Съдии пишат на Трифонов

Съдии пишат на Трифонов - четвърта най-висша касационна инстанция след ВКС и ВАС... Депутати смирено слушат инструкциите на сценаристите му за въвеждане на мажоритарна система с абсолютно мнозинство (някои си водят бележки - да не пропуснат нещо важно). Главният прокурор - над който е само Господ Бог - дава публичен отговор на запитване на Трифонов.

Чудя се дали да не се консултирам и аз - може би не със самия Трифонов, кой съм аз да се целя толкова високо, може би с Тошко или с Кулеков...

Искам, жадувам да питам - не е ли време за промяна на формата на управление на тази "няма такава държава"?

Не е ли редно след абсолютната мажоритарна, да станем и абсолютна президентска република "няма такава държава"? Не е ли време шоуто на ... ш-ш-т не споменавайте напразно името Му - да стане и по-официално една Горна камара на българския парламент, един Сенат, в който Главният шоумен ще стои отпред като един Цезар, а сценаристите и бенда ще се подредят амфитеатрално като сенатори? Заседанията ще започват с изслушване на крака на "няма такава държава" и ще приключват с поредица от червени точки № 18 - за да се запази известна прикритост и сакралност на водените дебати. От друга страна - не съм единодушен (по д-р Филипов) дали Сенат би било най-подходящото название на този уникален и универсален център на просветата и народовластието, в какъвто се превърна шоуто на ... да се свети името Му. Сенатът е част от разделението на властите, а на шоуто вече много повече му прилича синкретизмът на властите.

Към Него плахо пристъпят и депутати, и министри, и прокурори, и съдии - шоуто се превърна в арбитражен форум на всички власти - политически, социални и сексуални...

Не бих се учудил ако споровете в Светия Синод също потърсят арбитража на шоуто - там веднага ще предложат богословска канонична експертиза. Народовластието не познава граници и често пъти върви по причудливи и неочаквани пътища. Наистина, не е ли време за едно Велико народно събрание под диригентската палка на ку-ку ... бенд?

Покойният драматург Иван Радоев често цитираше една мисъл на дядо си: "В селото на въртоглавите всеки ден е панаир!"