Две реплики във Фейсбук

 

Stephan E. Nikolov:

Колкото по-възрасттна е жената, толкова по-достъпна става тя за мъжете. Може да се проследи такава тенденция: в ранна възраст – от 18-25 години, за да вкара момиче в леглото, най-общо, мераклията трябва доста да се потруди – срещи, цветя и т.н.; някъде след 30 г., това време се съкращава – достатъчно е да поседите малко в ресторант и вече може да се отправяте към леглото... а след 40 вече и в ресторант не е нужно да ходите, най-близкото квартално кафене става... Ако жената е навършила 50, вече и кафенето не е нужно, достатъчно е да си уговорите в Skype или ICQ среща, да се поогледате малко и веднага да се отправите към дома на някой от двамата… Какво говори това? Жизненият опит свежда нещата просто до необходимостта от проверка на половата съвместимост. Ако това е така, защо да не посъветвате дъщерите си веднага да тестват поредната връзка в леглото?
Това всъщност е главният въпрос: каква е причината за това рязко намаляване на времето от запознанството до леглото?

 

Петко Симеонов:

Нашата цивилизация е изградена върху женското "не". Премахни го и премахваш поезия, проза, музика, архитектура, мода, етикет... Мъжкият стремеж към успех и постижение е като битката на всички мъжки екземпляри в животинския свят: да се впечатлят и завоюват женските, да се поведе стадото. Силният мъжкар трябва да предаде гена, за да се опази вида.
Колкото повече намаляват репродуктивните възможности на женската, толкова повече тя отпада от целевата група в битката на мъжките.
Тя става по-достъпна, защото намалява видовото й задължение да избира победителя...
Напускането на тази базова за животинския вид Homo sapiens връзка между мъж-жена, което наблюдаваме при еманципацията на жените от ХІХ век насам, води до промискуитет, ръст на безбрачните мъже и жени, снижение на раждаемостта и дори отказ от раждане на деца...
А за значимостта на женското "не" и всекидневния живот, виждаме при така наречената сексуална революция в средата на ХХ век, която се появи заедно с хипитата - пълно пренебрежение към облекло, лична хигиена и култура на бита...
Моделът на отношението мъж-жена има изключително значение за бъдещето на нации, раси и цялото човечество...