Костов, Иван - за него: "Костовистика"

http://tonygospodinov.com/?p=774

Костовистика
Posted by Englishman under ДСБ, Иван Костов, Икономика, Интеграция, Политика 
[5] Comments

 

Чета си и немога да се нарадвам на убавци..ейй.. Костов виновен за всичко..за цунамито в Япония пак Костов виновен..за Фукушима пак той.. ейй

Иначе ми харесва, как постоянно говорят, че е бита карта, че неставал и тем подобни пък постоянно говорят за него. Е нали не е опасен ? Нали нестава ? Що не спирате да говорите за него ?

Познавам отблизо мнозина “костовисти” (впрочем, един термин изкован от вестник “Дума”) и никой от тях не е фанатик или човек, склонен да си създава кумири. Вероятно, “костовизмът” се поражда по индукция, като антитеза на продължаващата 10 години мощна, яростна, безмилостна публична кампания именно срещу този политик. След толкова инвестирана пропаганда срещу него, може да се допусне, че всеки, който се осмелява да не го мрази неистово е някакъв вид фанатик. После Костов не бил свършил нищо. Той не е свършил кой знае какво – това е самата истина. Като финансов министър изкара България от Лукановия батак. Как го направи – твърде просто – подписа споразумение с единствената в целия свят финансова институция, която се нае да ни даде пари – МВФ – останалите отказваха, понеже и другаря Луканов беше отказал да плаща дълговете. При това подписа много изгодно – с 3% лихва годишно взехме кинтите от МВФ. Ще кажете – ма то всеки може да го направи. Така е – всеки може. Обаче го направи не всеки, а точно Костов. После като премиер изкара страната от Жанвиденовия батак. Как ли – твърде просто – въведе валутен борд и бързо разпродаде губещите и завличащите бюджета държавни предприятия. Ще кажете – че то всеки го може. И отново ще Ви кажа – съвършено сте прави – това всеки го може. Ама нали разбирате – само Костов го направи.

Да се упреква Костов за това че е преподавал ПОЛИТикономия и марксизъм, е все едно да се упрекват всички висшисти от преди 10-ти, че са изучавали научен комунизъм. Същото се отнася и за дисертацията му. Лесно ви е сега да цитирате избрани пасажи, ама я се върнете 20 години назад и опитайте да напишете икономическа дисертация без такива клиширани хвалби за вожда и учителя. На комунистическите отрочета, които бяха пращани да учат в гнилия запад, разбира се, това не им се е налагало и те успешно се завърнаха като юпита под крилото на царо, за да довършат делото на родителите си.

Що се отнася за управлението, вие имате ли си и най-малка идея как се управлява държава в чиято администрация и силови ведомства на всички нива комунистите са оставили своите верни дългогодишни другари? Държава доведена до икономически крах (най-вероятно умишлено) от същите тези комунисти? На фона на това, костовото упраление е най-успешното което България е имала в своята история. Мога да продължа да изреждам, но за кухите ви лейки, уви, Костов ще си остане злодеят на нашето време.

Ако пъкленият ход на комунистите с царя не беше минал, Костов щеше да има още един мандат и България сега щеше да е друга. Идеята на пропагандата е, младите да не гласуват. Защото те няма да гласуват за БСП, но могат лесно да бъдат отказани от гласуване. Затова са и всички скандали напоследък – за да се задейства мантрата “всички са маскари”. Добре е, че сега има Интернет – може би този път няма да успеят.

..

Толкоз помия по адрес на друг български политик 100% не се е изливала. И ви казвам, че управлението на Костов приземи България в една друга орбита, то даде ход на ориентацията на държавата към Европа, а не към мадър Русия. Ако не беше Костов – нито ЕС, нито НАТО нит’ Шенген..