Найден Зеленогорски напуска СДС, отива при Кунева

28 юни, 2012

Найден Зеленогорски напуска СДС и се присъединява към проекта на Меглена Кунева. Това Зеленогорски съобщи тази сутрин в изявление пред репортер на БТА в Плевен.

След като подадох оставка обмислях дали да изляза от политиката или да подкрепя досегашен десен проект, или да участвам в нов десен проект, уточни Зеленогорски. "Реших, че след като 22 години от живота ми са минали в борба за свобода, демокрация и просперитет на държавата, е по-честно да я продължа. Днес обявих пред колегите си в СДС - Плевен, че подавам оставка като председател на Областния съвет на СДС и напускам СДС, като оставам с добри чувства към СДС и към всичко, което се е случило през тези 22 години", допълни той.

Реших да напусна, защото работих за Синята коалиция и смятах, че тя трябваше да се разшири и надгражда и да обедини автентичната десница, но Националния съвет реши в Пловдив друго - тя да се разтрогне, поясни Зеленогорски. "Тръгна се по друг път и е очевидно, че обединението на десницата е много трудно осъществимо и аз обмислих възможността да се присъединя към нов десен проект - ще се включа в проекта на г-жа Меглена Кунева - движението "България на гражданите", заяви той. "Смятам, че г-жа Кунева е дала много за България и като министър, и като еврокомисар. Мисля, че имаме общи цели - свобода, демокрация, просперитет, силно присъствие на България в Европа и затова реших , че ще бъде добре да се включа в този проект и да дам силите си да успеем с движение "България на гражданите", посочи Зеленогорски.

"Желая успех на СДС. Сигурен съм, че ще направят всичко да получат добър резултат от парламентарните избори и бих се надявал да бъдат част от българския парламент. Бих работил за евентуално сътрудничество на десните сили", каза още Зеленогорски.

Трудно решение, каза в заключение на изявлението си той.


http://frognews.bg/