Огласено във "Фейсбук"

21 януари 2012

 

Roza Dimitrova

 

На вниманието на новия партиен председател Лютви Местан:

Уважаеми г-н Лютви Местан,

моля Ви спрете да говорите за етническа омраза, която ние българските жени-майки не познаваме. За нас БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ всеки живот е безкрайно ценен, без значение от етнос и религия. Не се заигравайте с огъня в името на някакви неоправдани цели. Сложете България и българският НАРОД над всичко. Показателен е факта, че всяка БЪЛГАРСКА МАЙКА беше потресена както от действията на похитителя, така и от висшите мъже на Вашата партия, които упражняваха насилие над вече неутрализирания Октай Енимехмедов с парламентарните си обувки. Наш дълг е да уважаваме закона и трябва Българският Съд да се произнесе за двете страни.

Г-н Лютви Местан, Вие поискахте международен съд, а аз от своя страна Ви питам – Вие международен гражданин ли сте? Чий гражданин сте?

Ако Вие не уважавате Българският Съд, какъв пример ще дадете на българите??? Болеете ли за България? Милеете ли за България? И, ако е така – покажете го!!! Да стоиш в Парламента и да поучаваш е лесно, но живота нито на българите, нито на етническите общности, не е лесен и Вие ще ми кажете ЗАЩО? Вие сте 24 години в Парламента и отговора навярно го знаете!

В доклада на конгреса аз не чух за болката Ви към живота на българите. Защо не запознахте Вашите гости на конгреса с нелекия живот на БЪЛГАРИТЕ? Нима не знаете и аз трябва да Ви кажа, че има граждани, които живеят с по 122 лв. Пенсии. Вас за това боли ли Ви?

Искам да питам до кога ще се надлъгвате в медиите колко са безработните в България? Искам да питам защо България е първа по смъртност в ЕС?

Искам да питам разтревожени ли сте, че 2012 г. е с най-ниска раждаемост от 1945 г. насам? Искам да питам още, какво направихте за българските майки, за да се увеличи тази раждаемост? Попитахте ли родителите как се чувстват без децата си, които са емигрирали? Попитахте ли, българските граждани, които са емигрирали как се чувстват? Какво мислите за българските граждани, които с месеци не са си получавали заплатите? Тъжно е, че и учениците се присъединяват към стачката на родителите си – това тревожи ли Ви? След 24 годишно пребиваване в Народното Събрание, колко пъти поставихте въпроса за отпускане на средства за животоспасяващи операции на деца, които ежедневно текат по форумите и по националните телевизии? Как спите г-н Лютви Местан? Спите ли въобще, защото аз не мога да спя?
Г-н Местан, знаете ли колко болни има в държавата? И, защо?

Г-н Местан, искам да Ви попитам, когато Вие отидете при един български лекар, усетили ли сте пренебрежение за това, че сте от друг етнос, защото българските граждани нямат проблеми с никакви етноси. Дори твърдя, че са братя и сестри и имат еднакви тегоби. Политическите елити може да имат проблеми за разпарчосване на държавата, но българският народ и етносите нямат – уверявам Ви!

От високата трибуна на Вашият конгрес, който аз много уважавам, Вие се обърнахте към светът, но по-редно е да се обърнете към БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД и да му се извините! Човек може да излъже целият СВЯТ, но НЕБЕТО – няма как да излъже!!!