БСП загуби символната битка за "Цариградско шосе".

 

 

С целия партиен и държавен апарат, с всичките автобуси и влакове от провинцията, с всичките роми и турци, които чувствително преобладаваха над другите участници, митингът стигна само до Полиграфическия комбинат.

В този момент женски глас от трибуната обявяваше, че на бившия бул. "Ленин" са 100 000 души.

30 минути по-късно, точно докато говореше премиерът Пламен Орешарски, голяма част от ромите на тумби се изнесоха от митинга към магазини, молове и кафенета. 

След него на трибуната се качи Лютви Местан и намали бройката на 60-70 000 души. Макар да преувеличи чувствително бройката, бившият кандидат за депутат от СДС под името Владимир Зидаров, улучи вярно съотношението спрямо преждеговорившия оратор - половин час след началото, митингът се бе стопил поне с една трета.

За това голяма заслуга имаше и озвучаването. Колоните около големите екрани, разположени по "Цариградско шосе", влизаха в ужасен дисонанс и микрофония,  а хората бяха подложени на нечуван звуков тормоз от ехото на връщащите се по няколко пъти думи.

Ако може да се направи един безспорен и практичен извод от митинга, той е тази озвучителна фирма никога да не се кани да озвучава каквото и да било.

Митинг на БСП 16 ноември. Снимка Сергей Антонов

http://offnews.bg/news/Analizi_289/BSP-zagubi-bitkata-za-Tcarigradsko-shose-snimki-i-video_268042.html