Лицата на прехода

Някои от лицата на прехода, за които може да прочетете, следвайки линковете в статията.

Лицата на прехода - някои бяха добре известни и преди ноември 1989, други станаха популярни по време на "Либералната революция", а трети останаха в сянка.

Повечето са ярки личности - както участниците от страна на управляващата БКП/БСП после/, така и представителите на опозицията -  хора, преживели и предишни "преходи", студенти, интелектуалци от различни социални сфери.

На страниците на "Приказката България" може да видите и да прочетете за някои от знаковите лица на прехода:
 


За участниците в събитията през 1989-1991 г. от страна на опизицията, както и интервюта с тях, може да прочетете в  книгата с интервюта и репортажи от архива на журналистката от радио „Свободна Европа” Румяна Узунова

 

Почти всички участници, и от управляващата партия, и от опозицията, са представени в документалната книга на Петко Симеонов:


За това, как бе извършена смяната на властта, за главните актьори  в тези събития, може да прочетете в брошурата на Омда "Превратът на 10 ноември",  съставена от серия репортажи на журналиста Тома Томов, публикувани във вестник "Труд" през 1998 г. Електронното издание се реализира със съгласието на автора. Снимките са от архив "Омда".

Линкове