Среща на лидери на формации, приемащи социалдемократическите ценности, август 2012

Среща на лидери на формации, приемащи социалдемократическите ценности, се състоя пред паметната плоча на д-р Петър Дертлиев

02 август 2012 | 14:11 | Агенция "Фокус"

София. По покана на Националния комитет на партия "Български социалдемократи", при паметната плоча пред дома на д-р Петър Дертлиев в гр. София, се състоя среща на лидери на формации, приемащи социалдемократическите ценности, съобщиха от пресцентъра на партията. Срещата бе открита от председателя на "Българските социалдемократи" народният представител Георги Анастасов.

В обръщението си той призова за консолидация на всички социалдемократи: „Време е да правим социалдемократическа политика, да покажем на българското общество, че само единни и с таланта на целия народ можем да изведем България от финансово-икономическата криза. Време е в България да има реална демокрация, социална държава, достъпно здравеопазване и образование, справедливо заплащане на труда”.

Гост на събитието беше и президентът Георги Първанов (2002 - 2012).

От името на ОБТ – Български лейбъристи проф. Кръстьо Петков изрази уважение към първопроходците на социалдемократите в България и заявиха своята подкрепа за започналия процес на единение на автентичните социалдемократи у нас.

Следващата обща проява е на 4 август, когато представителни групи на социалдемократическите партии ще се срещнат на връх Бузлуджа, за да поднесат цветя пред оригиналния паметник на първооснователите - „Чучулигите”, както са наричали преди години "Българските социалдемократи".