Венелина Гочева 2

 

 

Венелина Гочева, която официално от днес е управител на пресгрупата "Медийна група България Холдинг" издаваща вестниците "Труд" и "24 часа" преди десетина дни е учредила собствено дружество.

От Търговския регистър става ясно, че на 20 август Венелина Гочева е учредила заедно с Димитър Димитров дружеството "Нюз Про" ООД. Гочева е основен акционер в дружеството, което има като предмет на дейност информационна, рекламна програмна, импресарска и маркетингова дейност, издателска, предпечатна и печатна дейност, сделки с интелектуална собственост, търговско представителство, посредничество и комисионерство, придобиване и разпореждане с дялове и акции в други дружества, както и всяка друга дейност, незабранена със закон.

Дружеството е вписано в Търговския регистър на 29 август, а негов управител е Венелина Гочева. Съдружник на Гочева е адвокат Димитър Маринов Димитров, който е бивш изпълнителен директор на "Феста Холдинг". Той е бил и в надзорния съвет на ТБ Инвестбанк, като представител на холдинга на Петя Славова, показва справка в Търговския регистър съобщава "Капитал". Дружеството "Нюз Про" ООД е регистрирано на същия адрес, на който се намира кантората на Димитров - на столичната улица "Три Уши".