пълен кошмар!

  преди 3 часа · Харесвам · 10

 • Петко Симеонов Вероятно е дал основание за този фейлетонен преразказ на бесепарските "Novini.bg". Интересно би било да се прочете или чуе оригиналното изявление. Изразът "арогантната седесарщина" заслужава просторна интерпретация. Дали се има предвид първото СДС, второто СДС (СДС-движение) или третото (управлението на Костов), а може би "цялото" СДС - нещо като диференция специфика на сините?

  преди 2 часа · Променено · Харесвам

 • Корнелия Станева Без да съм познавач на процесите в СДС, струва ми се, че покрива белезите на Второто СДС, което беше арогантно наистина (за страничен наблюдател като мен). Третото СДС , към края си, беше по-скоро Жалкото СДС ...

  преди 2 часа · Променено · Харесвам

 • Grigor Tolev май пак ще чакаме Царя да внесе малко спокойствие.

  преди 2 часа · Харесвам

 • Galya Goranova Разбирам известното ти огорчение от грубото обобщение, Петко! Честно казано нямам предвид някое конкретно СДС, а духът на онова време - войнстващата посредственост, която клеймеше всичко различно от бодряшкото скачане по площадите  Нищо лично...

  преди 2 часа · Променено · Харесвам · 1

 • Петко Симеонов "Арогантната седесарщина" е погледа отвън, така че не е необходимо познаване на процесите вътре в СДС. За мен е странна оценката "жалкото СДС". Та то извърши тоталната приватизация! И не само.

  преди 2 часа · Харесвам

 • Корнелия Станева Последният период на СДС беше жалък, не онзи, в който беше извършена приватизация и други демократични геройства.Уточнила съм.

  преди 2 часа · Променено · Харесвам

 • Anita Dimitrova Аз войнстваща посредственост виждам в сайтчето - граматически грешки, изравняване на понятията "министър" и "зам. министър", нищо чудно да има и изопачаване на изказването. Човека не познавам, възможно е забележките по негов адрес да са напълно заслужени.

  преди 2 часа · Харесвам

 • Nadya Argirova Ама вие още ли правите разлика между СДС и БСП, та те са досущ еднаквички?! Сега нашите кУмАнисти тук викат, че при управлението на БСП се жевеело по- свободно, отколкото при управлението на ГЕРБ, не знам вие, но аз лично кой знае каква разлика не усетих, просто си смениха местата, същото беше и при предишните управления на СДС-1,2 и 3, после НДСВ ....просто като се изчерпи доверието към едните, на тяхно място идваха другите, за да продължат същата политика. Сега идват нови избори, не може да се очаква кой знае каква промяна, тъй като хората и партиите са едни и същи, а новото което идва като ББЦ (Бареков) или националистите на НФСБ също няма да предложи нещо различно. Целта на всички е една, да се съхрани капитализма в страната, за да бъдем и ние в крак с "цивилизования" свят. И понеже и там имало бедни, не бивало да ни учудва, че и тук ги има и ще ги има. Това било нормално.

  преди около час · Харесвам

 • Петко Симеонов Галя, не се засягам. Наистина ми е интересна оценката съдържаща се в "наглата седесарщина". Говоря сериозно! Изразът отключва цяло разбиране. Според мен, СДС беше "Бунтът на изключените" ("изключени" в смисъл на не-включени в социалните процеси), макар че в ръководството му, още при създаването и в сетнешните години, нямаше аутсайдери. Без да броим неколцина, останалите бяха реализирали се хора. Бунтът на изключените беше и съпротивата на мюсюлманите срещу Възродителния процес... Изразът "наглата седесарщина" е поглед отстрани върху "бунта на изключените". УЧАСТИЕТО - това беше мотивационния облак на "бунта". Правото да си В ИГРАТА - политическа, медиина, икономическа, финансова, културна... Правото да играеш съгласно разбиранията си своя живот (да говориш, какво мислиш; да се организираш, с когото искаш; да определяш името си и да практикуваш Вярата си; а основни фигури на неформалните организации преди 1989 г. просто желаеха да емигрират, да живеят на Запад. Така и постъпиха.)... Връзката на Бунта на изключените (от 80-90 те години) с Протестите е видима. Ако Бунта беше срещу Номенклатурата, протеста беше срещу Задкулисието. Като се четат документите се вижда, че Номенклатурата и Задкулисието се наричат от Бунта и Протеста по еднакъв начин. Пак става дума за УЧАСТИЕТО.... (дълго стана, ти не го възприемай лично!)

  преди около час · Променено · Харесвам

 • Петко Симеонов Длъжен съм допълня: УЧАСТИЕТО е твърде сложно, за да бъде споменавано набързо. То е самооценка, право на инициатива, право на информираност, принадлежност към общност, самоидентификация с нея, интегритет, признание (от нея!), солидарност, наличие на враг (противник, съперник)... Бунтът на изключените има основен проблем - да уравновеси заложените в него противоположни тенденции: да приобщава морето от изключени, без да губи "лице"; да защитава "лицето си", без да става секта... СДС-бунтът загуби заради сектантство... Изразът "наглата седесарщина", според мен, засяга сектантството като се обосновава с външните му прояви: обърнатия палец; "БСП в Сибир!"; "червени боклуци"; "кой не скача е червен"... Сектантството създава "синята агитка" и ражда "кучешкото сърце" в институциите и публичния живот... Така Бунта на изключените се трансформира в Институция на изключването, докато стигне до общоизвестното - "революцията изяжда своите деца"... Карай да върви!

  преди 10 минути · Променено · Харесвам