23 май 2013


Петко Симеонов

23 май 2013 г. · Sofia · 

Българското избирателно тяло, според мен, може условно да се раздели на четири групи: твърдо ядро и мека периферия на БСП; избиратели на ДПС; аморфна маса с ясна позиция "анти БСП"; общността на лабилни избиратели (платени, корпоративни и пр.). "Анти-БСП" не могат да бъдат наречени антикомунисти в смисъла на Студената война и Голямото рухване, те са против БСП по различни причини: били са свидетели на нейните хватки по време на прехода; по убеждение не са социалисти; имат неприятни семейни спомени от нейния тоталитарен период; изявени националисти и пр. Възможно е всички тези причини да са смесени. 
Мнозина от тях са гласували за ГЕРБ не от възхита от Борисов, а защото за тях ГЕРБ е партията с реална възможност да вземе властта и тя да не отиде в БСП. Нередно е тези хора да бъдат поставени в положението на "не-участници" в легитимните политически процеси чрез изолиране на тяхното парламентарно представителство. 
Това е тревожно!
Anladın mı?

 • Kiril KertikovNatalia StoianovaBianca Gospodinova и 35 други харесват това.

 • 6 споделяния

 • Irena Dikova като премине и тази седмица и стартираме другата,всичко ще си дойде на мястото и никой няма да бъде изолиран!живеем в България и всяко чудо е само за 3 дни!няма страшно!:)))

  23 май 2013 г. в 12:05 · Харесвам · 2

 • Irena Dikova "ранЪта прай борбЪта"!:)))

  23 май 2013 г. в 12:06 · Харесвам

 • Donka Staneva Господин Симеонов това което пишете е така! Моля да изкоментирате и позициите на ДПС и Атака!

  23 май 2013 г. в 12:07 · Харесвам · 1

 • Илия Илиев Изолирането на всякакви "анти" не е тревожен, а оздравителен процес.

  23 май 2013 г. в 12:10 · Харесвам · 1

 • Radoslav Michailoff Цялата тази следизборна каша е следствие от простичката истина- нито левицата е спасителница, нито дясното е свясно, заради смайваща лопса на коректни, ясни и неконюктурни политически доктрини. Хората заприличаха на еднодневките, които закръжават около всяко по-ярко току-що включено светило в гъстия обществен мрак.

  23 май 2013 г. в 12:13 · Харесвам · 3

 • Danail Dukov Има само два вида избиратели, едните ядат от ръцете на всички партии а на другите им се повръща от целия политически елит. Да ви е необходим подробен политически анализ ...

  23 май 2013 г. в 12:14 · Харесвам · 5

 • Maria Nankova Anladım.

  23 май 2013 г. в 12:15 · Харесвам · 1

 • Lachezar Daskalov Евгени Михайлов, Мира Баджева и Велислава Дърева - в момента по БТВ!

  23 май 2013 г. в 12:25 · Харесвам

 • Stefka Georgieva Голям процент гласуващи за т.нар. СДС ( дясно оприентирани партии) са гласували против ГЕРБ, т.е. в полза на БСП, като идеята е " опазване на демокрацията от въведените полицейски методи на въздействие ( "управление" ми е трудно да кажа)"

  23 май 2013 г. в 12:29 · Харесвам · 1

 • Stefka Georgieva Ние не можем да бъдем много взискателни към понятието "демокрация". Моето разбиране е просто - спазване на Конституцията. Знаем, че тя не е основен закон, както трябва да бъде. Моето изискване е скромно - свободни избори, не- на рекета, подслушванията, изнудванията...т.е. изискванията ни към демокрацията са свързани по скоро с НПК :))))

  23 май 2013 г. в 12:39 · Харесвам · 1

 • Danail Dukov Нета ври от простотии. Хайде сега ми кажете кои са леви и кои десни, да сте видели, на практика реализирани леви или десни идеи. Реализират се само идеите по разграбването. Кое е различното между БСП, СДС, ГЕРБ, ДПС, Царя-който не е цар, Кунева и ... Кое ... Как ги определихте, по това което говорят или по това което правят.

  23 май 2013 г. в 12:41 · Харесвам · 1

 • Radoslav Michailoff В подкрепа на моето твърдение малко по-горе-http://radoslavmihaylov.dir.bg/_wm/diary/diary.php...

  23 май 2013 г. в 12:42 · Харесвам

 • Danail Dukov За когото и да гласувате, все избирате ДС. Трябва ли всеки път да се повтаря правилото - тъп, но упорит ...

  23 май 2013 г. в 12:44 · Харесвам · 3

 • Dimitar Dimitrov Тези хора обрекоха България на Мутрите, за да не били комунистите. Тези хора легитимираха мутра от СИК пред Европа. Тези хора не се замислиха 4 години за алтернатива. Тези хора трябва да ги е много срам.

  23 май 2013 г. в 12:45 · Харесвам · 1

 • Lachezar Daskalov Евгени Михайлов говори в момента по БТВ и не си вярва. Личи му по езика на тялото и по мимиките.

  23 май 2013 г. в 12:47 · Харесвам · 1

 • Stefka Georgieva ПП може да значи политическа партия, но по-вероятно значи - политически проект. За какъв ли срок на изпълнение е съставен, кой е неговия архитект и финансист? И какво се крие зад проекта? А защо е възможно да се гласува за проект? Всички са маскари, но никой нищо различно не предлага.

  23 май 2013 г. в 12:52 · Харесвам · 1

 • Tzveta Dermendjieva Е всичко си е наше родно българско.В Германия си имат техните партии те са си германски и те с години са едни и същи!нЕГЛАСУВАЛИТЕ за мен са хора които не са амбицирани за това просто пропускат събитията покрай себе си .тази година имаше много партии и ако имаха желение щяха да гласуват!А партияга ГЕРБ би било хубаво да бъде опозиция и като такава да защитава потребностите на своите избиратели!

  23 май 2013 г. в 12:53 · Харесвам · 1

 • Stefka Georgieva Точно това е проблема. Нито една партия няма как да защитава своите избиратели. Няма десни партии, няма леви партии, няма и такъв електорат. Хора, занимаващи се с бизнес гласуват за БСП, хора, които зависят от социалната политика гласуват за други...., така че е невъзможно партиите да представляват някоя група избиратели, които са гласвали за нея. Тези множества са смесени по всякакъв признак и не съществуват :))

  23 май 2013 г. в 12:57 · Харесвам · 3

 • Ivan Valchev Както каза Огнян Минчев, основен противник на ГЕРБ се оказа интернет класата... За голямо съжаление г-н Симеонов, в тази т.н. класа са и онези български студенти, които лидерът на ГЕРБ ги пращаше да стават овчари ... Към нея може да причислите т.н. демократично мислещи хора, които са прочели доста повече от една книга, дори тя да е на Карл Май. Никога тези хора няма да се преклонят пред дивите изпълнения на двупръсточелите милиционери, както не го направиха и преди 23 години.

  23 май 2013 г. в 13:21 · Харесвам · 5

 • Reni Stefanova Нередно е тези хора да бъдат поставени в положението на "не-участници" в легитимните политически процеси чрез изолиране на тяхното парламентарно представителство.

  23 май 2013 г. в 15:00 · Харесвам · 1

 • Борян Петров Нищо тревожно няма във факта , че някои партий не са прескочили %та необходим за представителство в Парламента. Това е естествени демократичен процес, зависещ от лидерите - сформиращи партия. Обществото решава кой да подкрепи и в момента единственно ГЕРБ , по вина на своите лидери е в изолация от останалата част на обществото. За антикомунизъм или Съветизъм вече е твърде клиширано да се говори. Изтърка се дъвката с досиета и ДС-та..Най-нормално е да има един двуполюсен парламент с две алтернативно противопоставени платформи /лява и дясна/ и която в момента е по-работеща , да е начело на държавата. Политик неможе да се създаде за един ден от улицата и затова моделът по който тръгнахме през 90те години е неуспешен.По същата причина когато партизаните през 44 година узурпират властта със Съветска помощ , в началото са изпращали своите кадри за обучение в партийната школа на СССР

  23 май 2013 г. в 15:33 · 2

 • Stefka Georgieva Ние имаме толкова генерални проблеми като държава, институции, и т.н., че да се говори за защита на интереси на някакви измислени групи от хора е меко казано смешно. Пред управниците стои една задача, която не е проста. Ако приемем, че аргументите на задачата са всички хора с проблеми зависещи от държавността, тогава как е възможно да отделим тези от ГЕРБ? Или тези от БСП? :))) Ние не сме Швейцария, все пак.

  23 май 2013 г. в 16:58 · Харесвам · 1

 • Георги Стоянов Доволен съм,че Бойко е с натрит нос...А ти?

  23 май 2013 г. в 18:06 · Харесвам

 • Петко Симеонов От постингите дотук оставам с впечатление, че не съм се изразил ясно. Политическото представителство е формата, чрез която индивида участва в политическия живот на държавата на високите равнища и то е неразделно от мотивацията му за обществено-полезна дейност във всекидневието. Един от корените на деструктивното поведение е поставянето на индивида в позицията на не-участие. За това тоталитарните режими съчетават диктатурата и държавния тероризъм със задължителното "обхващане" (включване) на цялото население в различни казионни организации.

  23 май 2013 г. в 18:47 · Харесвам · 1

 • Борян Петров Петко, не маневрирай сега . Вече не сме в парламента. Прекалено ясно се изразяваш и аз добре те разбирам. Няма как да се промени статукво наложено отвън/ знаеш какво имам предвид/ Дай да не се излагаме и да се принизяваме до нивото на Правец и Банкя

  23 май 2013 г. в 19:01 · 1

 • Nikolai Nikolaev След като статуквото ни е наложено отвън/това е обществена тайна/ и дори Вие се боите да назовете кои/кой/ са /е/ тези/този/оотвън,за каква демокрациясвобода на словото,правата на чонека и прочие говорим ? и ели е това независима държава?

  23 май 2013 г. в 19:09 · 1

 • Борян Петров Ники изобщо не се боя. Това е търговия с влияние на Балканите м/у двете Велики сили

  23 май 2013 г. в 19:11 · 1

 • Борян Петров Или по-точно Надцакване

  23 май 2013 г. в 19:12

 • Nikolai Nikolaev Защо досега никио не вземе да обясни с цифри : какви са нашите ,на България,плащания годишно зачленството в ЕС ,членството в НАТО,издръжката на военните ни контингенти в Афганистан/ако има такъв/ в Ирак и на други места.Какви са загубите на България от това,че се присъединихме към един пренаситен пазар, и напуснахме/доброволно без война пазари на идток към които се стреми цял свят ? и след това да изчисли и ни съобщи какви са нашите загуби от това,че стотици хиляди българи получилиобразование тук т.е с наши пари,сега слугуват на новите ни съюзници ? какви са загубите от ликвидирането на редица модерни производствени предприятия като ДЗУ например ?

  23 май 2013 г. в 19:18 · 1

 • Nikolai Nikolaev с риск да Ви досадя,ще поискам дами бъде разказано за Митническия съюз Беларус-Русия-Казахтан и изграждащия се Економически съюз,вярноли е ,страните от този съюз получават газ,нефт и прочие суровини на цени 2-3 пъти по ниски от тези за другите купувачи ? и при тях има свободно движение на стоки и работна ръка ? и ако е така каква би била изогодата за България от едно такова членство ? и тогава да се реши къде ще ни бъде по-изгодно ?

  23 май 2013 г. в 19:25

 • Sonia Alexander Единственото правителство, което посегна на мафията в България по-надълбоко беше това на ББ! Единственото правителството, което издигна уважението на България във външнополитически аспект , и което извърши правилни икономически стъпки беше на Симеон 2. Това се знае както на Изток, така и на Запад. Другото е комунистически бръщолевения. Това е и мнението както на нашите партньори от ЕС, така и от цивилизования свят. Примери бол от изказванията и изявленията на световните лидери и международните рейтингови агенции. Простащина е да се подкрепя комунистическата-ДС-КГБ мафия, която управлява България. Простащина и престъпление терористичната партия БСП= БКП да мине 4% бариера след 23 год. от падането на Берлинската стена. БСП=БКП трябваше отдавна да бъде извън законът. В България хората нямат common sense или по -точно си немат хабер от политика и морал. Извинете ме за циничната ми откровеност .

  23 май 2013 г. в 19:32 · Харесвам · 1

 • Nikolai Nikolaev дааа хората в България са както казва Б.Б прости хора.Може и да е така,а умен ли е самият Б.Б ?

  23 май 2013 г. в 19:50 · 1

 • Emiliya Scott За ББ ли става дума, че посегнал на мафията???? Не мога да повярвам на очите си!

  23 май 2013 г. в 19:53 · Харесвам · 2

 • Правдолюб Свободен Ами ако желаете, г-жо Скот, отворете си малко повече очите, пък може и да провярвате. Ваша воля.

  23 май 2013 г. в 20:04 · Харесвам

 • Emiliya Scott Благодаря за съвета, господине...

  23 май 2013 г. в 20:05 · Харесвам

 • Правдолюб Свободен Няма за какво да ми благодарите, госпожо. Това е само мнение и имате свободната воля да не се съобразявате с него.

  23 май 2013 г. в 20:08 · Харесвам

 • Emiliya Scott Точно затова не се и съобразявам с това мнение...Но, благодаря за препоръката....

  23 май 2013 г. в 20:09 · Харесвам · 1

 • Дмитрий Варзоновцев "Ако на клетка със слон има надпис тигър не вярвайте на очите си" К.Прутков

  23 май 2013 г. в 23:20 · Харесвам · 3

 • Emiliya Scott 

  23 май 2013 г. в 23:27 · Харесвам

 • Борян Петров Цитирам :"Sonia Alexander Единственото правителство, което посегна на мафията в България по-надълбоко беше това на ББ! " - Aбсолютна смешка! Един мафиот облечен с власт , притисна другите мафиоти за за засили своите сфери на влияние...

  24 май 2013 г. в 07:54 · 5

 • Bianca Gospodinova На Борян видимо му допада мафиотът в костюм - Станишев и всички подобни хиени зад него. Колко ни е трудно да признаем кого харесваме, но в оплюването сме царе!

  24 май 2013 г. в 09:52 · Харесвам · 1

 • Lachezar Daskalovhttp://ivo.bg/.../%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8.../

Иво Инджев | Простият Бойко скара коментатори със сложни отношения

Не толкова интересна, колкото типична за...

IVO.BG

26 май 2013 г. в 15:03 · Харесвам · 2 · Махане на предварителния изглед

 • Борян Петров Бианка, никак не ми е трудно да призная кого харесвам.Това са хората с които съм приятел - наяве и виртуално във Фейсбук или други социални мрежи.Станишев не попада в тази категория. Но ,ако трябва да го съпоставям с Борисов предимството му /на Станишев/ е огромно в образование и интелект. Докато единият е ял филий с мас , садил тикви и картофи - другият е седял на царски трапези сред висши партийни лидери и се е учил на управление.

  26 май 2013 г. в 17:27