Emil Robert Cohen -07-02-2015

15 часа · Редактирано ·
В момента текат преговори между Оланд и Меркел с Путин. Не бива да се заблуждаваме - Путин се съгласява на преговори само защото идеята Украйна да бъде въоръжена с американско оръжие е на прав път да се осъществи. А ако това стане, ако украинските войски получат западно оръжие, те ще започнат да изтласкват успешно "опълченците", т.е. преоблечените руски спецчасти. На това отговорът на Русия може да бъде само истинска война, не престрелки, а настъпление към Киев с танкови колони и авиация. Това ще означава истинска, голяма война в Европа, която всеки момент може да се превърне и в ядрена. Как може да бъде спряно това? Само с натиск, глобален натиск, тотален натиск върху Путин и с нищо друго. Русия действа с груба сила и разбира единствено от сила, само от сила. На Русия не трябва да се правят отстъпки, имиджовите проблеми на Путин са си негова собствена грижа - ако не бе затънал толкова надълбоко в украинската яма, която на всичкото отгоре сам си изкопа, нямаше да има и имиджови проблеми. Надявам се, че Кери, Оланд и Меркел картинно са разяснили на руския вожд докъде може да се стигне. Надявам се, че той е разбрал, че перспективата на тотално прекъсване на връзките със Запада, на балансиране на ръба на горещата война е път към нищото, вкл. път към падането му от власт. Ако Украйна се откаже от идеята за незабавно влизане в НАТО (това, впрочем, няма и как да стане без един срок от няколко години за подготовка) и се съгласи на известна децентрализация на страната, нека Путин си припише това като успех, нека това да е решението на имиджовия му проблем. А ако това не стане, голямата война в Европа ще почне да чука на вратите и Путин ще завърши кариерата си като затворник в Хага, чакащ присъда от Международния наказателен съд. Ако, разбира се, балансирането на ръба на горещата война не е довело преди това до невъобразимо по-страшни последици за европейските народи, и за руския в това число. Завършвам с това, с което почнах - Русия, също както преди това СССР - разбира единствано от сила и само от сила. Към нея пътят на отстъпките и компромисите е път към поражението за този, който ги предлага, защото "апетитът идва с яденето", нали?

Stephan E. Nikolov, Mihail Ivanov, Асен Кънев и 69 други харесват това.
5 споделяния

Rumen Andonov Един доста добър и реалистичен анализ на ситуацията в Украйна и перспективите за "стопляне" на войната между НАТО и Русия.Дай Боже да не се случва нещо такова.
15 часа · Харесвам · 3

Гоце Дивлев А какво търсят там американците.Русия брани територии,населени с руснаци,а САЩкакво бранят,бранят си акъло.Бъдете малко по-така.....
15 часа · Харесвам · 3

Rumen Andonov От кого брани Русия тия руснаци?Ами че те ако не бяха грабнали оръжието против законното си правителство,нямаше да има нужда някой да ги брани.
15 часа · Харесвам · 2

Erol Zeycan Moustafov Посещението на германския канцлер Ангела Меркел и на френския президент Франсоа Оланд в Москва означава, че Владимир Путин е победил в украинския конфликт, пише немският вестник Bild. В изданието смятат, че на сегашния етап Петро Порошенко е готов да се откаже от някои територии. Същия тезис застъпва и Süddeutsche Zeitung, който информира, че мирният план, предложен на страните в конфликта в Украйна от Ангела Меркел и Франсоа Оланд, предвижда демаркационна линия с отчитането на територия от 1500 квадратни километра, завоювана от опълченците. блитц.бг
15 часа · Харесвам · 1

Гоце Дивлев Нещо грешите,Русия знае кой брани,Америка кой брани??????
15 часа · Харесвам · 2

Erol Zeycan Moustafov Източна украйна е предадена отдавна.
15 часа · Харесвам · 1

Emil Robert Cohen Само че ако Путин и тоя път излъже, Erol Zeycan Moustafov, то Украйна ще получи америкнаско оръжие. Какво ще стане в този случай, съм описал по-горе.
15 часа · Променено · Харесвам · 2

Anna Andreeva Разбра ли се вече какво са договорили и дали са се разбрали Меркел и Оланд в Москва?
14 часа · Харесвам

Emil Robert Cohen Не, г-жо Anna Andreeva. Преговорите, поне досега, са напълно конфиденциални.
14 часа · Харесвам · 1

Гоце Дивлев Русия ще спечели,както казва историята...но аз питам какво търсят там разни американци,те имат работа от другата страна на земното кълбо.Русия ще им разкаже играта.Ние нищо не решаваме с писанията си,но бъдете малко по-така.......
14 часа · Харесвам · 2

Anna Andreeva САЩ са гарант по договора за териториалната цялост на Украйна, Меморандумът от Будапеща
14 часа · Харесвам · 4

Anna Andreeva The memorandum included security assurances against threats or use of force against the territorial integrity or political independence of Ukraine as well as those of Belarus and Kazakhstan. As a result Ukraine gave up the world's third largest nuclear weapons stockpile between 1994 and 1996.
14 часа · Харесвам · 1

Гоце Дивлев Еми да нападат,какво чакат,гарант-Боже,БОЖЕ,СЛЕЗИ ДА СЪБИРАШ ВЕРСИИ...
14 часа · Харесвам · 1

Tsuper Tsu Гарант США и Великобритания не считая роSSии
14 часа · Харесвам

Manol Glishev Всичко е вярно; нека само Украйна не се отказва от НАТО... нито НАТО от нея.
14 часа · Харесвам · 3

Петър Пунчев Нищо не са в състояние да му внушат тия смотаняци. Хеле па Оланд!
14 часа · Харесвам

Петър Пунчев Гоце, не сте наясно с темата. САЩ и Русия носят равен дял от договорните задължения по запазване целостта на Украйна, когато тя от глупост предаде хилядите си ядрени ракети. Русия обаче е вълкът, на когото оставиха овцете на отговорно пазене.
14 часа · Харесвам · 3

Erol Zeycan Moustafov Оланд сам призна ,че е против влизането на Украйна в НАТО
14 часа · Харесвам · 1

Петър Пунчев А руснаците в Украйна си живееха чудесно и много по-свободно и цивилизовано, отколкото в Русия.
14 часа · Харесвам · 2

Erol Zeycan Moustafov Г-н Коен имаме и горчивия опит от Грузия , аз също искам да спре клането в Украйна .
14 часа · Харесвам

Петър Пунчев Бях в Грузия, на място, през август 2008 и видях руските зверства. Това ми отвори очите!
14 часа · Харесвам · 3

Erol Zeycan Moustafov Как са живели ,това Путин въобще не го интересува ,за него това са маса хора ,които е тръгнал да освобождава И Достоевски се е чудел едно време ,как сме живеели , ама това ни най малко е вълнувало Императора му и неговите амбиции.
14 часа · Променено · Харесвам · 1

Emil Robert Cohen Господине Гоце Дивлев, нали не сте забравил, че не САЩ, а СССР загуби Студената война? Нали не сте забравил, че в резултат на това се разпадна съветската империя? Е, не виждам защо сега твърдите, че Русия, чиито материални ресурси са около 15 пъти по-малки от тези на Запада, ще спечели? Загубата на Русия в този конфликт ще е огромна победа на по-напредничавите страни над по-изостаналите, вкл. Русия, и ще е от огромна полза за всички, и най-вече за руския народ.
14 часа · Харесвам · 7

Erol Zeycan Moustafov Сега нека гарантьорите от Англия,които подписаха споразумението за украинските ядрени ракети , спрат руската мечка.
14 часа · Харесвам · 1

Erol Zeycan Moustafov На всички е известно че САЩ искат да разполагат ,колкото се може повече оръжия в близост до Русия този процес тече вече 40 години .В голямата Геополитика имаме една жертва и тя е Украйна .Тази страна няма нужда от обещания и снимки , а от реална помощ
14 часа · Променено · Харесвам · 2

Erol Zeycan Moustafov Няма да има война НАТО няма да изпрати и 1 войник в Украйна ,тя дефакто е разделена това са тъжните факти .
14 часа · Харесвам

Diana Stanchovska Гоце не е никакъв г-н, а си е един другар, който си е качил портрета на сатрапа Сталин в профила и сигурно всеки ден го целува. Аман от гнусни родоотстъпници
14 часа · Харесвам

Emil Robert Cohen Да, НАТО няма да прати войници в Украйна. Но ако войната стигне до Киев, нищо няма да й пречи да стигне да Варшава, и тогава ще трябва и войници да се пращат, нали така, г-н Erol Zeycan Moustafov? А ако руският ботуш стигне Варшава, Рига, Талин или Вилнюс, какво ще му попречи да се опита до стигне да Берлин например? Тогава? Ето за това става дума, а че Западът не иска да воюва и че млади западноевропейци няма да бъдат пратени в Киев, е очевидно и очевадно. Но не за това става дума. Натъскът и дсържането не се осъществяват само с жива сила и даже на последно място с такава, господине.
14 часа · Променено · Харесвам

Erol Zeycan Moustafov Г-н Коен, Путин си взима Източна украйна и се прибира ,той не е толкова луд да напада страна от НАТО
14 часа · Харесвам · 2

Emil Robert Cohen Да му се позволи да си "прибере" Източна Украйна, ще означава утре да може безнаказано да си "прибере" прибалтийските държави, вдругиден Полша, а за по-нататък се сещайте сам.
14 часа · Харесвам · 2

Diana Stanchovska А защо да не си "прибере" и нашето южно черноморие? То си е вече руска колония. А да не го сърдим Путин, ще му го дадем, ако си го поиска.
14 часа · Променено · Харесвам · 2

Erol Zeycan Moustafov Тъжно , да ама реалностите са такива ,пример Грузия . Едно е да премахнеш бедуина Кадафи и да биеш Тикритския откачен,който нямаше никакви химически оръжия между другото
14 часа · Харесвам

Петър Пунчев Никакви отстъпки не трябва да има.
13 часа · Харесвам · 3

Emil Robert Cohen Залогът тук е многократно по-голям, отколкото този в Ирак и в Либия, г-н Erol Zeycan Moustafov. Става дума за Европа, за съотношението на силите в нея, за опит за ревизия на резултатите от 1989 г., за опит за прекрояване на границите в Европа. Това е нещо, което Западът не би трябвало да позволява и се надявам да не позволи. До ядрено оръжие едва ли ще се стигне. Става дума за друго. Отварянето на нова Студена война, т.е. на сътояние, при което войната се води с всички други средства, освен с ядрено оръжие, е изключително опасно състояние, това е танц на прага на ядрената война, която би могла да избухне просто поради това, че някого не са му издържали нервите. Ето за това става дума.
13 часа · Харесвам · 5

Йордан Митев Без Обама в Москва, двамата "миротворци" - Меркел (р. 1954) и Оланд (р. 1954 г.) са просяци в лош час: а) Украинската армия търпи поражения (защото няма оръжие) и б) самата Западна Европа не плаши, а дори успокоява Путин (р. 1952 г.) (налива масло в огъня!) с омръзналото на всички твърдение, че няма да даде оръжие на Киев. Горките украинци! Първоначално ги упреквахме, че отстъпили Крим без бой, а сега, когато опира до помощ, си измиваме ръцете с твърдението, че така конфликтът щял да се разрасне.
13 часа · Харесвам · 4

Петър Пунчев Абсолютно съгласен. Позицията на Европа е срам, който е на път да се превърне в позор.
13 часа · Харесвам · 3

Erol Zeycan Moustafov Напълно съм съгласен Г-н Коен с тезата Ви за железния танц.Европа е силна икономически Тя печели от мир и най вече свръх производство и износ на качествени стоки и стабилна вътрешна консумация .Но има страни ,където военната индустрия е водеща и има доста голям дял от нейния БВП.Имаме и едно понятие на 200 години ЛЕБЕНСРАУМ за съжаление там попада и една част от Украйна. в руските очи.Русия много добре знае че Европа е джудже във военно отношение .
13 часа · Променено · Харесвам

Erol Zeycan Moustafov Мирът работи за силните демокрации и страните с високи технологии и пазарна икономика .Русия не е в това число.,за нея Демокрацията и човешките права са абстракни понятия.
13 часа · Променено · Харесвам

Момчил Дойчев Фашизмът е последният окоп на комунизма. Не за процъфтяващитне капиталистически страни, а за азиатските сатрапии, начело с Путин войната е жизнено необходима. Единственото, което може да го спре е голямата ядрена тояга и непримиримото единство на нашата цивилизация, че ще се справи с фашизираното комунистическо-кагебесно джудже!
13 часа · Харесвам

Erol Zeycan Moustafov Украйна ясно се вижда че въобще не е подготвена за ескалация и решителен отпор .Полша затвори дори границите си за украински бежанци.
13 часа · Харесвам · 1

Владимир Бранков Много точен анализ на Емил Коен.
13 часа · Харесвам · 2

Петър Пунчев Убеден съм, че Путин не иска война, но той сам се вкара в задънена улица от която изход за него няма.... войната, или постоянно поддържане на напрежението, това е неговото близко бъдеще...
13 часа · Променено · Харесвам

Erol Zeycan Moustafov Малко предистория за колебливата политика на Европа .... 2012 Герхард Шрьодер-Русия е по близо до Берлин отколкото Париж.,Матиас Плачек/бивш министър -председатаел на Бранденбург -не можахме да разберем страховете на Русия от разширяването на НАТО , Ханс- Дитрих Геншер -разбира се ч,е има грешки в политиката на Москва ,но основната вина е на Запада................Икономиката клати феса
11 часа · Променено · Харесвам

Lyna Degen Well, not everybody in Western Europe or in the USA is so enthousiastic about the initiative of Obama.
"The last of this series of U.S. mistakes was all the more egregious because it was made against a backdrop of Putin's losing power domestically. Voila! The U.S. gave Putin his political salvation on a silver platter — which he accepted. Today, he ranks high in domestic polls (80 percent or more) largely because he is seen as standing up to the bludgeoning world hegemon, giving it blow for blow.
In the face of such homemade foreign and security policy errors, Washington has two stark choices:
It can continue to march along the path it has chosen and risk, at the least, near-permanent hostility with Moscow, and at a time when Russia's help is required with several challenges ranging from the manageable but serious Iranian nuclear programto the long-term and perhaps existential challenge of planetary climate change. At worst, following this path could lead to a hot war in the heart of Europe.
Or, Washington can cut its losses, restructure its foreign and security policy, and seek a new, genuine "reset" — accommodation with Moscow, bringing London, Berlin, and Paris along with it. Such a move, executed adroitly, would have the additional advantage of dissolving Putin's domestic popularity and, thus, very likely ridding the world and Russia of him." http://www.vagazette.com/.../va-vg-edit-essay-wilkerson...
Essay: To Russia, with... regrets?
Today's fractious U.S. relationship with Russia has several causes. Vladimir Putin is one of them, but not so much as many suppose. Without a series of U.S. mistakes, Putin would be far less instrumental, perhaps even gone from government.
VAGAZETTE.COM|ОТ VIRGINIA GAZETTE
10 часа · Харесвам

Владимир Бранков Такива неентусиазирани са наблюдавали пасивно и Хитлер, с надеждата, че злото ще ги подмине, но явно европейските политикани, предвождани от изкуфялата комсомолка Меркел не четат историята. И не поднасят на Путкин политическо спасение в сребърна jd,e.ud, ами му подаряват Крим и Украйна. А това отдолу е for you, Lyna, защото виждам, че се справяш с езиците по-добре отколкото с българския. Ако пък не го разбереш, означава fuck you!
Снимка на Владимир Бранков.
10 часа · Харесвам

Atanas Krussteff Надявам се, че си изпратил това писмо и на Путин,за да има и някакъв практически смисъл!
10 часа · Харесвам

Fanny Aronova Преговаряха и после никой нищо не каза, както беше и снощи след преговорите в Киев. Не съобщават дори какво са предложили Меркел и Оланд. Подозирам, че това значи задънена улица. Ако е така, значи печели Путин, а на нег хич не му пука, че загиват хора.
10 часа · Харесвам

Erol Zeycan Moustafov Кой какво печели от конфликта в Украйна -Русия не печелеи нищо освен малко престиж .Европа не губи почти нищо ,незначителни загуби от икономически санкции.Морални губещи са САЩ и Англия подписали споразумението за украинските ядрени ракети .Печелят Китай и Турция само май.Разбира се най губеща е самата Украйна.
10 часа · Променено · Харесвам

Lyna Degen Владимир Бранков, с Хитлер и съюзниците му семейството ми, за съжаление, има доста повече опит от Вас, така че аналогиите и пожеланията си ги запазете за склерозиралите си приятели в България и българския Фейсбук. Ако мислите, че в Западна Европа особено се радваме от възможността за война с Русия или някой сериозно мисли да присъединява Украйна към ЕС или НАТО, жестоко се лъжете. А на цинизми от вкиснали старци съм свикнала, симптоматични са при много пациенти.
10 часа · Харесвам · 1

Alexandar Iotzov Ne razbrah kakvo te plashi Ukraine da polu4i lethal aid koito iska ot godina? Ne smaitash li 4e na silata triabva da se otgovori sas sila. Prekrasnoto mejdunarodno letiste v Doneck e v razvalini, 5000 civilni sa ubiti, ogromna 4rastg ot naselenieto na raiona zariazva vsi4ko i kastite si i se ponasi v imigracia, e i kakvo da 4akame socialista Francuzin da si obmeni misli sas socialista Putin, bivshata Profsauzna deiatelka ot DDR da se naprikazvba, sled pojara na bibliotekata Russia ne ti li prili4a na Hitlerova Germania? Togava sveta beshe razidinen sega pak. USA ima Liav prezident, koito pove4e govori otkolkoto da varshi, ot edna godina "misli" dali da dade lethal aid na Ukraine, dano se izmisli skoro, stoto skoro moje da vidim Hitlwrova toest Putinova Russia stapila na granicite na Europe!!!
10 часа · Харесвам

Erol Zeycan Moustafov Владимире не е много благоразумно да обиждаш жена ....,която нищо не ти е направила.
10 часа · Харесвам

Atanas Krussteff Алоо, дамата, сгрешената Рахел, не Ви знам, ни искам да Ви зная! Ама, не екстарполирайте личните си "размисли и страсти" в стил проф. Вучков върху целия "български Фейсбук". Препоръчвам Ви занапред, ако въобще задържите никому необходимото си внимание към България, да изписвате по-скоро България и Българското с главна буква, а не фейсбук. Ние тук сме всякакави, включително и луди, и възрастни хора, които Вие видимо ненавиждате, поради дефицит на професионално удовлетворение, което, впрочем, е присъщо на свръхнеадевкватни спрямо имагинерното си истинско призвание хора. Препоръчваме изявите Ви в Българския фейсбук да не попречат на необходимите щедри усилия, които трябва да отдавате на страната, в която се намирате, за да демонстрирате широката си (по всички посоки) компетентност и готовност да й служите, с което да не засенчите ни най-малко възможността да получите най-пълна и подобаваща се на Вашата значимост материална, духовна и друга отплата. С една дума - яжте си там, където сте, но не се опитвайте да серете тук! А? Разбрахме ли се?
9 часа · Променено · Харесвам · 1

Atanas Krussteff Извинете, ако не съм достатъчно жлъчен спрямо Вашата надменна наглост, но съм малко изморен тази вечер. Ако проявите нужното желание, ще Ви покажа къде зимуват раците, защото това им е работата точно по това време на годината.
9 часа · Харесвам · 1

Будният Син Путлерланд много, ама много скоро ще фалира. И ще клекне точно както СССРето в карая на 80-те. Въпрос е на здрави нерви и умно управление.
9 часа · Харесвам

Lyna Degen Atanas Krussteff , коментирам на стената на Емил Коен, нямам намерение да споря с всички пенкилери, които в България явно са под път и над път. Що се отнася до правописа, май сте го позбравили, на български се пише "български" , а не Български, колкото и да не Ви харесва. А Фейсбук се пише с главна буква на всички езици. За професионалната ми реализация и материалното и възнаграждение не се притеснявайте, след 20 годишна кариера няма от какво да се оплача. Опитах се да обясня, че не всички в Западна Европа и в САЩ са особено ентусиазирани от политиката на Обама, след което по стар български обичай бях оплюта. Ами окей, катерете се по барикадите и крещете "На нож"! Така ще спасите и Украйна и Европа от война. Пък аз запазвам съмненията си. " Some Russian experts believe a move to arm Ukraine could backfire, and play into Putin's conspiratorial mindset.
Sean Kay, an expert on Russia and NATO at Ohio Wesleyan University said that Putin could also swiftly increase Russian assistance to rebels in a bid to lock in quick battlefield gains. He said it would be six months to a year before a U.S. operation could have a measurable effect on the situation on the ground in Ukraine.
"The moment Putin thinks this weaponry is coming in, he could dramatically escalate things in a very dangerous way to take advantage of the current window," he said." http://edition.cnn.com/.../putin-russia-us-ukraine.../

What will Putin do if U.S. arms Ukraine? - CNN.com
The serious escalation of fighting in Ukraine is pushing...
CNN.COM|ОТ STEPHEN COLLINSON, CNN
9 часа · Харесвам · 2

Lyna Degen Добре е да се четат и други анализи. Въпросът е не дали трябва да се спре Путин, а дали решението на САЩ да въоръжава украинците няма да доведе до още по-голяма ескалация. The Ukrainian calculus is one of immediate desperation. But the United States needs to think for the longer-term. And if U.S.-provided weapons fail to induce a Russian retreat in Ukraine and instead cause an escalation of the war, the net result will not be peace and compromise. There has recently been much escalation in Ukraine, but it could go much further. As horrible as it is, the Ukrainian civil war still looks rather tame by the standards of Bosnia, Chechnya or Syria. Further escalation will mean much more violence, suffering and death in Ukraine. " http://www.brookings.edu/.../03-why-arming-ukrainians-is...

Why Arming the Ukrainians is a Bad Idea
In response to a recent report pushing for the United States and NATO to arm Ukrainians against Russia,...
BROOKINGS.EDU
9 часа · Харесвам · 1

Atanas Krussteff Мила ми, второстепенна Якову жено, не ме учете на правопис. Явно нямате неврологичния и интелектуален капацитетет да следите логиката на литературния и граматически изказ, за да забележете ковнкретния смисъл от употребата на главни и малки букви. Никой не се присетнява за Вашата кариера. Напротив, подкрепяме всички доброволни национални отпадъци в стремежа им да си напълнят добре ненаситните гуши, където и да решат да се всмучат по боклуците на света. Моята блага и добронамерена препоръка е - или да спрете силните временно упойващи средства, или да се обърнете към психиатър.
9 часа · Променено · Харесвам · 1

Lyna Degen I rest my case
9 часа · Харесвам

Atanas Krussteff Между световна война и анализите на Лина, избирам войната!!!
9 часа · Харесвам · 1

Atanas Krussteff Ще се умре по-спокойно.
9 часа · Променено · Харесвам · 1

Владимир Бранков Е, Лина, моето семейство пък има "богат опит" с комуняги от типа на Путкин, което едва ли е по-малко зло от това да си пострадал от хитлеро-фашизма. Той е траял поне само малко повече от десетина години, докато червеният фашизъм и днес вилнее на изток. Нямах за цел да се обиждаме и се извинявам за стила и тона, Но явно провокацията ми е била успешна, та прописа и на български. И понеже стана дума да се четат и други анализи, ето още един такъв. http://clubz.bg/14275-makkejn_povedenieto_na_merkel...