Първанов: Ако ГЕРБ е машина за избори, БСП е машина за конгреси

Първанов: Ако ГЕРБ е машина за избори, БСП е машина за конгреси
автор(и): Труд онлайн

"Ролята на партийния апарат в БСП нараства. Апаратът, назначен от екипа на председателя, прави всичко възможно да се възпроизведе", каза Георги Първанов, президент на България от 2002 до 2012 г., на пресконференция.

"Ако ГЕРБ е направила машина за избори, БСП е направила машина за конгреси", каза Първанов. Според него има много делегати за конгреса, които са избрани служебно и делегираното членство се превръща в проблем.

Има откровени гафове, които могат да създадат проблеми при регистрацията на БСП за изборите, смята Първанов.

Той посочи, че трябва да се засили пряката демокрация в БСП чрез пряк избор на председател на партията.

„Председателят казва, ако председателят се избира пряко, то неговата роля ще стане прекомерна над сегашните органи на партията. Питам, като се избира президентът пряко, това поставя ли го над парламента. Не", коментира Първанов изявление на Сергей Станишев.

„Продължава да се внушава, че БСП не е лидерска партия, тя е идейна, програмна. Но това не поставя под съмнение необходимостта БСП да има силен лидер", каза Първанов.

Той заяви, че в последните пет избора БСП е правила лидерска кампания. На пресконференцията след президентските избори лидерът на Сергей Станишев е говорил 80% от времето, а кандидатът за президент - само 5 минути, каза Първанов.

"Аз не се притеснявам от черния пиар. Някой, ако мисли, че може да ме разколебае, много греши. Аз на бой нося. В политиката съм повече от 20 години, преживял съм тежки кампании, изправял съм се срещу Иван Костов, Петър Стоянов, Бойко Борисов. Ей Богу, такава грозна кампания на обругаване, за първи път ми се случва. Това не е приятелски огън. Моят екип твърди, че повече от един милион са хвърлени в тази кампания", коментира Георги Първанов.

Той попита какво печели ръководството на партията от тази кампания. „Твърдя, че ще успея. Аз нямам друга алтернатива освен да бъда в БСП. Разцепления, други варианти - не са възможни. Аз твърдя, че имам реалния успех. Ще общувам пряко с партията. Очевидно не се получава, а и не разчитам на посредничеството на Националния съвет. Има видим стремеж да бъда изолиран", каза Първанов.

Той заяви, че ще предложи пакет от мерки, които да гарантират честен и прозрачен конгрес. Според него има вероятност за манипулиране на избора за лидер на партията.
Георги Първанов заяви, че не може да каже кой плаща черния пиар по негов адрес. „Нямам съмнение, че става дума за един ресурс, който се инвестира в строго определена посока. Неслучайно бяха мобилизирани наново голяма част от подлеците на прехода, за да дадат своето мнение по мой адрес. Това се случва периодично, на всеки шест месеца", коментира той.

„Не гледайте на моето връщане в политиката като на нещо трайно и дългосрочно. Когато влязох първия месец на „Позитано", вече се оглеждах кой да ме наследи, един от тях беше Сергей Станишев. Това трябва да прави всеки лидер в момента", каза Първанов.

По думите му политици от неговото поколение трябва да мислят за своето оттегляне. "Моето връщане в политиката е, защото смятам, че нещата в държавата стоят зле", допълни той.

"Имам амбицията и твърдя, че с екипа, който ще сформирам, можем да победим ГЕРБ", посочи Георги Първанов. Той бе категоричен, че на следващите избори може да постигне по-голям резултат срещу Бойко Борисов, отколкото Сергей Станишев.

"Най-важното за спечелването на изборите е необходимост от дълбока решителна промяна на БСП. В БСП има застой. Има идеен застой в цялата европейска левица", каза още Георги Първанов при представяне на книгата си „Позиции и идеи".

Една от основните теми на книгата е как БСП да спечели изборите, каза Първанов. Той обясни, че книгата се е родила в хода на отчетно-изборната кампания на партията.

„Основните идеи, позиции бяха формирани в диалог с българските социалисти, с медиите. Около началото на кампанията от всички нива много настойчиво се поставяше въпросът за реален дебат. Внушаваше се, че отсъства такъв дебат", отбеляза Първанов.

„Имам претенцията, амбицията, голяма част от казаното в книгата да е казано за първи път. За съжаление ще отбележа, че не всички идеи бяха подложени на дебат. Ръководството маркира темите, но не влезе в дълбочина", посочи той.

„Ние трябва да се замислим върху идеята за една нова роля на социалната държава - превантивна, а не да тичаме след събитията и да лекуваме проблемите. Смятам, че в психологически план БСП има проблем, който се задълбочава всяка година. Има тенденция за превръщане на БСП в своеобразно културно гето", каза още Първанов. "Организационните промени в БСП не се реализират", посочи той.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
» Кирил Добрев: Война e! Първанов е спасителят за БСП
» Стига с Ламбо на всеки километър!
» Неискрени са призивите за диалог
» Уговарят Ламбо да отказва Сергей Станишев
» Кой сега носи на бой?
ЕТИКЕТИ: Георги Първанов БСП


 
СПОДЕЛИ:    Twitter     PROBOOK     Сподели     Приятел   
Добави коментар Коментари (60)


"WAKE$HELP"CO & W.A.D. 08:29 Понеделник 14 май 2012
Времето, за разлика от Парите, не се Натрупва.Ако се Чувствате добре, не се Безпокойте - ще го Преодолеете.Никой не бива да бъде Изключение. Ако се живее сред Луди хора, Трябва да се научи какво е Лудост.Маймуната си остава Маймуна, Дори и да е Облечена с костюм и вратовръзка.Учените глупаци са най-лошите Глупаци.Нищо на този свят не може да се извърши без грешки, Защото глупациТЕ са така Изобретателни! С отстраняване на Причината изчезва и Следствието.Приятно - ще бъде този миг, който Не Очакваш.Хората повече вярват на Очите си, отколкото на ушите си.Необходимостта Не Знае Закон.Брадата Расте, а главата нищо Не Знае.ВРЕМЕТО ВИ ... СВЪРШИ.Приятно Прекарване.Съвет - Чест е не да попаднеш в Рая, а да те Изгонят от Ада.


"WAKE$HELP"CO & W.A.D. 08:28 Понеделник 14 май 2012
ВРЕМЕТО ВИ ... СВЪРШИ 2012 - За политициТЕ, поради техниТЕ Безумни Действия и на Гражданите - за тяхноТО БезУмно БезДействие!


W.A.D.Времето Ви ...Свърши -2012- 08:27 Понеделник 14 май 2012
У нас има ли Демокрация? Буквалното значение на думата „Демокрация“ е „Народовластие“.У нас е Представителна Демокрация!- гласоподавателят Избира свои Представители, които се събират в законодателни или изпълнителни органи.Там ТЕ могат да извършват функции, за които гласоподавателят не ги е натоварил директно: участие в специални комисии, подготовка на проектозакони и гласуване на закони, Но по Собствено Усмотрение в Съгласие със Собствената им Съвест.Този тип Демокрация е Безсмисленна Днес у нас, но е най-добрият Начин за Манипулация, Използван от политициТЕ до Сега.Докато у нас не бъде Приета Пряката Демокрация, която е Лесно Осъществима в 21 в. чрез електронните комуникации и идентификацията, всичко Безсмисленно, което е до Сега, ще се Повтаря Отново и Отново.Засега от 23г. до Днес имаме само "Мутрокрация". Единственият Начин да Имаме Демокрация, това е Пряката Демокрация! - Защото вече политициТЕ ще Подлежат на Постоянен, Пълен и Прозрачен Контрол от страна на Гражданите! У нас Демокрация Нямa!


W.A.D.Времето Ви ...Свърши -2012- 08:26 Понеделник 14 май 2012
Времето настъпи...За политициТЕ у нас от преди 23г. до Днес, да наметнат бял чаршаф и бавно да поемат към политическите гробища, защото Там е Мястото на политическите трупове.РБългария е на Последно място в ЕС и още по-лошо в Цяла Европа и най-лошо - Ние сме на Последно място в Целият Свят! Къде е причината за това? - Правилно в "НашиТЕ" "Представителни" политици до Сега.Техният Резултат от работата им за 23г. до Днес е нула 0, даже е още по-зле, защото е две нули 00.Гражданите са Длъжни при Този Резултат - просто да Пуснат Водата след ПолитициТЕ! ПВП! Граждани - Не забравяйте да Пуснете водата, защото Иначе ще има Голяма смрад! Във Властта и по Конституцията на РБългария е Гражданите да Наложат Пряката Демокрация. Действайте,Повтаряме Действайте Граждани.Цялата Власт е Ваша, а не на "представителниТЕ политици"!


W.A.D.Времето Ви ...Свърши -2012- 08:25 Понеделник 14 май 2012
Човекът е Обществено животно.Цялата власт произтича от Народа и никога не се Връща към него.На бедните хора не им достига много, на алчните - Всичко.Няма значение дали сТЕ се продали или са Ви купили - все ще трябва да си го отработите Като проститутка.Когато Ви набиват нещо в главата,обикновено Ви изкарват Акъла.И Важните Клечки са от дърво.Утре, утре, винаги Утре и така минава Животът за Теб.Търговците и ПолитициТЕ продават това което не са Направили,крадците и ПолитициТЕ - това което не е Тяхно,проститутките,ПолитициТЕ и ЖурналистиТЕ - това което Не Би Трябвало да Продават.Кой още Твърди,че светът не се крепи на Търговията? Лошо живеят тези, които Смятат, че ще живеят Винаги.Който Изгуби Честността си, не може повече Нищо да изгуби.Каква полза могат да донесат Само законите там, където няма Нравственост? Отначало ли е нищо - и нататък Нищо.Всичко само се Изменя и нищо не се Губи.Усмихвайте се... Утре ще бъде по-зле.Докогато това е истина,това ще е Истината!


arhar 08:18 Понеделник 14 май 2012
Гоце отново каза, че не бил агент на ДъСъ ... Истината ли каза Гоце или излъга за пореден път ? А може би Гоце никога не е бил апаратчик на ДъСъ, а всичко това е една партенка, пусната от Станишев ? Говори се, че Гоце имал луксозен хотел в Белчин баня ... А може би Гоце няма хотел , а си има само една панелка и отново Станишев пуска партенки по негов адрес ? Не е важно какво казва Гоце ! Важно е кой вече му вярва !


Огорчен 08:25 Неделя 13 май 2012
Аааа, защо си мисля че всички които се заяждате с Първанов, скачахте с иванча мангасарчето в знак че не сте комунисти?? Истинските комунисти или социалисти знаят, че партията е задължена на лидера си, който от остатъците на БСП събра пъзела и се получи така, че се спечелиха президенски избори, във фокуса на еуфорията фокосника стана Президент а от ръкава си извади едно зайче и го остави за заместник!! Следствие на вихара от ефорията зайчето стана премиер, но не напусна шапката на фокусника, СЕГА ЗАЙЧЕТО ОТ ШАПКАТА СЕ ВЖИВЯВА В РОЛЯТА НА ФОКУСНИКА, в това се състои пародията на фокуса и тия които подържат зайчето. Аз отдавна не плащам чл.внос в тая партия.... партиите както и религиите, им загубих доверие, казах!!!!!


kiko 02:33 Сряда 09 май 2012
BSP E MA6INA ZA LAINA !!!
VONYATA SE RAZNASYA........ 02:21 Сряда 09 май 2012
VONYATA NA SKAPANI KOMUNISTI STAVA VSE POVETCHE I POVETCHE...........MNOGO RAZOTCHAROVANI IMA SE RAZBIRA PO DOLU OT KOMENTARITE.................


boro 01:17 Сряда 09 май 2012
Сега се разбра колко струват червените крадливи кучета.Щом си въртят кирливи номера помежду си, и то на най високо ниво, можем да си представим как манипулират други, извън тяхната глутница.Готови са на всичко само и само да запазят кокала и това се извършва за съжаление на наш гръб.Време е да покажем дали сме хора или МЪРША.

Елеонора 01:16 Сряда 09 май 2012
Първанов загуби доверието и на малкото си привърженици . Трябваше да се държи мъжки , а не така подмолно в битката за лидерският пост


111 12:44 Сряда 09 май 2012
Спора между Станишеф и Гоце е на кого принадлежи най-големият АВТУРСКИ проект - Тройната коалиция.


kkk 12:19 Сряда 09 май 2012
"Имам амбицията и твърдя, че с екипа, който ще сформирам, можем да победим ГЕРБ", посочи Георги Първанов, ако в екипа ти влизат послушните стари пенсионирани генерали, Румен Петков и любимият ти Румен Овчаров да знаеш и за кмет на Перник не ставаш.Хубаво е да се оттеглиш, колкото е възможно по скоро , както направиха другите президенти преди тебе за да не попаднеш и в затвора и да станеме за смях пред цяла Европа.Ако не беше те спасил Бойко от задаващия се импйичмън отдавна да сме те забравили.Ял и пил си достатъчно сега си почивай така както свикна в президентството.Твоите хора за нищо не стават това на всички ни е ясно.


:) 11:56 Сряда 09 май 2012
От началото на битката за лидерският пост на БСП беше ясно , че ще е супер грозна и просташка щом Първанов участва в нея няма как


симеонов 11:44 Сряда 09 май 2012
СОЦИАЛНИЯ ПРЗИДЕНТ НА ОЛИГАРСИТЕ -Спомняш ли си за първия мандат на първия тур защо нямаше връзка на ЦИК с РИК /ДОГОВОРКА С КОСТОВ/защото върна мандата преди това ти създаде БОРИСОВ да унищожи десницата а сега искаш БСП да станете МЕДВЕДЕВ И ПУТИН .Малък си за хет трик СТАНИШЕВ е признат в Европа и е като Георги ДИМИТРОВ а ти се вече Георги НИКОЙ


симеонов 11:28 Сряда 09 май 2012
СОЦИАЛНИЯ ПРЗИДЕНТ НА ОЛИГАРСИТЕ -Спомняш ли си за първия мандат на първия тур защо нямаше връзка на ЦИК с РИК /ДОГОВОРКА С КОСТОВ/защото върна мандата преди това ти създаде БОРИСОВ да унищожи десницата а сега искаш БСП да станете МЕДВЕДЕВ И ПУТИН .Малък си за хет трик СТАНИШЕВ е признат в Европа и е като Георги ДИМИТРОВ а ти се вече Георги НИКОЙ


Антония Ст. 09:25 Сряда 09 май 2012
Гоце е един изчерпал се от към идеи политик. Ако малко поне го беше грижа за партията, щеше да остави Станишев на спокойствие да я ръководи. Но Гоце , верен на своите популистки идеали, ще стои до края.


АЗ 08:58 Сряда 09 май 2012
Първанов падна много ниско. Трябва веднага да изчезне от политическата сцена. А защо не и да се събере с Борисов, двамата си пасват по сеене на интриги и омраза между всички. Лошото е, че докато Борисов ги сее в опонентите си, нашичкият "мил президент" ги сее при своите. Това вече е недопустимо и гнусно!


Илияна 08:57 Сряда 09 май 2012
Истината е, че Гоце отдавна загуби тази битка. Още с направата на АБВ, който така или иначе залезе така бързо, както беше изгрял! Тогава публично изневери на партията-майка и сега няма какво да се прави на ударен с мокър парцал. Поста му на Президент беше удобен защото не трябваше да прави нищо особено. Нищо, че и това което правеше беше престъпно – награждаване на наркобосове с почетни БЪЛГАРСКИ ордени и пускане на масови убийци на свобода. Гоце е за съд, не само, че не заслужава да спечели лидерския пост на 19.


Kamen Topuzov 07:49 Сряда 09 май 2012
Видя, че няма да има възможност да манипулира вота на червените и затова виновен е пак Станишев, тъй като не му позволи да направи нему угодните промени в устава. Всичко това говори единствено колко отчаян е Първанов в опитите си да се докопа до лидерския пост.

grigo911 08:36 Вторник 08 май 2012
Гоце, до кога ще ти плащаме ловните уикенди с видни български олигарски - я да се махаш от тука, че вече ме е срам от теб!


drebosache_uj 08:01 Вторник 08 май 2012
Първанов губи, а не е свикнал, ама така му се пада според мен. Кой каквото си надроби - това ще сърба, а ченгето Гоце има много какво да сърба.


galin 07:46 Вторник 08 май 2012
Прав си , Никола, макар че мнооого отдавна трябваше да се каже край и на Първанов, и на първановщината.
Никола Николов 07:04 Вторник 08 май 2012
ново продължение.Говорите за Вашият екип! Кои са те? Румен Петков, Кирил Добрев, Георги Гергов...И си вярвате, че те и такива като тях Ви носят слава.. Но така е в живота, всеки рано или късно си получава заслуженото...Така само за няколко дни, Вие показахте всъщност кой сте- Една кукла на конци, на която истинските ПОДЛЕЦИ НА ПРЕХОДА, Ви дърпат конците! И за това и обикновените хора днес казват-КРАЙ НА ПЪРВАНОВЩИНАТА!!!


галин 07:02 Вторник 08 май 2012
От яд ли е стиснал муцуна на снимката?:)


dayna_x 06:54 Вторник 08 май 2012
Първанов освен да разцепи собствената си партия на друго не мисля, че е способен! Нали видяхме издишащият му проект - абв - нищо не стана.


"WAKE$HELP"CO & W.A.D. 06:30 Вторник 08 май 2012
Времето, за разлика от Парите, не се Натрупва.Ако се Чувствате добре, не се Безпокойте - ще го Преодолеете.Никой не бива да бъде Изключение. Ако се живее сред Луди хора, Трябва да се научи какво е Лудост.Маймуната си остава Маймуна, Дори и да е Облечена с костюм и вратовръзка.Учените глупаци са най-лошите Глупаци.Нищо на този свят не може да се извърши без грешки, Защото глупациТЕ са така Изобретателни! С отстраняване на Причината изчезва и Следствието.Приятно - ще бъде този миг, който Не Очакваш.Хората повече вярват на Очите си, отколкото на ушите си.Необходимостта Не Знае Закон.Брадата Расте, а главата нищо Не Знае.ВРЕМЕТО ВИ ... СВЪРШИ.Приятно Прекарване.Съвет - Чест е не да попаднеш в Рая, а да те Изгонят от Ада.


W.A.D.Времето Ви ...Свърши -2012- 06:29 Вторник 08 май 2012
Времето настъпи...За политициТЕ у нас от преди 23г. до Днес, да наметнат бял чаршаф и бавно да поемат към политическите гробища, защото Там е Мястото на политическите трупове.РБългария е на Последно място в ЕС и още по-лошо в Цяла Европа и най-лошо - Ние сме на Последно място в Целият Свят! Къде е причината за това? - Правилно в "НашиТЕ" "Представителни" политици до Сега.Техният Резултат от работата им за 23г. до Днес е нула 0, даже е още по-зле, защото е две нули 00.Гражданите са Длъжни при Този Резултат - просто да Пуснат Водата след ПолитициТЕ! ПВП! Граждани - Не забравяйте да Пуснете водата, защото Иначе ще има Голяма смрад! Във Властта и по Конституцията на РБългария е Гражданите да Наложат Пряката Демокрация. Действайте,Повтаряме Действайте Граждани.Цялата Власт е Ваша, а не на "представителниТЕ политици"!


W.A.D.Времето Ви ...Свърши -2012- 06:28 Вторник 08 май 2012
У нас има ли Демокрация? Буквалното значение на думата „Демокрация“ е „Народовластие“.У нас е Представителна Демокрация!- гласоподавателят Избира свои Представители, които се събират в законодателни или изпълнителни органи.Там ТЕ могат да извършват функции, за които гласоподавателят не ги е натоварил директно: участие в специални комисии, подготовка на проектозакони и гласуване на закони, Но по Собствено Усмотрение в Съгласие със Собствената им Съвест.Този тип Демокрация е Безсмисленна Днес у нас, но е най-добрият Начин за Манипулация, Използван от политициТЕ до Сега.Докато у нас не бъде Приета Пряката Демокрация, която е Лесно Осъществима в 21 в. чрез електронните комуникации и идентификацията, всичко Безсмисленно, което е до Сега, ще се Повтаря Отново и Отново.Засега от 23г. до Днес имаме само "Мутрокрация". Единственият Начин да Имаме Демокрация, това е Пряката Демокрация! - Защото вече политициТЕ ще Подлежат на Постоянен, Пълен и Прозрачен Контрол от страна на Гражданите! У нас Демокрация Нямa!


W.A.D.Времето Ви ...Свърши -2012- 06:27 Вторник 08 май 2012
Човекът е Обществено животно.Цялата власт произтича от Народа и никога не се Връща към него.На бедните хора не им достига много, на алчните - Всичко.Няма значение дали сТЕ се продали или са Ви купили - все ще трябва да си го отработите Като проститутка.Когато Ви набиват нещо в главата,обикновено Ви изкарват Акъла.И Важните Клечки са от дърво.Утре, утре, винаги Утре и така минава Животът за Теб.Търговците и ПолитициТЕ продават това което не са Направили,крадците и ПолитициТЕ - това което не е Тяхно,проститутките,ПолитициТЕ и ЖурналистиТЕ - това което Не Би Трябвало да Продават.Кой още Твърди,че светът не се крепи на Търговията? Лошо живеят тези, които Смятат, че ще живеят Винаги.Който Изгуби Честността си, не може повече Нищо да изгуби.Каква полза могат да донесат Само законите там, където няма Нравственост? Отначало ли е нищо - и нататък Нищо.Всичко само се Изменя и нищо не се Губи.Усмихвайте се... Утре ще бъде по-зле.Докогато това е истина,това ще е Истината!
W.A.D.Времето Ви ...Свърши -2012- 06:26 Вторник 08 май 2012
Човекът е Обществено животно.Обществото е Изобретило три способа да се държат хората в робство: Насилие, Пари и Свобода. Цялата власт произтича от Народа и никога не се Връща към него.ПолитициТЕ умеят да говорят дълго без да кажат Нищо, служейки си с много Лъжи, които представят за Истина.В парламента половината от депутатиТЕ Говорят за неща, които не разбират, а другата половина не разбира за какви неща се Говори.Обещават ли Ви да превърнат Мечтите Ви в действителност, очаквайте да превърнат действителността Ви в Мечта.По-добре е да Паднеш на лешоядите, отколкото на политици.Първите ядат мъртвите, а вторите – Живите.В Индия никой Не Знае броя на свещените крави, а у нас броят на свещените говеда.Който Изгуби Честността си, не може повече Нищо да изгуби.Каква полза могат да донесат Само законите там, където няма Нравственост? Отначало ли е нищо - и нататък Нищо.Всичко само се Изменя и нищо не се Губи.Усмихвайте се... Утре ще бъде по-зле.Докогато това е истина,това ще е Истината!


илио 05:55 Вторник 08 май 2012
Първанка, ти си чао


Кирил 05:55 Вторник 08 май 2012
"нямам друга алтернатива освен да бъда в БСП" - излиза, че другаря Първанов приема като житейска мисия принадлежността си към редиците на партията и се вживява като драматичен персонаж, който има само два варианта - да ръководи или да мре!


dayna_x 05:49 Вторник 08 май 2012
Писна ми за този долнопробен политик да слушам само - как може да тима такива хора - без капчица морал. Как спи изобщо през нощта бившото ченге Георги Първанов, как спи - каква е тази съвест.


spaska_ 05:45 Вторник 08 май 2012
А Гоце е машина за много пари и много власт!! Ненаситна работа ей!


ааа 05:36 Вторник 08 май 2012
Ела и се бий за България : http://tinyurl.com/d46xt5y


kompot 05:25 Вторник 08 май 2012
ИДИОТ! А ГОЦЕ Е МАШИНА ЗА ГЛУПОСТИ, КОИТО БЪЛВА ВСЕКИ ДЕН


vera 04:46 Вторник 08 май 2012
Klara,miclex po4ti kato tebe,no ve4e mi e gaden! ako camiat toi ne ce yce6ta,vreme e niakoi da my pokaje! Gocpodine, vlacttae cladka, no ako deictvitelno milee6 za BCP,octavi e na mira i ctiga tolkova napani!


Гражданин 04:39 Вторник 08 май 2012
Има застой в цялата държава, защото хората се умориха от лъжи и празни обещания, от борба за хляба насъщен!За 22 години преход оцеляваме и все още мнозина сме живи, въпреки мизерните си доходи, въпреки непукизма на управниците ни, въпреки непосилните цени и сметки, които плащаме, за да живеят като петролни шейхове стотина фамилии, които си назначават управници, измислят си елит и не си дават сметка, че не може да се живее нормално в държава, в която мнозинството са без доходи, без поминък и на ръба на физическото оцеляване!Това не е здравословна среда дори за “богопомазаните”. Ако можеха да се издържат от основните си професии, Първанов,Станишев и др. персони биха ли се натискали за председателския пост в БСП, останалите за депутатски места и т.н? Ето това е най-голямото престъпление на преминалите през управленски постове – че, не създадоха социален ред, при който трудовите и предприемчива хора да могат да живеят от плодовете на труда си, а не да се опитват да оцеляват!


Никола Николов 04:31 Вторник 08 май 2012
продалжение. Говорите за пряк избор на председател!!! Г-н Първанов, огледайте се! Хвърлете ловните одежди и ще видите-Не Ви искат не само чужди, но и свои...Не подценявайте публиката! И ако Георги Гергов може да купи достатъчни гласове в Пловдив, то жалко, ако бъдат купени мнозинството от делегатите на конгреса. Но не може да бъде купена България...

АЗ 04:27 Вторник 08 май 2012
На Първанов му е трудно да приеме , че вече няма място в политиката


Партиен боклук 04:26 Вторник 08 май 2012
Параванов не е никакъв политик. Плаче като вдовица за краставица, виждайки че в скоро време ще е господин Никой. Не че сега е някой, но още се случва някоя и друга бабичка да го припознаят. И все пак не бива да го отписваме...Може пък някой ден да се кандидатира за кмет на Сирищник.


Никола Николов 04:20 Вторник 08 май 2012
Г-н Първанов, Вашето е повече от наглост! Нямали сте друга алтернатива, а едно от първите Ви изявления- " НАПУСКАМ БСП ?!". После. " НИКОГА НЯМА ДА СЕ ВЪРНА В БСП!?.". После- " АБВ!!!" Това дело на "подлеците на прехода" ли е? Впрочем,що към неблагодарност към Вашите създатели? И колко се заблуждавате, че сте тяхно знаме! Вие сте просто едно тяхно оръжие! Оръжие, което те скоро ще захвърлят, защото сте им непотребен вече.....Впрочем, говорите за морал. Но кога говорите истината, тогава, когато водите " сталинградска битка" с Доган, или тогава, когато му връчвате най-голямото българско отличие?! Тогава, когато пишете писмо на Милошевич, или тогава, когато се редите първи на опашката за НАТО? Тогава, когато смирено гледате Жан Виденов в очите, или тогава, когато го разпъвате на кръст? Кога, другарю Първанов?!!


Maks 04:19 Вторник 08 май 2012
Архар за власт се бори , но нещо не му върви и кой ли ще го приюти .


Ivan I. 04:16 Вторник 08 май 2012
Гоце не може да свикне с мисълта, че е господин НИКОЙ. И че не става за нищо, едва ли би могъл дори овци да пасе.


българин гласоподавател 04:06 Вторник 08 май 2012
георги,гоце,президенте---първо си отговори на въпроса кой докара на власт мутрата боко и неговата лична паплач герб,после спри да разделяш партията си , за да не стане като сдс-тата и тогава може да спечелиш битката срещу боко вожда,ким ир сен ,сталин и т.н.!


читател 03:57 Вторник 08 май 2012
Идеите, които лансира Първанов, не са нови. Нещо повече, могат да се прочетат на с. 20 в книгата "С обич, болка и тревога за България", издадена през 2007г. Авторката на книгата е написала следното: "Ръководителят на БСП да се избира чрез тайно гласуване от всички партийни членове, които предварително са запознати с програмите на кандидатите за поста. Да се изработи механизъм за контрол върху изпълнението на програмата и отстраняване на председателя при неизпълнението й. Същият принцип да се приложи и при избора на Висшия партиен съвет – съставът му да се избира от партийните членове с пряк и таен вот по избирателни райони. Приложението на горните принципи ще ограничи до минимум манипулациите, както и възможностите решенията да се вземат от ограничен кръг хора, а мнозинството българи, в т.ч. и тези с леви убеждения, да се поставят пред свършени факти. Ако българският народ е достатъчно зрял, за да си избира президента, защо членовете на БСП да не могат да си избират пряко ръководството."


pavel 03:50 Вторник 08 май 2012
Първанов е най - продажният политик


petq 03:16 Вторник 08 май 2012
Първанов явно не вярва , че народа не го иска и че даже и неговата партия не го иска , защо трябваше да се излага така още не мога да разбера


maschina za zlini 03:09 Вторник 08 май 2012
EDINIYAT E MASCHINA ZA PROBLEMI...A DRUGIYA MASCHINA ZA OGROMNI PROBLEMI.....

вероника христова 02:53 Вторник 08 май 2012
Как не му омръзна на Първанов да се излага обикаля медиите и търси някакво внимание , което е наистина жалко


Ф.И.Л. 02:51 Вторник 08 май 2012
До klara cetkin: Ти да не си живяла извън България в последните 10 години? Освен ако не го казваш с ирония, няма как някой наистина да го помисли или повярва това.


сиска 02:51 Вторник 08 май 2012
Този защо не вземе да се маха вече, че ми пи8сна и от него.....спа зимен сън толкова години сега ми се навира дето не му е работа :(


Ivan Popov 02:49 Вторник 08 май 2012
АБЕ ХОРА , НАЛИ НЯМА ВЕЧЕ БСП , А ЩЕ СЕ НАРИЧА ПИЧ - ПАРТИЯ НА ИЗКУСТВЕНИТЕ ЧЕЙНЕТА .


payback 02:38 Вторник 08 май 2012
Гоце,Гоце,да би мирно седяло,не би чудо видяло! Ако си кротуваше нямаше да ти вадят кирливите ризи и да те видят хората какъв убавец си,но сега няма как да цензурираш информациите за далаверите ти като с Господарите по Би Ти Ви или да уволниш някой журналист,че си е позволи да каже истината за тебе,както стана с Иво Инджев!!!


besepar 02:35 Вторник 08 май 2012
Ами, от днешната преса освен атаки и безпочвени обвинения от страна на г-н Първанов и обкръжението му, друго не виждам.


KIM IR SEN 02:30 Вторник 08 май 2012
Parvanov NE-TRIABVA6E da postavia Stani6ev za predsedatel na BSP ,,,A sina si (kato v Sev.Korea ) i 4ervenite babi 6texa da go izberat!


ekaterina 02:20 Вторник 08 май 2012
Не си виновен , че си тъп , Първанчо , виновни сме , че те докарахме до лидерска позиция изобщо , а такива смешници като теб въобще нямат място в политиката .


Shoko 02:19 Вторник 08 май 2012
Първанов, защо се е разпискал сега? Пак недоволства безпочвено! И какви тъпи сравнение прави!


klara cetkin 01:55 Вторник 08 май 2012
Г-н Първанов е роден за лидер независимо на коя партия.Притежава богат умствен потенциал и скромност,които всъщност го направиха достоен президент на РБ.