"Нова десница", Клуб

 

Клуб "Нова десница" е учреден  на 16 януари 2006  г.

Според учредителите му създаването на изцяло нова конституция е един от начините за подмяната на остарелия, неработещ и блокиран модел на българската държава.

Сред основателите на клуба са журналистът Калин Манолов и Велислав Величков, бивш син депутат и кадър на младежкия СДС, навремето протежиран от Иван Костов.
Те заявиха, че политическият клуб желае да предизвика широк общес
твен дебат, чрез който да се открият хората и идеите за развитието на десницата, но засега нямат амбиции да основават поредната дясна партия. Това може да стане по-късен етап, ако се събере достатъчно голям човешки ресурс, уточни Калин Манолов.

Величков обясни, че в последните години 4-5 човека са окупирали дебата за дясното и го водят помежду си, а всеки от лидерите се мислел за по-голям от каузата. “Ние искаме да изключим микрофоните на тези лидери и да пренесем дискусията между хората”, обяви Величков.
Калин Манолов посочи, че на България е нужна нова конституция, тъй като настоящата е родена в началото на прехода и отразява философията и нуждите на този преход.
Основателите на клуб “Нова десница” освен Велислав Величков и Калин Манолов са политологът Емил Георгиев, социологът Асен Кънев, бивши членове на СДС.