Път: : Кой кой е : Ч

Евгени Чачев


Роден е на 17 юли 1944 г. в София.

Завършил е строително  инженерство и задочно финанси и кредит. Има следдипломни квалификации по програмиране и машинна обработка на информацията, организация и управление на инвестиционния процес, математическо моделиране.

Работил е като проектант, технически ръководител, експерт по капитално строителство. Бил е експерт по инвестиционна политика, управител на консултантска фирма.

Бил е и председател на Управителния съвет на Столичната общинска банка и председател на Управителния съвет на банка "Биохим" (по негови думи е участвал в нейното спасяване от фалит след Виденовото управление).

Член на Съвета на директорите на "Главбулгарстрой" и председател на борда на директорите на "Газстроймонтаж".

През май 1997 г. става заместник-министър в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. През лятото на 1999 г. подписва заповедта за събарянето на мавзолея на Георги Димитров.
Заместник-председател на ОХДЦ - партията, чийто шеф е кмета Стефан Софиянски.

Съпредседател е на Смесената българо-кубинска комисия за търговско, икономическо и научно-техническо развитие.

Има 32 години трудов стаж.

Назначен за министър на регионалното развитие и благоустройството на мястото на Евгени Бакърджиев през декември 1999 г. Напуска този пост след загубата на ОДС на парламентарните избори през юни 2001 г., но с листата им става депутат в 39-ото народно събрание от Хасково. Член на Комисията по енергетика и Комисията по транспорт и телекомуникации. Член на Делегацията  в парламентарната асамблея на черноморското икономическо сътрудничество.

2004 - сред депутатите (начело с Иван Костов), отделили се от СДС и образували парламентарна група на ОДС, а по-късно основали новата партия Демократи за силна България (нова дясна формация).

2005 - кандидат за народен представител от ДСБ в парламентарните избори за 40 НС. Влиза в парламента с мандат от София 23 МИР.

Владее испански, португалски и руски език. Женен, с две деца - син и дъщеря.