Командант Пантер испрати ново соопштение до медиумите.

Хамди Ндрецај познат како командант Пантер испрати ново соопштение до медиумите. Ви го пренесуваме во целост:

Гледајки го зголемувањето на тензиите на фашизоидната држава и монструм БЈРМ, барам итно од сите соборци, како и сите Албанци кои и служат на државниот славо-македонски апаратус, што побрзо да ги соблечат униформите на ова фашизоидна држава како и униформата на славомакедонска полиција, апарат кој од крвта на нашите синови ги мие улиците на нашите етнички територии кои се окупирани.

Затоа молам за последен пат, да се вратите на правиот пат, патот во кој е и среќата (надежта) на албанскиот народ и да не бидете дел пд монструозниот државен апарат. Обврзани сме да ви кажеме дека не сакаме братоубиство во ниедна форма, иако некој тоа и го посакува.

Ако не сакате да ни се придружите во нашата праведна борба, тогаш сте замолени да не ни сметате, револуцијата ќе почне набрзо, затоа и ова наше последно обракање, бидејки сите кои ќе носат униформа на слав.макед.полиција и војска и нивно оружје ке ги сметаме исто како славомакедонци (полиција,војска)

Гарда на герила на република Илирида

командант Пантер, Хамди Ндрецај