Оставете хората на мира

Рухването на тоталитарния комунизъм беше за историческа поука. Той беше установен на основата на анализите на Карл Маркс, публицистичните и политически разсъждения на Енгелс и Ленин, както и на политическата деятелност на Ленин и Сталин.

Поуката от рухването беше проста - човешкото общество е спонтанно развиваща се система и опитите то да бъде отклонено в развитието си чрез сила на основата на анализи, прогнози, проекти и прочие, рано или късно води до катастрофа. Нито обществото, нито човека са кабинетни измислици. Последного изречение го говоря и пиша от петдесет години къде ли не, включително по БНР, БНТ и масовия официозен печат преди 10 ноември 1989. По-късно и другаде. Сега го пиша и във Фейсбук.

Циганите са цигани и нищо особено няма да се получи от циганията, ако бъдат наречени роми. Това е най-малкият ни проблем.

В биологическия homo sapiens, в семейството homo и във вида човек има два пола - мъжки и женски. В своето чифтосване мъжете и жените възпроизвеждат човека. И най-големият гей е роден от такова чифтосване.

Идиотщина е случаят Кончита Вурст. Едно е да бъдем съобразителни, състрадателни, милосърдни, грижовни, внимателни към различните по рождение човешки индивиди. Съвсем друго е да правим реклама на различието и да му се подчиняваме.  Подчинението, промяната на условията на живот и социализация на не-различните, за да се чувстват уютно различните, не е борба с ксенофобията и възпитаване на толерантност. Това е глупост! Новият марксизъм-ленинизъм-сталинизъм, който не обещава райско бъдеще, но твърди че това е хуманистичното настояще. Който се отклони - бой по главата. Роди се новият конформизъм. Бъдете убедени, че сме открили адовите двери. 

Обществото и човекът не могат да се измислят и силово променят, ако целта не е те да бъдат физически унищожени. Да се разказва, чете, говори за новите идеи - това е добро! Да се насилват хората и обществата под "мека" или "груба" форма, е зло. 

Новото идва отвътре на човека, множеството от човеци. Той (Те) е премислил, преживял, стигнал е до него и започва да го реализира. Ако индивидите не вършат нещо доброволно в обществото, то не се получава.

Въпросът - Какво ще става в тъй нареченото глобално общество, не може да получи верен отговор от какъвто и да е кабинетен анализ, бил той индивидуален или екипен. Независимо дали "новите идеи" ще се налаг от Супер сила, друга Велика сила, от мафиоти, от обичайни мутри, от бивши и/или днешни ченгета.

Отговорът ще бъде даден от свободния човек, който знае какво е глад, грижа за дете, самота, старост, болест и смърт.

Оставете хората на мира и им дайте елементарните условия, че държавата гарантира техния живот, чест, собственост и достойнство да се прехранват с труда си!