Костов за бъдещето на Дясното

http://www.dnes.bg/politika/2012/05/16/komandira-komentira-niama-da-si-trygna-zaradi-sds.158913

 

Лидерът на ДСБ Иван Костов е категоричен, че разпад на "Синята коалиция" няма, а няма и да има до изборите през 2013 г.

"Вчера беше отхвърлено споразумението за коалиция на демократи, антикомунисти и реформатори, които да бъдат алтернатива на популизма в политиката", категоричен бе той пред bTV.

Коментарът на Командира идва ден след като СДС избра самотния път и гласува да не участва повече в "Синята коалиция", а като причина за отрицателния вот беше изтъкната личността на Иван Костов.

 

Още по темата:

Мартин Димитров: ГЕРБ ни раздели!
15 май 2012 20:25153

ДСБ съжалиха за сините, тръгват сами
15 май 2012 16:35123

СДС без Мартин и без Костов
15 май 2012 14:25221

Това пък от своя страна накара лидерът на партията Мартин Димитров да подаде оставка.
"Ярък израз на комплекс за малоценност", така лидерът на ДСБ определи коментарите, че сега СДС се "освобождава от Костов".

Той категорично обяви, че не приема опита на сини партийци да персонализарат неговата вина и да твърдят, че той е камъкът, преобърнал каруцата на "Синята коалиция".

"Не моята лична персона е важна, а политиките, които се защитават", допълни Костов.

По думите му добрият стопанин не оставя делото си без грижи, затова и тъмносините щели да продължат до края на мандата да подкрепят всички представители на "Синята коалиция" в парламента, в европарламента, в местните власти, кметовете.

"Защото те не са там благодарение на волята на едно или друго партийно ръководство, а защото са получили доверието на сините избиратели", обясни Иван Костов.

Няма да се оттегля. Не мога да предам десните избиратели
Според него добрата новина за ДСБ от вчера е, че вече знаят как да се готвят за изборите – сами за вот 2013 г., каза той.

На въпрос дали ще се оттегли, лидерът на ДСБ заяви: "Няма да се оттегля, защото оставам при доверието на сините избиратели, оставам изразител на волята и интересите на тези хора. Оставам защитник на техния стандарт на живот, който съм постигнал по време на управлението си. Не мога да предам десните избиратели. В името на това доверие изпълнявам ролята си и задачите си така, както мога с всички сили", отсече той.

Накрая Костов се похвали, че когато е оставил България през 2001 г., тя е била след Гърция като стандарт на живот.

"Сега ни задмина Сърбия, Турция, Македония, сега се борим с Албания за последното място кой ще е най-беден на Балканите", завърши Командира.