Път: : Кой кой е : К

Владимир Кисьов

Владимир Кисьов е роден на 30 септември 1947 год. в София.

Завършил е Немската гимназия в София и Висшия машинно-електротехнически институт в София, специалност "Радиотехника". Работил е като научен сътрудник в същия институт.

През 1992 г. е назначен за главен експерт в Министерството на промишлеността и е отговарял за преговорите за асоцииране на България към ЕС.

От 1997 до 1999 г. е зам.-министър на промишлеността в правителството на ОДС, оглавявано от Иван Костов, и член на Съвета за закрила на авторското право и председател на Комисията за лицензиране на компактдискове.

На 21 януари 1999 г. е назначен за зам.-министър на външните работи, отговарящ за интеграцията в ЕС. Една година по-късно е назначен за секретар на Съвета по европейска интеграция към Министерския съвет, председател на Координационния съвет за подготовка за присъединяване към ЕС и заместник на Главния преговарящ с ЕС.

На 15 юни 2000 г. правителството го назначи за Главен преговарящ с ЕС, като си запазва поста на зам.-министър на външните работи, отговарящ за евроинтеграцията.

При обсъждането на кандидатурата му в парламента, нито една от опозициoнните сили не се обяви против неговите качества и възможности, въпреки че предложи свои кандидати.

След парламентарните избори през юни 2001 г., спечелени от Национално движение Симеон ІІ, е заместен на поста главен преговарящ с ЕС от Меглена Кунева, а след местните избори 2003 е избран за председател на Общинския съвет на София.

Член на Управителния съвет на Фондация „Европейски институт”, София, член на Управителния съвет на Фондация „Лале”, член на Управителния съвет на Асоциация на градовете, член на Комитета на регионите, член на Бюрото на Комитета на регионите, член на Комисията по политика на териториалното сближаване, член на Комисията CIVEX, член на работната група Западни Балкани член на бюрото ЕНП към Комитета на Регионите

Хоноруван преподавател в СУ „Климент Охридски" и УНСС ,София по международни отношения и водене на преговори.

Носител на множество награди: Орден за заслуги на Република Малта, на Кралство Дания и на Кралство Швеция. Удостоен със сребърния почетен знак на Министерството на външните работи на Република България.

Женен, с едно дете.

Владее немски, английски и руски езици.