28 октомври в статуси във Фейсбук през последните години

28 октомври 2015 г. в 13:34 · Sofia ·

Във всички избори от 1990 година насам е имало бъркотии. Това е показател на способността ни да се организираме, когато сме изправени пред някакво предизвикателство. Институциите и реда повяхват. На общностно равнище сме в двете крайности - опълченски и ураджийски. "Грабвайте телата" и "Вечна дружба". 

Този път случката в "Арена Армеец" беше безобразие. Тя подсказва на какво са способни партиите и техните привърженици в развалянето на обща работа, за да направят мръсно на "противника". Едните разобличават "техния" ЦИК и избирателен закон, другите - правителството. 

Би било любопитно да се идентифицират жените от агитката "убийци" и пишещите с червило по стъклата. Подозирам политическата им принадлежност. 

Слушам изказванията от "Позитано". Тръгнали са по пътя на "Раковски 134". Ако те продължават да не търсят пътища към своите "люспи", играта им е приключила. Когато съвсем се сринат, как ли ще изглежда техния "Бойко Борисов"? Левицата няма как да не възкръсне. Представете си бъдещата лява Фидосова. 

Прегледах протокола от моята секция. Има грешка, незначителна, но грешка.

Горко на победителите, честито на победените.

 

28 октомври 2014 г. в 11:47 · Sofia · 

Радан Кънев има качества на политик. Въздържа се при гласуването за Цецка Цачева, за да даде знак - ДСБ са независими! Оттук следва ясното предположение: 43-тото Народно събрание ще бъде използвано от партията му за градене на имидж и разграничение от ГЕРБ и другите партии в РБ или тяхно поглъщане.

Усилия на сектант!

При изследвания на политическото съзнание, които съм извършвал докъм 2005 г., по моя (!) оценка в България има между два и три процента "истинска десница" и под едно сто "крайна десница". Не стигат 4 процента! Докато условно наречените "народняци" са много. През 40-те години са наричани и в документи "дребни съществувания". Мечтите им са - дребна собственост; сигурен доход за просто възпроизводство; силна държава; моето - моя крепост; "да живее началството и комшията"; "България е велика!", но и "Нема такава държава"; "Царо", "Тато" могат и знаят; "чантаджиите", "лъскавите", "вратовързаните", "депутатските кюфтета" и пр. са напаст и зло.

Ако я няма БСП - строителка на комунизъм и капитализъм, извършила при диктатура национализации и индустриализация, за да заграби така формираната държавна собственост, а има една истинска левица, тя би имала конкуренция само в граничните й "народняци", каквито са били "съсловниците" от БЗНС. 

И така - Радан Кънев.

В речта си при откриване на Народното събрание той самозапрати ДСБ при "своите"- 2 процента като каза: ние не сме елит, с елита си приличаме само по цените на костюмите. Неговият костюм (и на повечето депутати) е от 3 000 лева, по негово публично признание.

Университетските преподаватели, български учени въобще, писатели, поети, артисти, учители, лекари, които могат да се разхождат в деловия си ден с костюми от 3000 лева не са много, а мнозинството българи...(край на темата!).

Радан Кънев има качества на политик. Лично на мен ми е симпатичен, но тъй като съм "народняк", лагеруваме на различни места.

И аз искам реформи, но в името на "дребните съществувания", а не в угода на 3000 лева костюмите.

За мен ДСБ е политически кърлеж.

Незабавни избори - до Коледа!

Ще ни излезе по-евтино.

 

28 октомври 2013 г. в 19:47 · 

Мрачен Леонидов.

Сутринта случайно гледах Цецка Цачева по Нова телевизия. Предполагам, че е добра като човек, но тези добри хора събрани в ГЕРБ нямат ли помощници, съветници, консултанти... Нали те засега са алтернативата на негодниците от Деня за размисъл?

Тъжна работа.

Добре, че вече не гледам и не слушам политически предавания. Станах щраус.

 

28 октомври 2013 г. в 09:52 · Sofia · 

Сетих се за Хрушчов. Голям смешник беше. Когато си събу обувката в ООН да удря по банката в знак на протест, не знаехме как да реагираме. Да се смеем ли, да плачем ли? Бяхме студенти. Много говорехме срещу него. Учениците манифестираха с царевични кочани. Царевицата - царица! Започна да разорава целините. Поразия. Само прахоляк се вдигаше. И навсякъде се вреше - едва ли не той командвал войските по време на Втората световна война, стане ли нещо - той отпред. Имаше дори документален филм "Нашият Никита Сергеевич". Изстрелят космонавт Хрушчов веднага по радиото започва да говори с него - "как сте там?", "тук също сме добре" и пр. баналности. Но във всяко предаване - той отпред. Вестниците, кинопрегледа, новините по радиото (телевизията беше в пелени, но и там - той!). И неугледен. Нисък, трътлест... Като го свалиха, си отдъхнахме. Махна се този клоун!.. Цяла петилетка мина, за да ми уври тиквата. Та от думата "тиква" се сетих за него.

 

28 октомври 2012 г. в 15:32 · 

Хубава и интелигентна жена, трудолюбива, отличничката на класа в училище, въпреки че политически анализатори в частни разговори я наричат "буфосинхронистката", копнея да й вярвам. Искала била два мандата, за да оправи България. Все пак срокът е по-дълъг от срока, който обещаваше нейния предишен Цар - 800 дни. Ще й повярвам и ще агитирам за нея, когато прочета и помисля върху програмата КАК ще го направи. Искам данни, анализ, варианти и т.н... Може без проблеми да се огласи в интернет, дори в моя сайт ще го пусна. Нищо не искам. Искам само едно - да прочета конкретни действия в рамките на разбираеми ограничения, които водят до успех.

 

28 октомври 2012 г. в 12:50 · 

Hristo Hristov

Депресирани сте от идваща зима? Тъгувате по лятото? Ето какво да направите тогава: Сложете в чайник с кипяща вода, няколко капки йод, стари чорапи и отворена консерва „копърка”. Поставете зад чайника вентилатор. Парата от чайника ще ви създаде усещането за горещо утро край морето, а жена ви – като види инсталацията - ще ви припомни крясъците на чайките!

 

28 октомври 2012 г. в 08:42 · 

Второто предимство на пенсионера е дето спира да бъде мързелив, а се отдава на "заслужен отдих". 

Един приятел-журналист преди много години интервюирал един от големите ни писатели. Запитал го: "Пишете ли?". Онзи му отвърнал: "Ако не ме мързи да отида до бюрото, пиша." ...

 

28 октомври 2011 г. в 13:32 · Sofia · 

Една молба към приятелите: ако не ви затруднява и имате възможност, направете снимки на предизборни билбордове и стенни агитации. Снимките на билбордовете, на облепени стени с плакати и пр. изпратете на .....

Сбирката се прави с учебна цел.