Юлияна Дончева: ГОРДо напускам Новото време


7 август, 2012

Юлияна Дончева

Прочетох от медиите, че щяла съм да бъда изключена от Новото време на форум на партията през есента. Причината - моето членство в ГОРД, с което всъщност се гордея.


Така започва Отвореното писмо на Юлиана Дончева, изпратено до медиите.

Ако за мен крахът на една партия може да е тъжен, защото дадох много  енергия, емоция и чувства за идеите на Новото време, то за други, които са извън партията, сигурно е много забавно да отбележат, че няколко човека, на които не им се чува гласа от доста време, изведнъж решиха да напомнят за себе си. С решимост, каквато не бях виждала от доста време те започнаха да изключват членове без дори да имат право на това. Само  конгрес е формата, на който могат да са вземат такива "драматични" решения.

Искрено се притеснявам как ще се съберат хора за този конгрес, след като партията няма дори и офис /в момента централата е офиса на Миро Севлиевски/ и броя на членовете й  достигнаха до санитарния минимум. Ако все пак държим много още да позабавляваме хората с нещо толкова незначително за актуалната ситуация в страната мога да завърша само с няколко цифри, които поставят с обратен знак въпросите за изключването, а именно:

13268 гласа в цялата страна са подкрепили Новото време на последните местни избори.

От тях 5734 са ме подкрепили лично за кмет на община Велико Търново и още  3846 гласа сме получили в региона.

Остават само 3688 гласа в цялата страна, които са подкрепили Новото време, нещо трагично за партия, която е присъствала в парламента.

Използвам ситуацията отново да се обърна към малкото останали нововремци заедно да продължим да работим за идеите, които ни събраха преди време. Посоката е обединение, защото на политическата сцена няма вече място за много малките партии. Смятам, че в страната има нужда от реална опозиция на сегашното управление, каквато е ГОРД, докато Новото време ясно показа подкрепата си за ГЕРБ на последните избори.

 

Юлияна Дончева

Заглавието е на редакцията

Текстът е публикуван без редакторска намеса.

http://frognews.bg/