Касим Дал и Корман Исмаилов правят нова партия

21 август 2012 /ekipnews.com

Бившият най-близък довереник на лидера на ДПС Ахмед Доган Касим Дал и независимият депутат Корман Исмаилов ще основат своя партия, обяви самият Исмаилов. „Действията и принципите, на които залагаме в бъдещите ни политически действия, са с добри средства да гоним добри и ясни цели”, посочи той в интервю за БНР.

Според Исмаилов новата партия няма да копира ДПС: "Ще направим всичко възможно да излезем от този коловоз. В устава ще избегнем точно тези моменти, които доведоха до феодализация, до концентрация на силна власт и методи на тоталитарно управление. Това ще бъде платформа за участие на хора независимо от етническия и религиозния им произход. Нашата цел е да покрием цялата страна, като не допуснем да влезем в този коловоз, въпреки че най-силната ни подкрепа е от регионите, където ни познават добре с Касим Дал." Според него водената в момента от правителството икономическа политика е неадекватна за ситуацията, в която се намира страната.
"Както виждаме, в днешно време приоритетите са подменени, набляга се на инфраструктура, която е в тежест и на бюджета на данъкоплатците като цяло, въпреки че голяма част от средствата идват от еврофондовете" - посочи още Исмаилов.

По думите му се планира през септември да се свика Инициативен комитет, който да обяви дата и място на учредителна конференция, на която да се приемат уставът и програмните документи на партията.

"Там ще бъде избрано и ръководство, и лидер на партията. Партията ще се финансира изцяло по начините, описани в закона - основно членски внос, и се надяваме на добро представяне на следващите избори, за да можем да получаваме и държавна субсидия" - обясни Исмаилов.

 Виж още...