ОПЕРАЦИЯ "ФАЛШИФИКАТОРИ"


ИЛИ ХРОНОЛОГИЯ НА РИМЕЙКА НА БУКУРЕЩ -1989

Евгений Михайлов

Мая Манолова днес изплю камъчето за дълго подготвяният заговор под кодовото име "ФАЛШИФИКАТОРИ" .Той е планиран от стратезите на и зад БСП,като дългосрочна подготовка за обявяване на изборните резултати за ФАЛШИФИЦИРАНИ и непризнаване на изборна победа на ГЕРБ.
Планът е актуализиран по спешност по ,след като правителството на Бойко Борисов изненада всички с оставката си още след началото на февруарските протести.
Приказливата Мая Манолова призна в предаването "Лице в лице" по БТВ, че интереса на БСП към печатницата в Костинброд датира от 18 април тази година.
Датата не е случайна.Точно по това време,от средата на месец април БСП започна чрез ежедневни пресконференции и медийно облъчване да лансира тезата,че изборите на 12 май ще бъдат ФАЛШИФИЦИРАНИ. Ръководни представители на БСП и лично Сергей Станишев ежедневно отправяха заклинания,че ГЕРБ може да спечели предсрочните парламентарни избори единствено и само чрез ФАЛШИФИКАЦИИ.
Станишев и други червени партийни функционери настояваха за отстраняването на проф. Михайл Константинов от държавната фирма"Информационно обслужване" поради съмнения,че щял да ФАЛШИФИЦИРА резултатите от изборите.Сергей Станишев странно настървено натякваше това внушение за ФАЛШИФИЦИРАНЕ ден след ден.
Лютви Местан започна охотно да приглася на това твърдение,но го обогати с призивът за съставяне на програмно правителство на националното съгласие, независимо от изборните резултати .
Иван Костов също поиска оставката на проф.Константинов и се обиди,че са му отнели първенството на идеята за програмно правителство.Но и Костов заговори за ФАЛШИФИКАЦИИ...И трите партии-БСП, ДПС и ДСБ категорично се обявиха против ново правителство на ГЕРБ. Нещо повече,убедено твърдяха,че ГЕРБ може да спечели изборите само чрез ФАЛШИФИКАЦИИ!
Думата ФАЛШИФИКАЦИЯ стана парола на партньорите.Активно се включи и хорът на политсоциолозите Кольо Колев, Кънчо Стойчев, Анрей Райчев. И те ежедневно внушаваха,че ГЕРБ не трябва,а и не може да спечели изборите.Започнаха да лансират прогнози с изравнени резултати между БСП и ГЕРБ. Нахвърлиха се с невиждана ярост и обвинения във ФАЛШИФИЦИРАНЕ на социологически данни срещу Мира Радева,която си позволи да покаже проучване на МБМД със значителна преднина на ГЕРБ (по същото време и други агенции бяха получили същите резултати,но не посмяха да ги оповестят).
Кънчовците също знаеха,че това са реалните данни и за това без да крият политическите си пристрастия ежедневно яростно и със зачервени лица обясняваха,че ГЕРБ готвят ФАЛШИФИКАЦИИ. "ФАЛШИФИКАЦИЯ" беше ключовата дума,която ежедневно се повтаряше в продължение на един месец.Толкова често,че всички да свикнат с мисълта,че това е неизбежно.
Другите компромати - флашките и "подслушването" бяха представени като основни теми,но всъщност бяха отвличащ вниманието фон,нещо като артилерийска подготовка преди главната атака.Тогава залисани в споровете за подслушването,дори не се разбра,че единственият подслушван е самият Бойко Борисов.
Но всичко ,което се случваше в неспиращите черни ПР акции работеше в полза на реализирането на основната операция "ФАЛШИФИКАТОРИ". И при записите от подслушването на Бойко Борисов и другите подхвърлени "СРС"компромати,основният спор беше истински ли са или ФАЛШИФИЦИРАНИ.
През този месец обществеността беше накарана не само да свикне,че изтичането на информация е нещо нормално за българските спецслужби и правоохранителни органи ,но и да приеме ФАЛШИФИКАЦИИТЕ като част от ежедневието. За да се засили загрижеността за честността на изборите и пресичане на възможностите на ФАЛШИФИЦИРАНЕ на изборните резултати , БСП покани австрийска фирма за паралелно преброяване.
Разходите за хонорара от над 140 000 евро за услугите на фирмата пропорционално си поделиха БСП, ДПС,АТАКА,ДСБ, ДБГ.Те всички ,бяха загрижени да се не се допусне преброяването да бъде ФАЛШИФИЦИРАНО. Същите партии,които набедиха за ФАЛШИФИКАТОР проф.Константинов.
Мантрата за ФАЛШИФИКАЦИЯТА тегнеше като дамоклев меч над приближаващите избори.Седмица преди изборите всички дъщерни агенции на мултимилионерите голфъри Кънчо и Андрей ,започнаха да публикуват ден подир ден проучвания и прогнози за изравнен резултат между ГЕРБ и БСП.
Най "изравнени" бяха в петък 10 май-ден преди денят за размисъл.Изследванията на другите агенции публикувани на 9 и 10 май бяха обявени в петък от Кънчовците за ФАЛШИВИ. Сега разбираме,че в петък-10 май Мая Манолова е внесла сигнал до прокуратурата,че в печатницата в Костинброд се намират бюлетини, с които ГЕРБ се готви да ФАЛШИФИЦИРА изборите.
Пчеличката Мая е написала това внушение в сигнала си,който по-скоро прилича на донос-там изрично е посочено,че собственика на печатницата е активист на ГЕРБ и следователно ГЕРБ ще използват допълнително отпечатани бюлетини за ФАЛШИФИЦИРАНЕ на вота в неделя. Прокуратурата незабавно се задейства по сигнала и заедно с ДАНС още в петък правят оглед на печатницата.Операцията се пази в пълна тайна,даже и от ГДБОП.
Но не и от телевизията на Дилян Пеевски -ТВ 7!Телевизията е определена за медиен партньор на операция "ФАЛШИФИКАТОРИ",а директорът й Бареков за главен изпълнител.Сега разбираме и,че разстановката на екипите на ТВ 7,която трябваше да нанесе финалния удар на операция "ФАЛШИФИКАТОРИТЕ", е планирана още от петък.
В събота 11 май-деня за размисъл, екипите и репортерите на ТВ 7 координирано започнаха да предават съобщения и новини от различни точки в София,Костинброд и други градове на страната.Започна се с новината,че в 5.30 часа сутринта е "поставен взрив върху колата на кандидат депутат на БСП от Петрич".
Продължи с въоръжения грабеж в дома на председателя на ДСБ в Драгалевци(съобщението за опита за въоръжен грабеж се появява за първи път на партийната страница на Иван Костов в социалната мрежа "Фейсбук" в 8.30 часа).Екипът на ТВ 7 се озовава първи на местопрестъплението и успява единствен да вземе интервю от изплашения партиен водач.
Инцидента е представен от развълнуваната репортерка като"опита за атентат" срещу Иван Костов,и сравнен от ТВ 7 с "атентата" срещу Ахмед Доган ,който също беше разигран пред телевизионните камери.Зрителите на ТВ 7 научиха,че и двамата политици "станали жертва на атентати,защото и двамата били противници на Бойко Борисов" според телевизионния коментар.
Към обяд гръмна скандала с бюлетините от печатницата в Костинброд, подготвени за ФАЛШИФИЦИРАНЕ на изборите.И тук екшънът се разви с пълната си сила.Бареков тържествено обяви,че телевизията му ще разкрие страхотна афера за ФАЛШИФИЦИРАНЕ на изборните резултати.На екрана потекоха надписи: "ГЕРБ подготвят ФАЛШИФИЦИРАНЕ на предсрочните избори".
По нататък денят с ТВ 7 заприлича на студиото на румънската телевизия от декември 1989. Бареков и неговите репортери задъхано и с ФАЛШИВ патос започнаха да "разкриват заговора на ГЕРБ за ФАЛШИФИЦИРАНЕ на вота на българските граждани". Включване от Костинброд ни показа печатницата обградена от жандармеристи,но смелия Бареков с риск за живота си разказваше на зрителите "потресаващите новини" от които научихме,че собственикът на печатницата-общински съветник от ГЕРБ е арестуван и отведен,а от печатницата са иззети 350 000 бюлетини, приготвени Цветан Цветанов за експедиране към изборни секции в страната за ФАЛШИФИЦИРАНЕ на резултатите в полза на ГЕРБ.
Започнаха да се редят версии,че на бюлетините номерът на ГЕРБ-15 е зачеркнат със знак Х .Възмутени зрители и политически лидери се изреждаха да коментират вероломния опит за покушение срещу българската демокрация,замислен от щаба на ГЕРБ. От различни точки на страната потекоха възмутени коментари от опита за ФАЛШИФИЦИРАНЕ на изборния резултат.
Политсоциолозите на БСП започнаха да правят връзка между"онези предизборни прогнози" и готвената ФАЛШИФИКАЦИЯ. Малко по-късно пред очите ни се разигра финалната част от операцията ,в която драматично се включиха Сергей Станишев, Лютви Местан, Иван Костов. Заговори се за държавен преврат,насилствено завземане на властта,отлагане на изборите,непризнаване на готвените ФАШИФИЦИРАНИ резултати. Волен Сидеров беше сдържан в реакцията си и поиска свикване на Съвета по национална сигурност при Президента.
Новинарските емисии на всички медий бяха заляти от прецитиране на страховитите разкрития на Бареков за готвената от ГЕРБ гигантска ФАЛШИФИКАЦИЯ!!!...
Но някъде тук актьорите преиграха с ФАЛШИВИЯ патос и изложиха на риск дълго подготвяния предварителен замисъл.
Четири месеца БКП/БСП/ДС подготвяха почвата за непризнаване на изборите и за така мечтаното правителство на "националното съгласие".ДПС,ДСБ,ДБГ и др. усърдно им помагаха.Накрая си намериха и медиен изпълнител,разчитайки на късата памет на възрастните или на незнанието на младите в България.
ТОВА,КОЕТО НАПРАВИ ТВ 7 БЕ ПОВТОРЕНИЕ НА РУМЪНСКАТА ТЕЛЕВИЗИОННА "РЕВОЛЮЦИЯ"(ПРЕВРАТ) ОТ ДЕКЕМВРИ 1989 ГОДИНА...И ТОГАВА ЗАД КАДЪР СТОЯХА СЪЩИТЕ СЦЕНАРИСТИ И СЪЩИТЕ СПЕЦСЛУЖБИ!
Цялата телевизионна "румънска революция" беше телевизионен театър организиран от КГБ и Сикуритате(румънската ДС).Но тогава захласнато гледахме и разбрахме истината за ФАЛШИФИКАЦИЯТА едва месеци по-късно!Но беше късно...
Те (същите български и чужди спецслужби) използваха съботата 11 май-деня за размисъл и организираха този РИМЕЙК по ТВ 7(който започна от сутринта от дома на Костов,мина през Костинброд ,за да завърши пред Партийния дом с "масово народно недоволство" предвождано от Йоло Денев ) .
Прокуратурата подпомогна насажданите твърдения за ФАЛШИФИКАЦИЯ с двусмислено прессъобщение, даващо възможности за свободни интерпретации и спекулации от страна на БСП и другите заговорници.Много хора се подлъгаха и повярваха,че ГЕРБ наистина готви ФАЛШИФИЦИРАНЕ на изборите!!!Но не чак толкова много,колкото се надяваха авторите и сценаристите на операция "ФАЛШИФИКАТОРИ".Може би защото в неделя беше празника на свети Тома!? Тома неверни....
Неделята беше ден за отрезвяване .Но предаванията и внушенията на ТВ7 за ФАЛШИФИКАЦИЯ не спряха през целия ден.Много избиратели бяха повлияни от тази бепардонна медийна ФАЛШИФИКАЦИЯ!Въпреки тово резултатите от изборите бяха категорични,но изненадващи за някои от участниците в операцията,които не можаха да прескочат бариерата от 4%. Дори Кънчо,Кольо и Андрей не помогнаха, въпреки старателното завишаване на процентите на всички с изключение на ГЕРБ. До последния момент Кънчовците поддържаха илюзията,че процентите на БСП И ГЕРБ са изравнени, оставяйки мръснишкото съмнение,че ако ГЕРБ спечелят,то това ще е в резултат на ФАЛШИФИЦИРАНИ резултати от "онези"бюлетини.Но наистина преиграха....
И постепенно хората започнаха да разбират,че всичко е било постановка.Днес окончателно маските паднаха!
Мая Манолова се изпусна в старанието си да се самоизтъква и издаде замисъла,а и авторите на операция "ФАЛШИФИКАТОРИТЕ".
А прокуратурата?! Днес прокуратурата разигра спектакъл и с ФАЛШИВА изненада запита чрез същисаните медий :" странно е защо една партия се почувствала засегната и се била припознала" в този скандал. Прокуратурата се направи ,че не е забелязала това ,което в продължение на 24 часа се разигра пред телевизионните камери и очите на целия народ. Все едно в събота не бе грубо погазена Конституцията и потъпкан Закона. И че,разиграната постановка"ФАЛШИФИКАТОРИТЕ" преобърна цялата предизборна ситуация. Законът и Конституцията бяха погазени не само от Бареков и ТВ 7 ,но и от Станишев и Местан ,които с груба партийна пропаганда, демагогия и ФАЛШИФИЦИРАНЕ на фактите , създадоха усещане ,че страната е изправена пред катастрофичен противоконституционен сценарий ,замислен от ФАЛШИФИКАТОРИТЕ от ГЕРБ !
Световните медии гръмнаха с новини за ФАЛШИФИЦИРАНИ избори в България!Влезнахме в световните новини.Окаля се името на България! И до момента повечето хора си мислят,че ФАЛШИВАТА новина е била истина...
Но прокурорите на днешната пресконференция и дума не казаха за създадената и с тяхна помощ ФАЛШИВА тревога.Прокуратурата днес пред телевизионните камери,включително и на ТВ 7 бе в безпомощно състояние!
Водещите прокурори с аматьорски ФАЛШ разиграха не телевизионен театър,а телевизионен цирк, изкарвайки като фокусници от разни пликчета , разни бюлетини, без да кажат най-важното.Гузно се опитваха да се измъкнат от грандиозния скандал,който сътвориха покрай двусмисленото си съботно съобщение и последвалото още по двусмислено неделно. Главният прокурор беше притеснен,но в един момент се разсърди на инат на някого...
Борис Сарафов си смучеше от пръстите несъстоятелни аргументи,че имало приготвени в излишък бюлетини за различните градове и убеждаваше във възможността от ФАЛШИФИКАЦИЯ... Публиката се подсмиваше защото знаеше,че за всеки избирателен район има различни бюлетини и съответно излишък , и макалатура. Роман Василев се потеше, показваше с показалка във въздуха нещо и съвсем се оплете без да каже нищо логично...
Срамно беше да се гледа гъненето на тези ,които трябва да се борят с тежката организирана престъпност.И пред очите на цялата публика стана ясно, защо мафията се чувства толкова уютно в България!А и авторите на операция "ФАЛШИФИКАТОРИ"...!

 
http://www.facebook.com/boyko.borisov/posts/10151595428062042