Път: : Кой кой е : Б

Максим Бехар

Роден на 10 декември 1955 г. в Шумен.

Бил е редактор в "Млади свет" - Прага и в международния отдел на в. "Работническо дело", кореспондент на в. "Дума" в Полша (1989-1991).

В началото на 90-те години е един от основателите и собствениците на вестник "Стандарт".

През последните близо 20 години управлява M3 Communications Group, Inc. - негова компания за връзки с обществеността. Бивш председател е на Българската асоциация на PR агенциите (БАПРА).

The Holmes Report обявява  PR компанията на Бехар за най-добрата консултантска компания в Източна Европа за 2011 година, българската PR асоциация БАПРА за "Агенция на годината" в България. През 2011 отново Stevie Awards обявявят M3 Communications Group, Inc. за най-добрата PR компания в Европа, а Максим Бехар за финалист в категорията "Мениджър на годината" в областта на PR, маркетинга и рекламата в света. И двете награди той получава на бляскава церемония в престижния Emirates Palace в Абу Даби в края на октомври 2011.

Членува в множество организации, сред които Атлантическия клуб в България. През 2010 е избран за ковчежник на ICCO (International Communications Consultancy Organization), най-влиятелната световна организация на PR бизнеса.

Бил е два мандата председател на Българския форум на бизнес лидерите (2001-2007), а сега е негов заместник-председател. От 2004 г. е Почетен консул на Сейшелската република в България.

От началото на 2012 година Максим Бехар управлява и офиса на американската PR корпорация Hill+Knowlton Strategies в Прага.

Максим Бехар е космополитна личност. Посетил е десетки държави във всички континенти, срещал се е и е разговарял с някои от най-влиятелните и емблематични фигури на нашето време.

Женен, с две деца.

През март 2012 г. стана ясно, че от  1980 до 1988 г. Бехар е бил агент с псевдоним "Димо". Името му излезе от архивите, когато Комисията по досиетата започна  да проверява имената на висши духовници и членове на ръководствата на различните изповедания, които преди 1990 г. са били агенти на тайните служби. Максим Бехар е проверен като член на Централния израилтянски духовен съвет, какъвто е бил от 2003 г. до 2011 г. Той е докладвал на три управления на ДС - Шесто, Трето и Второ.