Съюз на комунистите, О Б Р Ъ Щ Е Н И Е

към социалистите – членове и симпатизанти на Българската социалистическа партия


ДРУГАРИ И ДРУГАРИ,

Ние, членовете на Съюза на комунистите в България, изразяваме своята загриженост от ситуацията, в която изпадна страната. Отстоявайки общите ни идеали, за един по-добър, солидарен и справедлив свят – за социализъм, ние не можем да подминем отговорността на БСП, която вече повече от 20 години функционира като партия на измамата.

Последният конгрес на БСП потвърди за пореден път отказа на ръководството на тази партия от последователната борба за реализиране на социалистическите принципи в управлението на обществото. За пръв път в конгресните документи не се споменава нито веднъж терминът „социализъм”. За пореден път „социализъм” се подменя със „социален”.

На този конгрес БСП и нейното ръководство окончателно направи своя избор да бъде част от статуквото на един уродлив и примитивен капитализъм и така легитимира разрухата на всичко, което бе създадено от поколения българи. Унищожени са държава, индустрия, земеделие, здравеопазване, образование, социална и национална сигурност.

КАКВО ОСТАНА ОТ СОЦИАЛИЗМА? ОТГОВОРЪТ Е ЖЕСТОК: НИЩО!!!

Пропастта между обикновените, честните социалисти – хората на дълга, на верността към социалистическите идеали – и тези, които продадоха страната, вече не може да бъде запълнена с лъжливи послания. Партийците от централата на „Позитано” 20 брутално се отказаха от идеали, дълг, морал и отговорност. Интересите на обикновените български граждани за тях са единствено трамплин към властта.

Повече от две десетилетия нас ни управляват откровени престъпници, които преднамерено и обмислено заграбиха в свои ръце националното богатство. До кога ще се въргаляме в помийната яма, в която ни вкараха криминалните „кръстници” на прехода. Провал и мафия – за това говори всеки българин, свидетел на „прехода”.

Искаме отговорност за престъпленията срещу миналото, настоящето и бъдещето на българския народ. Няма да оставим съдбата на милиони да се решава от крадци и мошеници, намерили убежище във властта.

Днес, ние имаме историческия дълг заедно да заявим:

- Стига „лява” фразеология, зад която стоят борба за власт и пари!

- Стига „бесепарщина”!

- Стига капитализъм! Искаме социализъм!

КОГАТО ДЪРЖАВАТА Е НА КОЛЕНЕ, НАРОДЪТ ТРЯБДА ДА СЕ ИЗПРАВИ!

Централен комитет на Съюза на
комунистите в България