ЗА ЧЛЕНСТВО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРАЗИЙСКИЯ СЪЮЗ

За тези, които твърдят, че ЕС и НАТО са ни съюзници и можем да разчитаме на тях, ще припомня един много показателен случай, вие си правете изводите сами.

През 2007-ма година горяха планините и полята на България, положението беше сериозно и извън контрол. За първи път България се обърна с молба за помощ към Евроатлантическия център за координация и реагиране при бедствия на НАТО, ЕС и Русия (http://news.ibox.bg/news/id_503993839)

И помните ли какво стана? ЕС ни отряза (http://dnes.dir.bg/news.php?id=1930335), а НАТО ни казаха в прав текст "България да не разчита на помощ от НАТО при пожари и бедствия" (http://www.segabg.com/article.php?id=339847)

"Приятеля" ни Германия предложи да ни заеме специализираните си хеликоптери срещу стотина хиляди евро НА ЧАС. Е, приятелството си е приятелство, а бизнеса си е бизнес, нали.

Само Русия изпрати специализирания си самолет за гасене на пожари ИЛ-76 безвъзмездно (платихме само горивото на самолета) и за 30 часа положението с пожарите беше овладяно. Народът посрещна летците с хляб и сол (http://youtu.be/jhzafEMizxM)

"Приятел в нужда се познава" са казали хората.

ФЕЙСБУК