Убийте българите, да се знае кой командва тук, крещял Сурай Пашата

 докато биел момчетата от Раднево 

Свидетел на конфликта разказва, че Стефан Малката Паша се спречкал с тримата българи Георги, Цецо и Живко, които отивали на фитнес. Цецо, който е най-здравият от тримата, бил напсуван на майка от рома, не се стърпял и му отвъртял един шамар.

След това тримата отишли да тренират. През това време Стефан се оплакал на баща си. Сурай Паша, чието българско име е Калчо, спешно събрал орда от 15 души, които атакували трите момчета.

„Цецо, Живко и Георги бяха нападнати от цигани, въоръжени с бухалки и сатъри. Мелето беше кърваво и продължи 3-4 минути. След това циганите се оттеглиха, а българите лежаха в локви кръв”, разказват очевидци. „Сурай Пашата крещеше: Убийте българите, да се знае кой командва тук!”.

Добре, че се намеси едно момче от фитнеса, който по някаква линия работи съвместно със Сурай, та го спря, иначе наказателната му бригада щеше да убие момчетата”, заяви свидетел на мелето, разиграло се пред фитнес клуба.

Побоят стана причина за масови протести на местните жители, които прераснаха в опит за саморазправа с ромите и сблъсък с полицията. „Такова нещо можеше да се очаква в Раднево.

Тук българите сме като местните по време на апартейд в ЮАР”, заяви млада майка, излязла на протест с невръстния си син. Жителите на града и тази вечер протестират.

 

Автор: Мая Йорданова

 

От форума

Gergana Maneva

Емил Василев

Мистерия!

Незаконна циганска махала от 500 души тероризира 20 хилядното население на община Раднево.

А полицията, вместо да прилага закона и да пази плащащите данъци граждани, охранява криминално проявените роми, които се изхранват от кражби и социални помощи, т. е. от данъците на същите тия граждани, над които издевателстват.

Нелогично, нали?

По този начин проблемът не се разрешава, а се задълбочава.

Ромите придобиват неприсъщо им усещане за недосегаемост и чувстват ПСИХОЛОГИЧЕСКИ ДИСКОМФОРТ, защото от векове са свикнали да бъдат бити до полуда за всяка подобна изцепка, като нападението оня ден с брадви и бухалки над невъоръжени младежи посред бял ден насред български град.

Крайно време е полицията да спре да охранява ромските махали и всичко ще си застане пак на мястото, както винаги е било.

Ромите пак ще крадат, но този път ще изяждат яко кютека и няма да страдат от този психологически дискомфорт да правят золуми и нищо да не им се случва.

 

http://www.novini.bg/news/html