26 май 2024г.

Св. мъченик Георги Софийски,мъченици българи от Армения, празник на Божурище, Ихтиман...

OMDA  |  Wonderland Bulgaria

27 ГОДИНИ СДС – ЗАПАЗЕНАТА МАРКА НА ПРЕХОДА

Asparuch Panov

Ако СДС иска да остане на политическата сцена, трябва да предприеме радикални ходове за приспособяване към новите условия. „Запазената марка“ СДС не е забравена нито в Европа, нито в България. Кой друг освен седесарите в различните „фракции“ на Реформаторския блок е в състояние да осмисли дълбочината на европейската кауза на България, въпреки финансовите кризи и политическите турболенции. Кой по-добре от тях може да разбере философията на евроатлантизма като символ на свободния свят?

България като член на ЕС и НАТО има вопиюща нужда от позитивна приемственост и стабилност, която ГЕРБ не може да осигури.

Ако СДС успее да се обнови и модернизира, ако мотивира нови млади хора да се занимават с политика и разшири личностния си потенциал, няма начин да не бъде потърсен от избирателите, споделящи европейските ценности. А ако се научи и да прави компромиси и успее да допринесе за стабилизирането и укрепването на Реформаторския блок, може да стане отново привлекателен. И нека никога не забравяме че едва ли има избирател, който да не е гласувал поне веднъж за СДС…