Движение за национално единство и социална справедливост /ДНЕСС/

Софийският градски съд вписва в регистрите Движението за национално единство и социална справедливост /ДНЕСС/ в края на 1999  г.

Иван Татарчев е председател на ДНЕСС. Негови заместници са Николай Куртуклиев - син на генерал-лейтенант от пехотата на царската армия, и лидерът на Националния монархически форум Иван Петров.

Главен секретар е Маргарит Мицев.

В движението членуват известни юристи, лекари, архитекти, писатели,търговци, банкери, частни производители и работници.

В националния партиен съвет са включени 13 души, сред които бивши шефове в прокуратурата от времето на Татарчев - Лилко Йоцов, Емил Карамфилов и Божидар Колев.

Не сме движение на прокурори, не ни сравнявайте с движението на ревизорите "Гергьовден", заяви Мицев. Той уточни, че ДНЕСС не е алтернатива на ВМРО, въпреки че Татарчев беше почетен председател на организацията, обяви Мицев..Новото движение си поставя по-широки цели - да стане модел на националното единство.

По думите на главния секретар Мицев ДНЕСС е самостоятелна политическа,общобългарска партия. Програмата й е умерена. Целта на ДНЕСС е присъединяване към европейските структури, но "не само това, което прави СДС", а и за балансирана външна политика, интеграция с Япония, Китай, Русия и Украйна.По думите на Мицев ДНЕСС има изградени структури в Силистра, Русе, Варна,Видин, Пазарджик, Дупница и др. ДНЕСС ще участва в парламентарните избори.

 

/януари 2000/