9 ноември 2013


Петко Симеонов

9 ноември 2013 г. · Sofia · 

Изборите се провеждат независимо от това дали ни харесват или не вероятните участници, а още по-малко вероятния победител. Дискусията за това има ли "одобрявана партия", има ли "подходящ победител", само показва колко сме примитивни и че сме си останали в периода преди 10 ноември, когато действаше точно този механизъм: върши се онова, което ни харесва, а не онова, което сме длъжни. Само в примитивното общество приятното (харесваното, кефа, удоволствието и пр.) заменя дължимото. Спазваш правилата за ограничение на скоростта не защото ти е приятно, а защото си длъжен, защото така трябва!..
Всъщност, утре стават 24 години, откакто тръгна Голямата промяна. Не бива да се удивляваме къде сме стигнали и какво е станало през тези години щом като и сега водим дискусии на такава тема.

 • Бинка ПееваAntoaneta NaidenovaGokhan Sarman и 61 други харесват това.

 • 3 споделяния

 • Diso Dyankov Г-н Симеонов, не мисля, че важното е дали е харесвам или не е някой политик или партия. По-важното е, че или не предлагат програми, които да подтикнат хората да гласуват за тях, или, с голяма част от действията си, предизвикват отхвърлянето си от обществото.

  9 ноември 2013 г. в 07:24 · Харесвам · 3

 • Sabri Dyukqndji Приятело в малките населени места почти няма промяна там където управляват савместно дпс и бсп братски положението е почти същата една шепа богати народа беден...защото за 24 г. те управляваха най много 10 г. дпс 9 г. бсп....жалко но е факт....

  9 ноември 2013 г. в 07:46 · Харесвам · 1

 • Иван Бухов Не очаквах толкова дълъг преход! Надявах се за 5-6 години да хвръкнем нагоре! Не очаквах и толкова дълго да живея и този мъчителен преход да преживея! Все пак съм благодарен на Бог, че съм жив! Все пак се радвам на студентите! Вчера се подписах в списък за подкрепа! Вълнувам се! Какво ли още ни чака?! В неделя на концерт пред "Катедралата" - не искам да й казвам името, защото е Руско!

  9 ноември 2013 г. в 07:52 · Вече не харесвам · 5

 • Plamen Mikov · 16 общи приятели

  Проблема е манталитета ни. Това ,че си мислим ,че разбираме от всичко . Гласуването ни трябва да е задължително., Иначе го правм като футболни запалянковци. Та проблема с кофтии избора идва от негласуването а не от гласуването.Тогава няма да има безпринципни и непредставени добре коалиции. Не си даваме сметка колко дълбоки са пораженията нанесени ни от 45 г.псевдосоциализъм и последващите 20 тина години дирижиран от БКП и ДС псевдокапитализъм.До там го докарахме ,че на 25 години от падането на стената за Европа нас пак ни управлява ЦК нз БКП ,обаче внуците,синовете и любовниците им. Все едно ,че никога не сме излизали от "зоната на здрача".

  9 ноември 2013 г. в 07:55 · Променено · Харесвам · 4

 • Илия Илиев Вероятно ще забраните и гласуването с празни бюлетини. Каквито ни демокрадските идеи, такава ни и демокрацията...

  9 ноември 2013 г. в 08:00 · Харесвам

 • Ваня Йочева · Приятели с Teodora Nankova и 36 други

  Искам да попитам г-н Бухов дали и Чайковски не слуша по тази същата причина, че е руснак?....

  9 ноември 2013 г. в 08:37 · Харесвам · 1

 • Ивелин Вичев Трябва веднъж да бойкотираме изборите и да махнем тези душмани !след това без тях избори !

  9 ноември 2013 г. в 08:46 · Харесвам · 1

 • Ивелин Вичев Белчо Дончев
  преди 5 часа от Sofia, Grad Sofiya • 
  • В този нищо незначещ
  късен есенен ден
  си вървях еднозначен -
  влюбен и уморен, 
  не по горска пътека, 
  не от Бог озарен, 
  просто крачех полека
  в моя ден!
  Изумен,
  че съм пълен със огън,
  с обич, с думи, с Надежда, 
  с Вяра, даже с идеи
  и донякъде с мен…
  Май, че всичко се свежда
  накъде си поел, 
  дали имаш куража 
  да си дал, вместо взел…

  Май съм длъжен да кажа:
  Всичко е до куража!

  9 ноември 2013 г. в 08:47 · Харесвам · 1

 • Asen Dimitrov Българския избирател е достатъчно мъдър и декласира всяка вредна или неефективна партия своевременно. Така бяха отстранени от участие в Народното събрание първо НДСВ, а след това СДС & ДСБ. Иде ред на ГЕРБ.

  9 ноември 2013 г. в 09:31 · Харесвам

 • Rumen Zdravkov Асенчо, мами! Партията любима забрави! И нейните производни! Потвърждаваш казаното от Петко Симеонов за примитивите!

  9 ноември 2013 г. в 16:10 · Променено · Харесвам · 4

 • Asen Dimitrov Ами хайде направете си най-после една "нормална" партия де!

  9 ноември 2013 г. в 10:51 · Харесвам

 • Rumen Zdravkov Декласирането на стогодишната политическа пачавра тепърва предстои! Ще е за винаги! Колкото и да не ви се иска, г-н Димитров!

  9 ноември 2013 г. в 13:01 · Променено · Харесвам · 2

 • Bisser R. Stoyanov · 3 общи приятели

  Асене , Чугунчо, Асенчо..."Тя е бронирана здраво в гърдите и броненойни патрони за Нея няма открити ! " Вашата вяра във дните честити...

  9 ноември 2013 г. в 11:02 · Харесвам · 2

 • Plamen Mikov · 16 общи приятели

  ASENE ima edna нормаlна партия която има най-много избиратели и която само за 4 години направи колкото всички събрани заедна за 25 . Затова пак ше са първи и на следващите избори . ГЕРБ.

  9 ноември 2013 г. в 13:08 · Харесвам · 2

 • Hristo Genchev Искам си Пиночет! Време е !

  9 ноември 2013 г. в 20:55 · Харесвам · 1

 • Trifon Stoyanov · 5 общи приятели

  Asen Dimitrov, мъдрият български избирател от 24 години гласува за БКП(ДС) и ДПС(ДС)...както и за другите... Пропуснати възможности е нашата Демокрация. Пропуснаха я старите кримки, които бяха лежали по затворите и някои от тях дойдоха от чужбина. Запу...Вижте още

  9 ноември 2013 г. в 21:04 · Харесвам

 • Димитър Добрев За 24 години,една малка част тарикати,крещейки и развявайки "демокрацията" и антикомунизма ни управляваха и станаха милионери,ограбвайки държавата.Всички ги знаем и все още вярваме на лъжите им.

  10 ноември 2013 г. в 00:40 · Харесвам · 2

 • Ваня Йочева · Приятели с Teodora Nankova и 36 други

  Вичев, колко пъти през тези 24 години точно сините бойкотираха изборите, колко пъти ходиха за гъби или им беше студено? Червените си излизаха под строй. Те получаваха властта, само когато вие ходехте за гъби. Когато активността беше по-висока, те не п...Вижте още

  10 ноември 2013 г. в 12:47 · Харесвам